22 maart 2021 Tom Hilhorst

Paar dagen weg of toch niet..?

Lekker een weekje weg, dat moest het worden. Helaas gooit ook voor ons corona roet in het eten. Een lekkere midweek Centerparcs stond op de planning. 5 dagen lekker genieten op het park van Zandvoort. Helaas is er nog steeds niets open op het park, waardoor wij helaas hebben moeten kiezen om het te annuleren voor deze week. Gelukkig hebben we een voucher gekregen waarmee we, als alles ooit nog eens open gaat, alsnog kunnen genieten van een midweek op een park. Door de late annulering was het ook niet meer mogelijk om de vakantiedagen terug te voeren en gewoon te gaan werken, dus verplicht een week niks doen. De mensen die mij kennen weten dat ik daar niet heel goed in ben, dus wordt het een flinke uitdaging om deze week soepel door te komen. Na 2 dagen blijkt dat ik me hier totaal geen zorgen om hoef te maken, omdat we de gehele week lekker vol hebben kunnen plannen. Het werd uiteindelijk een vrij uit een lopende week.

Zo hebben we doordeweeks regelmatig lekker gegeten met vrienden en familie. Waarbij we lekker eten besteld hebben bij restaurants. Hierdoor hadden we toch nog een beetje het idee dat we lekker uit eten waren. Zie foto hieronder van het heerlijke eten.

Naast het lekkere eten hebben we ook lekker veel spelletjes gedaan. Syl en ik zijn allebei dol op spelletjes en aangezien er nog steeds een avondklok is(zucht…) kunnen we het niet laat maken bij vrienden en familie. Hierdoor zijn we redelijk op elkaar aangewezen in de avonden. Dus een spelletje is daarvoor de ideale oplossing. Voornamelijk hebben we Qwixx gespeeld. Lekker simpel spelletje, beetje met dobbelstenen gooien en je bent zo een uur verder. Met de dobbelstenen moet je het aantal ogen wegkruizen op het score blokje. Elk kruisje wat je kan zetten levert punten op, dus hoe meer kruisjes hoe beter. De gene met de meeste punten wint die ronde. Begin van de week moest ik helaas afleggen en werd ik compleet van het speelveld gespeeld door Syl. Gelukkig had ik het afgelopen weekend beter voor elkaar en kon ik de score weer gelijk trekken.

Aangezien we een midweek weg zouden gaan, had ik de sport kalender voor deze week bewust niet ingedeeld. Het idee ‘ik heb vakantie’ overheerste meer dan ‘ik moet sporten’ waardoor er niet heel veel is gebeurd. Toch is het gelukt om genoeg hard te lopen om mijn wekelijkse doel van 20km  te halen. Deze kilometers waren de zwaarste sinds het begin van dit jaar. Niet dat ik er altijd zin in heb om te gaan lopen, zeker niet. Wat ik nu had is dat ik tijdens het lopen het gevoel had dat het allemaal niet goed ging. Hele korte pasjes in plaatst van grote krachtige passen. Een ademhaling die nergens op sloeg zo hoog dat die was. Uiteindelijk bij die run ook besloten om eerder te stoppen dan gedacht. In gedachte zat een heerlijke 10 kilometer run, maar het werd een kleine 6 kilometer. Al met al toch ruim 21 kilometer in de benen deze week, weliswaar niet zonder slag of stoot. 1 ding is zeker, deze pakken ze me niet meer af. Nu is het zaak om komende week 22 kilometer af te leggen, zodat de achtergebleven kilometers weer ingehaald zijn en de March Rundown badge van garmin “gewoon” in de pocket is.

Het weekend werd voornamelijk gespendeerd aan het helpen van mijn ouders. Het camping seizoen begint er weer aan te komen wat inhoudt dat alles weer opgebouwd moet worden. In eerste instantie zouden we hier vorig weekend al mee aan de slag gaan, maar aangezien er windkracht 6 stond en wij niet wilde vliegeren met een voortent hebben we het een weekje opgeschoven. Zaterdags lekker heel de dag bezig geweest met het opzetten van de voortent en de inrichting van de voortent. Denk hierbij aan het neerleggen van de vloerbedekking en het neerzetten van de koelkast, keukenblok etc. Door een afspraak met vrienden die zelfde middag/avond zijn we op tijd gestopt en lekker naar huis gegaan. Zondag ochtend weer aangekomen op de camping is het tijd om de luifel eraan te zetten. Nadat de zaterdag weer technisch heerlijk was met het zonnetje en weinig tot geen wind, was het vandaag een stuk minder aangenaam. Wat meer wind en geen zon zorgde voor een veel koudere gevoelstemperatuur dan zaterdag. Helaas heeft de luifel deze wind niet overleefd en kunnen we deze weggooien. Na het grasmaaien en opruimen zat ook dat er weer op voor de zondag. Gelukkig is de voortent niet gesneuveld en zoals me pa altijd zegt ‘staat die er netjes bij’. Nu is het wachten op de nieuwe luifel, zodat we die kunnen neerzetten. En dan is het tijd voor de zon om door te komen, zodat we lekker kunnen genieten van het weer.

Sinds kort zijn Syl en ik ook aan het kijken naar een woning. We wonen nu nog niet samen natuurlijk, maar daar willen we dit jaar verandering in brengen. We hebben de vakantie ook gebruikt om het één en ander op een rijtje te zetten om hier goed op voorbereid te zijn. We vinden het leuk om lekker te kijken en alles alvast een beetje te bedenken, zodat we daar zometeen juist meer van profiteren. Als we alles nog moeten bedenken als we een woning hebben kost het te veel tijd, dus een goede voorbereiding is het halve werk. Uiteraard als het allemaal gaat lopen, ga ik daar een mooie blogpost over schrijven. Ik houd jullie op de hoogte!

Nu ga ik me weer klaarmaken voor werk. De vakantie zit erop, deze is zoals altijd voorbij gevlogen. Ondanks dat we niet er op uit zijn geweest, was het toch een heerlijk weekje.  Op naar de volgende blog!

Groetjes Tom.

 

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.