29 maart 2021 Tom Hilhorst

Mind changers

In mijn vakantie van vorige heb ik een aantal documentaires bekeken. Deze documentaires waren erg verschillend van onderwerp. Zo is ‘The social dilemma’ voorbij gekomen. Deze moest ik weliswaar bekijken voor een school opdracht. In het begin zag ik enorm op tegen deze documentaire, omdat deze documentaire mij simpel weg niet aantrok.

The Social Dilemma is een documentaire waar het voornamelijk over alle sociale media kanalen gaat. In deze documentaire komen ex-werknemers aan het woord over het gebruik van deze kanalen in deze tijd. Zo komt de bedenker van de ‘like’ knop op Facebook aan het woord, maar ook één van de bedenkers van Gmail (Tristan Harris). Achteraf gezien ben ik blij dat ik hem gezien heb en heb een andere kijk gekregen op sociale media kanalen. Ik vind dat het mooi weergegeven wordt hoe zij het in hun hoofd hadden, hoe het uit had moeten pakken en hoe het daadwerkelijk uit heeft gepakt. Zo is het interessant om te zien dat de bedenkers van bepaalde functies er nu alles aan doen om deze functies verwijderd te krijgen. Zo ook de bedenker en voormalig directeur van Pinterest is hard bezig om dit platform offline te krijgen. Ik wil u achteraf aanraden om deze documentaire te kijken. Niet om er voor te zorgen dat je alle sociale media kanalen gaat verwijderen, maar om je er bewust van te maken wat er allemaal gebeurd als jij op deze kanalen actief bent.

Check hieronder de trailer van The Soical Dilemma:

 

Naast The Social Dilemma heb ik nog een documentaire gekeken die mij op een andere gedachte heeft gebracht. Deze is meer in de trant van voeding waar ik al vaak iets over gehoord heb, maar altijd van heb gezegd ‘aahjoh dat is niks voor mij’. Toch heb ik me de afgelopen week er aan gewaagd om deze te bekijken namelijk ‘The Game Changers’. Ik moet zeggen na het zien van deze documentaire is er toch een stukje interesse opgewekt. Waar gaat deze documentaire dan over? Nou over plantaardige voeding en dan met name dat het juist goed is ten opzichte van dierlijke producten. Aangezien ik een echte Bourgondiër ben en dus enorm fan ben van vlees eten, heel veel vlees, is deze documentaire best interessant. Eerlijk is eerlijk, na het zien van deze documentaire ben ik er anders naar gaan kijken. Ik wil oprecht wel eens weten of het klopt wat er in deze documentaire naar voren komt. Om er niet blindelings van uit te gaan heb ik besloten om het zelf eens te proberen. Nou ga ik er op voorhand niet van uit dat ik helemaal om sla naar veganist, maar ik wil zeker proberen om te kijken wat er gebeurd als ik 2 weken enkel plantaardige voeding eet. Om hier niet blindelings in te stappen ben ik op dit moment bezig om zoveel mogelijk informatie in te winnen hierover, zodat ik zo meteen zonder problemen aan mijn calorie behoefte kom en aan mijn macro’s. Zo heb ik bijvoorbeeld mensen benaderd die al veganist zijn en lees ik veel blogs van mensen die hier al langer mee bezig zijn. Het is nu nog plannen wanneer ik deze 2 weken ga uitvoeren om het mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken. Mochten jullie tips  of adviezen hebben, dan sta ik daar volledig voor open. Laat dit gerust weten in een reactie.

Check hieronder de trailer van The Game Changers:

 

Omdat veel supplementen onderbouwd worden met dierlijke producten, was het in het begin goed zoeken naar vervangende producten. Tot dat Foodpring voorbij kwam. Deze producten zijn allemaal gebaseerd op plantaardige producten, daardoor zijn zij uniek in de branche. Met deze producten en supplementen is het makkelijker om zo meteen in die 2 weken van plantaardig eten het vol te houden. Om te kijken of het ook daadwerkelijk goed te doen is qua smaak heb ik al een aantal producten geprobeerd van Foodspring. Niet zo zeer gebaseerd op ondersteuning van voeding, maar meer ter ondersteuning van spieropbouw. De producten die ik al geprobeerd heb zijn Whey Protein shake, Energy Aminos, Recovery Aminos, Creatine en Proteïne cakes. De Whey Proteïne shake heb ik in de smaak vanille en smaakt prima. Geen chemische smaak wat je bij andere merken wel eens merkt. Energy Aminos had ik in de smaak IJsthee. Zelf vond ik deze smaak niet heel lekker. Nou zijn smaken verschillend en is het puur persoonlijk natuurlijk. De Recovery Aminos had ik in de smaak bosvruchten, welke prima weg te drinken is. Creatine en Proteïne Cakes zijn niet te kiezen per smaak. Deze hebben dus een standaard smaak. De creatine is prima weg te drinken. De Proteïne cakes zijn wat “saai” van smaak als je er niks mee doet. Je zult deze dus zelf smaak moeten geven door bijvoorbeeld diepvries fruit of iets dergelijks. Al met al zeer tevreden over deze producten en supplementen. kijk op www.foodspring.nl voor alle producten.

 

Als jij tips of advies hebt over plantaardig voedsel, laat je het me weten in een reactie?

 

Groetjes,

Tom

 

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , ,

Comments (2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.