5 april 2021 Tom Hilhorst

Paasweekend!

Het was een spannende week. Vorige week donderdag hebben we een huis bezichtigd waar we allebei een heel goed gevoel over hadden. Na een paar zenuwslopende dagen hebben we maandag ochtend een bod uitgebracht op de woning. Dit waren de meeste zenuwslopende minuten van die week. Het gevoel was bijna niet te doen. Helaas kregen wij al vrij snel te horen dat we de woning niet hebben. De hoeveelheid die overboden is op de woning is gewoon weg niet te doen. Zo onwijs veel, heel bizar! Jammer dat we de woning niet hebben, maar nu gaan we rustig aan verder kijken en hopen op een ander mooi huisje. Mochten jullie een leuk huisje zien in de buurt van Nieuwegein mag je het altijd laten weten.

Naast de gekte met alles rondom het huis loopt ook mijn opleiding tot technisch leidinggevende tegen het einde aan. De 3e periode is bijna afgerond, waarmee het theoretische gedeelte wordt afgerond. Dan is er alleen nog periode 4 om alles rond te krijgen voor de proeve van bekwaamheid. Dat houdt in dat er een plan van aanpak moet komen, om vervolgens de proeve van bekwaamheid te maken. De proeve van bekwaamheid moet gaan over een project op het werk, waarbij er leiding gegeven moet worden aan een team die dit realiseert. Hierbij moeten allerlei werkprocessen behandeld worden en terug komen in het plan van aanpak en in de proeve van bekwaamheid.

Met al deze drukte is het ook goed om ergens ontspanning te hebben. Zo ben ik vorig jaar begonnen met een ‘sleeve’. Hiervoor ben ik vrijdag terug gegaan om hiermee verder aan de slag te gaan. De eerste sessie waarmee ik vorig jaar ben begonnen bestond uit een steenbok. Ik had eerst aan gegeven dat deze ongeveer ter grote van mijn hand mocht zijn, maar al snel bleek dat deze groter uit zou vallen dan in eerste instantie gedacht. Zo werd het niet de grote van mijn hand, maar de grote van een A4tje.

Nu zijn we verder gegaan met een mantarog en aanhelen op de steenbok. Net als bij de eerste sessie is deze iets groter uitgevallen dan in eerste instantie gedacht. De mantarog zelf is niet zozeer groter uitgevallen, maar het verbaasde mij hoe ver we zijn gekomen met de sleeve. Zo bijzonder om te zien hoe een tattoo artist aan het werk gaat. Het enige wat op voorhand getekend was, is de mantarog. Alles er omheen is op mijn arm getekend en freehand gezet. Zo’n 3 uur tatoeëren later was het een feit en stond alles erop. De laatste minuten waren het pijnlijkst. Zeker het laatste half uur voelde het alsof er met een stok in een open wond geprikt werd. Maar goed wie mooi wil zijn moet pijnlijden zeggen we dan maar.

Naast al het harde werken en alle school stress is het ook een lekker lang paasweekend! Heerlijk genieten van extra vrije dagen en heerlijke ontbijtjes en veel eten. Dit resulteert in weinig sporten dit weekend. Vanaf dinsdag gaan we de draad weer oppakken en volop trainen. De laatste weken merk ik dat het met sporten een beetje minder wordt. De motivatie wordt steeds minder om zelf aan de bak te gaan, met name het hardlopen. Ik merk als ik niet iemand heb om samen mee te lopen dat het ook niet zo makkelijk meer gebeurd. Om daar verandering in te brengen ben ik bezig met het bedenken van een plan om mezelf te blijven pushen tot het uiterste. Dit plan is nog niet helemaal rond. Houdt mijn Instagram @Tomhilhorst.nl in de gaten voor de voortgang van dit plan! Deze maand was het daarom ook een gevecht om aan de 80.5km te komen om de badge te verdienen. Op de laatste dag, op het laatste moment heb ik de laatste kilometers gelopen om aan deze badge te komen. Vlak voor het ingaan van de avondklok heb ik de laatste 3 kilometers kunnen afronden en daarmee de badge verdiend. Dit was op het nippertje.

Daar waar het minder gaat met motiveren tot hardlopen, gaat het juist steeds beter met betrekking tot krachttraining. Nadat dit op een laag pitje kwam te staan door corona, heb ik dit weer aardig op de rit. Afgelopen week zijn er ook aardig wat records verbroken. Zo is mijn 1RM deadlift van 160kg naar 170kg gegaan. Dat is niet alles, ik heb ook de clean complex met 10kg verhoogd, namelijk van max 80kg naar max 90kg. Kijk voor de uitvoering hiervan op mijn Instagram @Tomhilhorst.nl.

Nu gaan we de draad weer oppakken met hardlopen. Blijven vasthouden aan het kracht schema en ga ik weer goed op mijn voeding letten.

 

Groetjes,

Tom

 

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , , , , ,