19 april 2021 Tom Hilhorst

Dit was mijn week. #15

Feestweek!

Het was weer een drukke week afgelopen week. Met een nieuwe bezichtiging bij een woning in houten, een afsluitende toets op school, er werd natuurlijk weer gesport en een coronaproof feestje!

 

Er is weer gesport.

Net als elke andere week start ik de week na een dag werken met een lekkere krachttraining. Even heerlijk het hoofd leeg maken na de eerste werkdag doet mij altijd goed. Even lekker met de gewichten aan de haal, heerlijk!

Ook dinsdag was het weer tijd voor een lekkere strength & conditioning les. Na een half dagje werken en wat uurtjes op school door gebracht te hebben, de dag afsluiten met een training geeft je altijd een goed gevoel. Het is altijd even haasten op dinsdag. Eerst een ochtend werken van 06.00 tot 12.00 uur. Daarna gelijk naar school van 12.45 tot 18.00 uur om vervolgens om 19.00 te hengelen met wat gewichten. Door deze drukte geeft het juist een extra lekker gevoel en krijg ik een voldaan gevoel als ik na de training weer lekker op de bank neer plof. Door dit drukke aan elkaar vast lopende schema heb ik tussendoor geen tijd voor het avond eten, wat ik daardoor pas kan na de training. Heerlijk op de bank onder een dekentje, televisie aan en een warme maaltijd naar binnen werken.

Na alle hectiek van de woensdag (later meer) kon ik weer even lekker losgaan op een krachttraining om het hoofdje leeg te maken. Wederom weer even lekker hengelen met wat barbells en dumbbells deed me goed.

Nog voor de training heb ik even een bezoekje aan de garage gebracht voor m’n scheurmonster. Het was me namelijk opgevallen dat er iets glom op mijn band. En wat bleek, de band was zo ver versleten dat het stalen gedeelte al zichtbaar was. Dit bleek zo erg te zijn dat er direct nieuwe voorbandjes onder geplaatst moesten worden. De kans was te groot dat ik het niet meer zou redden tot volgende week. Dan moet er een APK’tje gebeuren namelijk.

Periode afsluiting op school.

Dinsdag was een drukke dag. Na eerst een halve dag gewerkt te hebben, was het tijd voor een school middag. Deze dag stond in het teken van de afsluitende toets van periode 3. De laatste periode van het fysieke gedeelte van de les vakleer. Na deze toets vervalt deze les op school en zal er gewoon gewerkt moeten worden. Gelukkig heb ik een afspraak kunnen maken om deze tijd te besteden aan de proeve van bekwaamheid, aangezien hier heel veel tijd in gaat zitten. De afspraak is wel dusdanig flexibel dat het niet perse op dinsdag middag is ingepland, maar in overleg een moment van de week is. Dit om te voorkomen dat het werk stil komt te liggen of er problemen ontstaan in de planning. Eerst nog de toets maken. Het was namelijk het geval dat ik me een week had vergist in de datum van de toets afname. Dat resulteert natuurlijk in het feit dat ik nog niet had geleerd. Gelukkig kan ik achteraf zeggen dat de toets voor mijn gevoel goed gegaan is en ben ik heel benieuwd naar het cijfer(keep you updated) waar ik in spanning op blijf wachten.

Bezichtiging Houten.

Woensdag was net als vorige week een spannende dag. Naast dat er gewerkt moest worden, hadden Syl en ik weer een bezichtiging bij een woning. Dit keer staat de woning in Houten. Een hele mooie woning waar eigenlijk niet zoveel aan hoeft te gebeuren had onze aandacht getrokken. Na deze bezichtiging hadden we tot vrijdag om een bieding te doen op deze woning. Na goed nagedacht te hebben, hebben we een serieuze bieding gedaan op de woning. En dan is het wachten.. heel lang wachten.. Daar waar we bij de eerste woning al na 20 minuten uitslag hadden duurde het nu een stuk langer. Zou het dan toch de juiste bieding geweest zijn? Helaas kwam na een goeie twee uur het verlossende woord dat we de woning niet hebben.

 

Coronaproof feestje!

Afgelopen zaterdag was het groot feest! Mijn vader is sinds 1 april met pensioen gegaan en hij is ook nog eens 65 geworden 17 april. Dubbel feest zou je dus zeggen, maar ja ook wij hebben te maken met corona.. Mijn vader heeft altijd geroepen ‘als ik 65 word geef ik een groot feest’ echter is er een corona virus het land binnen gedrongen, waardoor dit ineens niet meer mogelijk is. Nou wilde mijn moeder deze heugelijke gebeurtenis toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hierdoor kwamen we na een brainstorm sessie met mijn moeder en mijn zus, Syl moest helaas werken, op het idee om een feest busje langs te laten komen. zo bedacht, zo geregeld. De mannen van Feestjecadeau zijn voor komen rijden en hebben een spetterend feestje gebouwd. aangezien we allemaal te maken hebben met het niet mogen krijgen van visite, hebben we dit op kunnen lossen met een zoommeeting. Hierdoor kon toch iedereen er bij zijn en zo mee genieten van dit moment. Door de herrie die de mannen produceerde bleef dit niet ongemerkt bij de buren, waardoor al gauw de straat gezellig gevuld stond met mensen. Uiteraard werd de anderhalve meter tussen de verschillende huishoudens gewaarborgd. Hierdoor heeft mijn vader toch een mooie en gezellige dag gehad. Doordat we hem hier niet over hadden ingelicht was de verassing alleen maar leuker. Ouwe! nogmaals proost op je 65e verjaardag en ook met je officiële pensioen! Dat je er maar lekker van mag genieten, je hebt het verdiend!

 

Dat was hem weer voor deze week! Tot volgende week.

Groetjes,

 

Tom

 

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , , , ,