15 februari 2021 Tom Hilhorst

Paddenstoelen Risotto

Als we niet naar het restaurant kunnen, gaan we toch zelf culinair koken.

Nu we niet meer naar de restaurants kunnen in verband met corona, zijn we op de eigen keuken aangewezen. Met al dat sporten wat sinds dit jaar super goed gaat, moet er ook rekening worden gehouden met voeding. Om de voeding die ik eet op een dag goed en duidelijk in beeld te brengen, noteer ik dit in een app. Ik maak gebruik van MyFitnessPal om alles netjes te noteren. Ik vind dit een gebruiksvriendelijke app. Wat ik ook leuk vind aan deze app is dat je vrienden kan volgen en kan bekijken wat zij eten op een dag. Om op te letten met het eten hebben mijn vriendin en ik besloten om wat vaker gezond te gaan koken.

Voor deze blog heb ik gekozen voor een Paddenstoelen Risotto. Mijn vriendin heeft dit recept op internet gevonden. Het recept is voor 4 personen, maar met een grote eter als ik, kan je er 3 porties uit halen. Hieronder vind je onze versie van het recept.

Wat is het boodschappenlijstje:

 

 • 300 gr risotto rijst
 • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
 • 150 ml droge witte wijn
 • 1 liter water
 • 1 blokje groentebouillon
 • 2 sjalotjes
 • 3 teentje knoflook
 • Klont roomboter
 • 500 gr paddenstoelen en kastanjechampignons
 • 1 theelepel tijm
 • 2 eetlepels truffel tapenade

Wat ik zelf altijd doe is als eerste alles snijden wat er gesneden moet worden. In dit geval zijn dat de champignons, de sjalotjes en de knoflook teentjes

 

Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water en houdt dit warm. Snij het uitje en de knoflook fijn(als je dit nog niet gedaan hebt) en fruit deze in een pan met een beetje roomboter. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee.

Voeg na een paar minuten(2-3 minuten) de wijn erbij en laat de risottorijst deze opnemen. Zodra de wijn opgenomen is voeg je elke keer een soeplepel warme bouillon toe. Laat de risottorijst dit al roerend opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon bij de risotto rijst is opgenomen. Laat de risotto ca. 25 minuten in totaal zachtjes koken, dit is inclusief de tijd van het bijscherpen van de bouillon.

Bak de gesneden champignons in een koekenpan met een beetje roomboter tot ze iets geslonken zijn. Proef of de risotto ondertussen gaar is en naar eigen smaak. Bij iedereen is dit anders. Bij ons is de rijst zacht, maar bij anderen kan het zijn dat zij het lekkerder vinden als de rijst iets steviger is. Als de rijst naar wens is voeg je al roerend een klontje boter en de Parmezaanse kaas er doorheen. Als de boter en de kaas gesmolten zijn voeg dan de gebakken paddenstoelen, een snuf tijm toe en de truffel tapenade toe. Roer alles door elkaar. Serveer de paddenstoelen risotto met wat peterselie en strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen. Bon Apetit!

Zie hieronder het resultaat van ons en hoe het op de site staat.

Taggen jullie mij in jou eigen resultaat?!

Welk recept moet ik echt een keer maken volgens jou? laat het weten in een reactie!

 

Groetjes en eet smakelijk!

Tom

 

Lees hier mijn vorige blog.

 

Bron: www.leukerecepten.nl

Voedingswaarden per portie 550 Cal, 19.4Gr Vet, 70.7Gr Koolhydraten en 16.2Gr Eiwit. Dit is per portie.

, , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.