26 juli 2021 Tom Hilhorst

We hebben de sleutel!

Het is maandag 19-juli, de dag dat wij eindelijk bij de notaris moeten verschijnen om de koopakte te tekenen en ons eigenaar te mogen noemen van ons huis in Nieuwegein. Eindelijk mogen we aan de gang met de verbouwing en kunnen we er een mooi paleis van maken. Waar wij geluk mee  hadden is dat deze maandag ook gelijk onze tweeweekse vakantie is begonnen. Eerst een weekje aan de gang in ons nieuwe huis. Daarna lekker een week ontspannen in Oostenrijk met de schoonfamilie.

Maandag 19-07-2021:

De eerste ochtend van onze vakantie was een lekker begin! Eerst hebben we in de ochtend vroeg een inspectie van het nieuwe huis om te kijken of alles wel klopt ten opzichte van wat we gekocht hebben. Nou scheelt het dat de mensen waar wij het van gekocht hebben niet in de woning gewoond hebben, dus is er niks veranderd sinds de kijkdag. Bij de inspectie zijn dus geen gekke dingen gevonden en hebben we gelijk de sleutels overhandigd gekregen. Na de inspectie moeten we gelijk naar de notaris om te tekenen. Bij het tekenen is de verkoper ook niet aanwezig, deze heeft een volmacht afgegeven aan het notaris kantoor. Maakt allemaal niet uit, wij hebben nu officieel het huis!


In eerste instantie dacht ik, het word een rommelige dag met de overdracht en alles regelen bij de notaris dat ik had besloten om dinsdag pas te beginnen met klussen. Zo hadden we heel de maandag nog om alles te regelen voor het klussen, denk hierbij aan een container regelen, een behang afstoom apparaat en niet geheel onbelangrijk eten en drinken. Na al het bovenstaande geregeld te hebben, begon het toch al we te kriebelen, dus tegen alle verwachtingen in zijn we toch al begonnen met slopen. De vloer op zolder ging er als eerste uit en Syl begon met het behang eraf te halen.

Na samen lekker bezig geweest gezien met slopen druppelde langzaam aan vrienden en familie binnen die allemaal super benieuwd waren naar het huis wat we gekocht hadden. Uiteindelijk werd het zo druk dat het wel op een housewarming leek, terwijl we alles nog moeten doen.

Dinsdag 20-07-2021:

Dinsdag ochtend zijn we weer verder gegaan met slopen. Deze ochtend zijn hulptroepen, als in mijn ouders, ook aanwezig en hebben zij zich ontfermt over de slaapkamer op zolder om daar het behang af te halen. Normaal gezien een niet al te lastig karwei, behalve als er 3 lagen behang over elkaar geplakt zijn met elk een dikke lag lijm. Een hels karwei bleek achteraf dus.

In de middag kwamen langzaam nog meer hulptroepen helpen. Met deze toppers heb ik een flinke slag geslagen(letterlijk). De vloer op de eerste verdieping ging er uit. De vloer in de woonkamer hebben we er uit getrokken. Daarna gelijk maar de wc beneden weggehaald met de daarbij behorende muren. De tv-kastje onder de trap is nu geen last meer. De verwarming doet het ook niet meer, want alle radiatoren zijn beneden weggehaald in verband met de vloerverwarming die erin komt met de aanbouw. In de hal bij de voordeur is de tegelvloer eruit gebikt. Al met al een hele hoop sloopwerk verricht!


Woensdag 21-07-2021:

Woensdag ochtend zijn we wederom lekker verder gegaan. Ondanks de klapper die we dinsdag gemaakt hebben moet er natuurlijk nog genoeg gebeuren. Zo kwamen we een dikke laag tegel lijm tegen onder de tegels in de hal. Om deze te verwijderen moest er een bijtel besteld worden welke vandaag binnen is gekomen. Hiermee heb ik gelijk de lijmlaag verwijderd zodat de aannemer hier geen last van heeft bij het invrezen van de leidingen voor de vloerverwarming.

Syl is samen met mijn vader bezig geweest met het verwijderen van het behang. Wat steeds meer een hels karwei werd. De ene kamer trokken we de banen in één keer van de muur, daar waar in een andere kamer het behang laag voor laag los kwam.

Na heel de dag lekker geklust te hebben kwamen Syl haar vriendinnen in de avond langs om het huis te bekijken. Na een rondgang hebben we nog lekker in de tuin kunnen zitten en kunnen genieten van de laatste avondzon. Dit alles onder het genot van een happie en een drankie.

Donderdag 22-07-2021:

Het is donderdag en het klussen van de afgelopen twee en een halve dag heeft een aardige impact gemaakt. Dat resulteerde in een slechte dag. Geen zin om te klussen en geen zin om wat te doen. Toch zijn Syl en ik naar het huis gegaan om lekker met zijn tweeën te rommelen. Onder het mom van ‘iets is beter dan niets’ zijn we aan de slag gegaan. Samen behang eraf halen werd uiteindelijk de klus die we gedaan hebben. Vreselijk irritant behang wat er bijna in geen mogelijkheid af te krijgen was. De tijd vliegt voorbij, maar de stukken behang niet. Er lijkt geen eind aan te komen. Aan het eind van de dag waren we er allebei zo klaar mee, dat we er mee gestopt waren.

Allebei ook druk met de aankomende vakantie leek ons dit het beste. Even niks met de verbouwing aan ons hoofd, maar lekker genieten van de vakantie.

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , , ,

Comment (1)

  1. Fijn dat jullie eindelijk de koopakte hebben kunnen tekenen bij de notaris! Ik kan mij voorstellen dat je zo snel mogelijk met de verbouwing wil beginnen. Op deze manier ben je er ook sneller vanaf en kan je genieten van de woning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.