24 mei 2021 Tom Hilhorst

Dit was mijn week #20

We hebben een huis gekocht!🏡

Afgelopen week is een drukke week geweest voor ons. Zo hadden we maandag 3 bezichtigingen, wat een hele hoop rompslomp met zich mee bracht. Ook mochten we sinds woensdag eindelijk weer binnen sporten. Is er voor mijn opleiding gestart met een keuzedeel in de vorm van online workshops.

 

Bezichtigingen:

Afgelopen maandag hadden we maar liefst drie bezichtigingen. Twee van deze bezichtigingen vonden plaatst in Nieuwegein en de derde vond plaats in IJsselstein. Nadat wij vorige week een bezichtiging hadden heeft onze aankoopmakelaar ons gewezen op een woning die nog niet op de markt staat, maar wel weer in de verkoop is gekomen. deze woning ligt in de wijk waarin wij al eens vaker een bezichtiging hebben gehad, dus dat voelt al gelijk fijn. Het feit dat de woning nog niet op de markt is, was voor ons een extra geluk in de bizarre tijd. Het kopen van een woning is niet meer op voorhand een kwestie van ‘dat doen we wel even’. Het is niet te doen om als starter een woning te kopen, de biedingen gaan alle kanten op. Dat maakt het nog aantrekkelijker om deze aangeschreven woning te bekijken.

De eerste:

De bezichtiging is op de Galecopperlaan in Nieuwegein en vind plaatst van 12.00-12.30 uur. Dit was de enige optie om als tijdsslot te hebben op deze woning, wat natuurlijk een enorme ruk tijd is voor iedereen die werkt. Na een hoop geregel en verschuivingen bij ons werk hebben we het voor elkaar weten te krijgen om hier naar toe te kunnen. Het nadeel voor mij is dat ik wel ‘even’ heen en weer moet rijden naar Amsterdam voor mijn werk, maar dat hebben we er maar voor over. Eenmaal in de woning bevalt het gelijk goed, we zien een hele hoop mogelijkheden en zijn zeer tevreden over de woning. Veel ruimtes zien er in het echt beter uit dan op de foto. Eindstand: Zeer positief over de woning.

De tweede:

Deze bezichting vind plaats op de zichtweide en is net als de eerste bezichtiging in Nieuwegein. Deze woning lijkt in veel opzichten op de eerder bezochte woning. De woning zelf oogt veel ruimer dan op de foto’s is weergegeven, wat een enorm pluspunt is voor ons. Daar waar pluspunten zijn, zijn meestal ook minpunten. Voor ons is dat toch zeker wel de tuin. Syl en ik zijn zon liefhebbers, maar deze tuin is naar onze smaak vrij klein. dit houd ook in dat er geen mogelijkheid is tot uitbouwen bij deze woning. Althans uitbouwen kan altijd natuurlijk, maar dan blijft er helemaal niks meer over van de tuin. Ook de badkamer is niet naar onze smaak ingericht. Eindstand: Lichte twijfel over deze woning.

De derde:

Deze bezichtiging in niet in Nieuwegein, maar in IJsselstein. En wel aan de Lange golf in IJsselstein in de wijk het zenderpark. Wat op de foto’s een grote woning lijkt, blijkt in het echt nog groter te zijn. Er is onwijs veel ruimte op de zolder, maar door het schuin aflopende dak word dit ook snel onpraktisch. Door dit hoogte verschil moet ik al gauw bukken om verder de ruimte in te komen. Op de begane grond moet er veel gebeuren om het naar onze smaak te maken. Zo liggen er plavuizen in wat wij allebei niet mooi vinden, dus dat zal vervangen moeten worden. Het toilet is wat gedateerd dus die zal ook vernieuwd moeten worden naar onze smaak. En de tuin ligt voor ons heel ongunstig. Er is weinig zon in de middag. Ook is de tuin heel dicht grenzend op de woning erachter, hierdoor kunnen de buren heel makkelijk in de tuin kijken. Eindstand: deze woning is niet geschikt voor ons.

We mogen weer binnen sporten:

Sinds woensdag mogen we weer lekker binnen sporten! Nou mag ik absoluut niet klagen, omdat ik al die tijd door heb kunnen trainen buiten, maar ik moet zeggen dat het toch lekker is om weer naar binnen te kunnen. Er is zoveel meer mogelijk binnen. Zo kunnen we weer liften vanuit een rek, waardoor het mogelijk is om veel zwaarder te trainen. Wat ook lekker is aan binnen trainen is dat het makkelijker is om met zwaardere gewichten te werken. Buiten moet er op gelet worden dat er geen gewichten vallen in verband met beschadigen natuurlijk, binnen is het toegestaan om alles te laten vallen zonder dat er beschadigingen komen aan het materiaal. Dit alles resulteerde in lekker veel spierpijn na de eerste krachttraining💪.

Keuzedeel voor school:

Deze week ben ik begonnen aan een keuzedeel voor mijn opleiding. Dit keuze deel bestaat uit 6 online workshops met elk een ander thema. Over deze workshops hoeven geen toetsen gemaakt te worden(wat een hele opluchting is), want dit schijnt volgend jaar wel het geval te zijn.

De workshops gaan over:

De eerste workshop: een succesvolle start

Workshop nummer twee: motiveren

Als derde workshop: instructie geven

Nummer vier : feedback geven

Workshop vijf: begeleidingsgesprekken voeren

De laatste workshop: ontwikkelingsgericht beoordelen

Deze workshops vind ik nu al interessant( ik heb er 2 gehad op moment van schrijven), omdat allerlei scenario’s uit het werkleven worden gesimuleerd. Door deze simulaties heb je veel aanknopingspunten op je eigen dagelijkse situaties. Tot op heden heb ik al veel in praktijk kunnen brengen. Het is leuk om te zien hoe hier op gereageerd word in de praktijk.

 

Groot nieuws!

Na alle bezichtigingen die we hebben gehad liep het ineens heel snel allemaal. MAAR…. Op dinsdag 18 mei hebben wij dan (eindelijk) het verlossende word gekregen en zijn wij trotse eigenaren geworden van de galecopperlaan in Nieuwegein!🥳🥳 Doordat de huidige eigenaar nooit een bewoner is geweest van de woning en ook niet van plan is om er in te wonen, is de sleuteloverdracht ook supersnel. Deze vind namelijk plaats op maandag 19 juli, wat 2 maanden later is dan het verlossende woord. Nu gaan we een hoop regelen met betrekking tot onze huidige woningen!

 

Door het kopen van bovenstaande woning is het een chaos qua drukte met alles wat er bij komt kijken. ik ga mijn best doen om te blijven posten. Mocht dit niet lukken weten jullie waar het door komt!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.