30 mei 2023 Tom Hilhorst

The Beach Throwdown “2017”

Qualifier Event 1

The Beach Throwdown ’23.

Naar aanleiding van eerdere CrossFit evenementen vind ik het steeds leuker om mee te doen aan nieuwe evenementen. Het houd mij scherp en ik heb een stok achter de deur om te blijven trainen. Om ook eens een variant aan te gaan hebben Jason en ik besloten om onze krachten te bundelen en daarmee mee te doen aan een buddy evenement. The Beach Throwdown is zo een evenement waarbij we als duo de workouts moeten voltooien en uit moeten voeren.

De finales van The Beach Throwdown worden gehouden in Den Haag bij een locatie waar voorgaande jaren ook gezwommen moest worden. Ook is de “Arena” waar we moeten zijn volgestort met zand, waardoor het Beach gevoel helemaal naar je toe komt. In deze buddy competitie is niet bepaald dat een ieder evenveel herhalingen moet/mag doen, maar wij zijn vrij om te bepalen wie welke oefeningen hoevaak uitvoert.

 

The Beach Throwdown Kwalificatie:

The Beach Throwdown heeft drie kwalificaties workouts. Één workout (“2017”) is een kracht onderdeel, één workout (“Ravage”) is een gymnastisch workout (“Breathless”) en de laatste is een conditie workout. Door deze workouts is er een goed meeting te doen naar alle andere atleten om te kijken waar wij staan als duo. Deze blog gaat over de eerste workout, namelijk het kracht onderdeel.

“2017”

In 8 minutes, for max total load:
10 attempts Ground to Overhead (5 each)

Deze workout is het eenvoudigst van allemaal. In 8 minuten tijd moeten we allebei 5 keer een gewicht vanaf de grond boven ons hoofd krijgen. Hoe we dat doen is aan ons zelf, maar er zijn een paar kleine regels waar we ons aan moeten houden. Één daarvan is: het gewicht moet ofwel hetzelfde blijven, ofwel verhoogt worden. Het mag niet verlaagd worden. Dat houd in dat we goed moeten nadenken hoe we het gaan indelen. Met een goede indeling kunnen we het beste uit onze lifts halen en zo de meest haalbare score neerzetten. Wij besluiten om die oefeing uit te voeren met een Clean & Jerk. Hiermee kunnen we het meeste liften.

Op voorhand hebben we overlegt aan de hand van de warming-up op welke gewichten we gaan starten en handelen. Ons doel om te liften is als volgt:

Jason 82.5 kg
Tom 82.5 kg
Jason 82.5 kg
Tom 85 kg
Jason 85 kg
Tom. 85 kg
Jason 85 kg
Tom 87.5 kg
Jason 87.5 kg
Tom 90 kg

Totaal: 852.5 kg.

Uiteindeljk komen we uit bij de volgende indeling:

Jason 82.5 kg
Tom 82.5 kg
Jason 82.5 kg
Tom 85 kg
Jason 85 kg
Tom. 85 kg
Jason 87.5 kg
Tom 87.5 kg
Jason 87.5 kg
Tom 90 kg

Op voorhand hadden we een andere gewichtsverdeling gemaakt, maar we zijn tijdens de workout toch nog een stuk omhoog gegaan met het gewicht. Tijdens de workout voelde het dusdanig goed bij allebei dat we eerder de 87.5 kg hebben toegepast dan we op voorhand bedacht hadden. Dit komt ook mede doordat we om en om zijn gaan liften. We hadden ook nog een scenario waarbij we per persoon in eerste instantie alle vijf de pogingen gingen doen, waarna de volgende zijn pogingen ging doen. Alleen kwamen we er toen achter dat het dus voor een ieder geld dat je niet mag verlagen in gewicht.

 

De workout:

 

Verder is deze workout niet heel interessant en niet heel erg intensief geweest dat ik er een uitgebreid verhaal over kan schrijven. Dus het is een keer een krot blogje, ook wel eens lekker toch. Hieronder is de YouTube link naar onze eerste workout.

Met deze gewichten komen we op een totaal van 855 kilo wat ook gelijk onze score is.

 

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst

, , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.