10 mei 2021 Tom Hilhorst

Dit was mijn week. #18

Deze week helaas geen feestdagen, maar gewoon een volle week werken. Deze keer vind je in deze blog een nieuwe bezichtiging, ik heb weer getraind, een stukje over mijn afstudeer project en EINDELIJK zijn de nieuwe workouts voor The Nationals event 2 bekend.

 

Afstudeerproject.

Voor de opleiding technisch leidinggevende ben ik bezig met mijn proeve van bekwaamheid. Hierover heb ik al eens verteld, dus het leek mij leuk om iets meer te vertellen over het project zelf. Aangezien we hier deze week mee zijn gestart lijkt mij dit het juiste moment. Mijn afstudeerproject gaat over het vervangen van een hydrofoor installatie. Afgelopen maandag zijn we gestart met de demontage van het oude systeem en het plaatsen van het nieuwe systeem. Als Homij zijnde hebben we al het leidingwerk wat aangesloten zit op de hydrofoor losgekoppeld, zodat de leverancier van de nieuwe pompen direct aan de slag kan met demontage van de bestaande hydrofoor installatie. De oude hydrofoor installatie moet, net als de nieuwe hydrofoor, middels een takel naar beneden/boven gehesen worden via een uitsparing tussen twee technische vloeren. Nadat de hydrofoor door de leverancier is geplaatst, kunnen wij hem als Homij weer aansluiten. Naast de hydrofoor wordt ook de verdeler vervangen. De bestaande verdeler is uitgerust in staal, wat wij gaan vervangen voor kunststof leidingwerk. Wij hebben eerst het stalen gedeelte helemaal gedemonteerd en verwijderd, waarna we zijn gaan opbouwen en uitmeten met de nieuwe kunststof leiding. Dit was nog een flinke puzzel door een andere maatvoering ten opzichte van de stalen hulpstukken, maar uiteindelijk is het goed gekomen.

 

The Nationals event 2.

Na maanden lang gewacht te hebben en meerder verschuivingen van de datums is het dan eindelijk zo ver. Event 2 van The Nationals competitie staat eindelijk online. Door corona is de agenda van de resterende evenementen een aantal keer flink op de schop gegaan. Zo zou in het originele plan de evenementen in januari, februari en maart plaats vinden, waarbij elke atleet 2 weken de tijd heeft om de workouts uit te voeren. Daarna is het allemaal al een keer 2 maanden verschoven en nu is het de planning dan toch helemaal rond, als corona geen roet in het eten meer gooit. Event 2 bestaat net als event 1 uit twee workouts, namelijk workout 2A en workout 2B. Voor beide workouts staat als einddatum 13 mei 2021. Dit houdt in dat de tijd voor de workouts korter is gemaakt ten opzichte van het originele plan. Dat maakt het nog spannender omdat het zo kort dag is allemaal. Waarschijnlijk wordt de tweede workout uitgevoerd met een bak spierpijn waar je u tegen zegt, maar dat is allemaal voor latere zorg. Workout 2A is een workout waarbij conditie en uithoudingsvermogen een grote rol gaan spelen, daar waar workout 2B meer gebaseerd is op kracht. Nu is het een moment vinden om de workouts uit te voeren en dan de scores in te leveren.

 

Er is weer getraind.

Maandag heb op advies van de fysio weer getraind om de spieren in me rug te versterken. Het was wederom een heerlijke krachttraining, waarbij voor mij dit keer niet de focus lag op kracht. Dit keer lag de focus voor mij op de uitvoering van de oefeningen. Dat hield voor mij in dat er minder gewicht in het spel was, om zo goed de uitvoering in de gaten te kunnen houden en daarmee mijn rug niet te zwaar belasten. In feite een win win situatie voor zo ver dat mogelijk was natuurlijk. Ook was ik weer blij dat ik toch kon gaan sporten, omdat dat ook alweer enige tijd geleden was. Helaas is het voor deze week bij deze ene krachttraining gebleven, doordat er dinsdag weer een bezichtiging gepland stond. Naast de dinsdag training kon ook de woensdag training niet doorgaan wegens een verjaardag. Voor komende week staan er wel de nodige trainingen gepland. De krachttraining van maandag, de CrossFit training van dinsdag en de krachttraining van woensdag staan op het programma. Het is nog even afwachten of deze allemaal uitgevoerd worden in verband met de twee workouts van The Nationals die gedaan moeten worden. Er is door werk en dichte sportscholen maar beperkte tijd en ruimte om deze uit te voeren dus dit word een hele puzzel.

 

Nieuwe bezichtiging.

Afgelopen dinsdag hadden we wederom weer een bezichtiging. Dit keer was het weer raak in Houten bij een groot huis. Op het oog lijkend op een redelijk nieuwbouw huis en daardoor trok het onze aandacht. Na een hele snelle beslissing om toch een bezichtiging te nemen, stonden we nog geen 24 uur later ook daadwerkelijk in de woning. Ten opzichte van andere woningen was bij deze woning de zolder en de eerste verdieping heel ruim. Veel ruimer dan we op de foto’s in eerste instantie in gedachte hadden. Alleen was het woon gedeelte kleiner dan we voor ogen hadden. Met daarbij een kleine achtertuin wat er voor zorgt dat een uitbouw niet mogelijk is, wordt het lastig om er iets bouwkundigs mee te doen waardoor het groter wordt. Zoals ik al zei was de tuin wat aan de kleine kant en dan is het huis ernaast ook verschoven ten opzichte van de woning, waardoor er in de tuin een muur te zien is wat bij ons ook een apart gevoel zorgde. Al deze redenen hebben er voor gezorgd dat we na goed overleg hebben besloten om geen bod uit te brengen. Voorlopig staat er alleen nog een bezichtiging gepland voor 12 mei waarbij we hopen dat het een goed gevoel geeft. Helaas is de huizenmarkt niet heel groot op het moment, waardoor er niet veel nieuwe woningen online komen per dag. Mocht jij om je heen horen dat er mensen uit de regio Nieuwegein en omstreken er aan denken om hun woning te verkopen,  wil je het ons alsjeblieft laten weten? Wie weet zit onze droom woning er tussen. Alvast onze dank!

 

Verbouwing Kelvin.

Er is dit weekend weer geklust. Na vorige week al enige tijd onder de grond te hebben doorgebracht, was het dit weekend wederom tijd om onder de grond te vertoeven. Deze week hebben we het zo ver als mogelijk afgemaakt, zodat alles aangesloten is en het een kwestie is van kranen open zetten en er staat druk op de leidingen. Naast dat er onder het huis veel is veranderd is er ook in de woonkamer een hoop gebeurd. De nieuwe deurposten zijn geplaatst, waarbij deze afgewerkt zijn tot aan het plafond. Ook is in de keuken de afzuigkap al gemonteerd. Afgelopen week is er iemand langs geweest die alle gaten geboord heeft en daarbij alle sleuven gevreesd heeft. Helaas is er middels een bericht vanuit de aannemer doorgegeven dat deze een week later zal  starten dan vooraf afgesproken, maar dat weerhoudt ons er niet van om lekker door te gaan. Zolang we er allemaal nog steeds zoveel lol aan beleven als we nu doen blijft het onwijs gezellig.

 

Volgende week hoop ik de 2 workouts te delen met jullie. Verder ben ik benieuwd wat komende week mij weer gaat brengen.  Ik kijk er naar uit!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , ,