28 februari 2022 Tom Hilhorst

Fit in 2022 #3

De structuur begint er in te komen met trainen!

Na de vorige weken is kan ik wel zeggen dat er enige structuur in het trainen is gekomen door in ieder geval twee keer per week te gaan CrossFitten, elke zondag te voetballen(mocht het doorgaan) en hopelijk kan ik er nog één keer per week aan toe voegen.

Week 7:

Maandag 14-2 CrossFit:

Na de avond wedstrijd van zondag 13-2 voelen de benen voornamelijk wat stijfjes en zijn er hier en daar wat pijntjes. Ondanks dat mag het de pret niet drukken om toch te gaan sporten vanavond. Stond er een heftige workout op de planning? Nee, dat viel reuze mee. Niet zo hoog qua inspanning, maar vooral domme kracht staat centraal in deze workout. Althans bij één van de twee oefeningen. Wat is dan de workout? Komt ie!

Workout:(Timecap 20min)
Duo workout
10-8-6-4-2 Rope Climbs
After each round 100m sandbag carry.

Dat houd in dat je met een maatje de workout mag uitvoeren. De aantallen van de oefeningen mag je dus halveren om een reëel beeld te krijgen wat er per persoon uitgevoerd mag worden. De rope climbs gaan opzich prima en gaan we in een goed tempo doorheen. De 100m sandbag carry daarentegen is een ander verhaal. Voor het eerst dat ik met een sandbag aan de haal ga en het is gelijk pittig. De sandbag van en kilo of 55 moet opgepakt worden en met een bepaalde manier vastgehouden worden voordat ik er mee aan de wandel mag. Doordat het een lomp gewicht is en flexibel in een zak zit(zand) is het best lastig om zo die sandbag goed vast te blijven houden.

In de 3e ronde wordt het een heftig ding, je bent verzuurd van alles wat hiervoor plaats gevonden heeft. Daardoor voer je de rope climbs ook niet meer uit zoals het hoort, maar haal je heel veel kracht uit je armen/schouders. Vervolgens moet er een lomp gewicht opgepakt worden, waarbij je schouders ook aangesproken worden. En dan vast blijven houden en gaan lopen/waggelen. Helemaal kapot aan het einde van de workout, maar we hebben het gehaald binnen de tijd die er voor stond, wel hebben we het gewicht van de sandbag aangepast. Wij hebben 55kg gebruikt daar waar eigenlijk een sandbag van 65kg gebruikt moest worden.

Al met al weer lekker kunnen trainen en nieuwe onderdelen uitgevoerd. Op naar woensdag voor de volgende CrossFit training.

 

Woensdag 16-2 CrossFit:

Lowlands Throwdown Workout 22.3.

Deze workout is een officiële workout van het Lowlands evenement. Hier heb ikzelf niet aan meegedaan, maar andere sporters van de box doen wel mee aan dit evenement. Hierdoor is waarschijnlijk de inspiratie gekomen om deze workout ook in de les te doen. Het is een pittige workout zonder rust en aan één stuk door rammen. De workout is namelijk:

AMRAP 10min:
9 pull-ups
7 handstand push-ups.
5 Double lunge complex (50Kg)

NO REST

AFAP 10min:
20 Double lunge complex (50Kg)
40 chest to bar pull-ups
60m handstand walk.

Het zijn dus eigenlijk twee workouts die verpakt zijn tot één workout en dat maakt het een verdomd pittige workout. Het eerste deel gaat opzich niet verkeerd. Na verloop van de rondes komt de verzuring in de schouders waardoor de handstand push-ups een stuk zwaarder worden. Niet alleen de handstand push-ups worden zwaarder, maar de double lunge complex wordt ook een steeds lastigere opgave. In de tweede ronde voel ik de hamstring in mijn linkerbeen al trekken(als zijnde spierpijn) en ik moet dan nog even. Door het trekken in mijn hamstring zwabbert mijn knie alle kanten op als ik uit de lunge weer op wil staan. Een komisch gezicht wel, maar bloed irritant als je door wil pakken.

Uiteindelijk was het een onwijs pittige workout en was het tweede deel van de workout een sloper! De tien minuten vliegen voorbij in het tweede gedeelte van de workout. Het gaat zo snel dat de score het een beetje aan de wensen overlaat, maar daar worden we alleen maar sterker van!

Het bijzondere aan de lowlands throwdown is dat er drie workouts gedaan moesten worden binnen 24 uur. Dan moet je dus nagaan dat ik nu al helemaal kapot ben, waarbij er een aantal sporters in de box zijn die er al twee workouts op hebben zitten in de afgelopen 24 uur. Dat waren net als deze ook niet de minste workouts om het even zacht uit te drukken. Respect voor een ieder die hier aan mee heeft gedaan!

 

Weekje geen trainen:

En dan is het tijd voor een week zonder trainen. Even een heerlijk midweekje Centerparcs stond op de planning, waarbij trainen niet op het programma stond. Heerlijk ontspannen en even tijd met elkaar doorbrengen. Lekker genieten van alle kleine dingetjes, waarbij niks moet en alles mag. Samen lekker eten en genieten van de cocktails.

Paar weekenden vrij van voetbal:

Na een paar weke weer gespeeld te hebben, zijn we gelijk een paar weken vrij. Ergens komt dit ook wel goed uit aangezien we een weekje vakantie hebben. De eerst volgende wedstrijd staat voor 6 maart weer op de planning.

 

CrossFit open games 2022:

Net als in 2018 heb ik me dit jaar weer over laten halen om mee te doen aan de workouts van de NOBULL CrossFit games open 2022. Dat houd in dat ik drie weken achter elkaar een workout ga doen die wereldwijd door mede CrossFit fanaten uitgevoerd worden. Bij de box zelf doen er een stuk 15 mensen mee met deze workouts, maar ook een collega van me doet hier aan mee bij een andere box. Hierdoor kunnen we vergelijken en elkaar motiveren met de behaalde scores! Afgelopen donderdag werd de eerste workout bekend gemaakt die ik afgelopen zondag heb uitgevoerd. De workout ziet er als volgt uit:

AMRAP (15 min time cap)
3 Wall walks
12 Dumbbell Snatches (22.5kg)
15 Box-jump over(24”)

Komende week komt er een blog over deze workout met de bijbehorende video hoe ik het er vanaf heb gebracht.

 

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl.

, , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.