31 mei 2023 Tom Hilhorst

The Beach Throwdown “Ravage”

Qualifier Event 2

The Beach Throwdown ’23.

Naar aanleiding van eerdere CrossFit evenementen vind ik het steeds leuker om mee te doen aan nieuwe evenementen. Het houd mij scherp en ik heb een stok achter de deur om te blijven trainen. Om ook eens een variant aan te gaan hebben Jason en ik besloten om onze krachten te bundelen en daarmee mee te doen aan een buddy evenement. The Beach Throwdown is zo een evenement waarbij we als duo de workouts moeten voltooien en uit moeten voeren.

De finales van The Beach Throwdown worden gehouden in Den Haag bij een locatie waar voorgaande jaren ook gezwommen moest worden. Ook is de “Arena” waar we moeten zijn volgestort met zand, waardoor het Beach gevoel helemaal naar je toe komt. In deze buddy competitie is niet bepaald dat een ieder evenveel herhalingen moet/mag doen, maar wij zijn vrij om te bepalen wie welke oefeningen hoevaak uitvoert.

 

The Beach Throwdown Kwalificatie:

The Beach Throwdown heeft drie kwalificaties workouts. Één workout (“2017”) is een kracht onderdeel, één workout (“Ravage”) is een gymnastisch workout (“Breathless”) en de laatste is een conditie workout. Door deze workouts is er een goed meeting te doen naar alle andere atleten om te kijken waar wij staan als duo. Deze blog gaat over de tweede workout, namelijk het gymnastische onderdeel.

 

“Ravage”

For time with a 15 min time cap:

63

Deadlifts 60 kg
Box Jump Overs ♂ 60cm
Pull-ups

42

Deadlifts 60 kg
Box Jump Overs ♂ 60cm
Toes To Bar

21

 Deadlifts 60 kg
Box Jump Overs ♂ 60cm
Bar Chest To Bars

De verdeling:

De workout verdelen is al een workout op zich. We zijn druk aan het bedenken wat het beste is om te doen kwa verdeling. Ik denk niet gelogen dat ik hier, samen met Jason, 10 tot 15 minuten over heb gedaan. Uiteindelijk hebben we een heel schema gemaakt waarbij wij denken dat de verdeling in ons voordeel gaat werken. We komen uit bij de volgende verdeling:

63:

T-17 J-15 T-16 J-15

42:

T-10 J-11 T-11 J-10

21:

T-10 J-11

Bovenstaande was om en nabij het plan, waarbij wij steeds per oefening zouden wisselen van aantal. Hierdoor blijven de uitgevoerde herhalingen nagenoeg gelijk.

 

De Workout:

63:

Tijdens de workout veranderd er een hele boel. Vooral bij de laatste sets, maar eerst beginnen bij het begin. We gaan van start en ik mag aftrappen met 17 deadlifts. Na mijn deadlifts mag Jason aantreden voor zijn 15 herhalingen. We wisselen weer af en ik doe mijn 16 herhalingen, waarna Jason de laatste 15 doet en we er 63 op hebben zitten.

We gaan door naar de Box jumps over. De rol verdeling is anders in kaart gebracht en we gaan ook hier vrij rap doorheen. Mijzelf ligt het iets minder, maar Jason gaat als een raket over de box. Ik geef hem door na elke 10 herhalingen, waar Jason er 11 uitvoert. Na elke set moeten we even een high-five, of low-five, geven zodat we de ander de beurt geven om te bewegen.

Na de box jumps over gaan we over naar de Pull-ups. Bij deze oefening wordt weer dezelfde rol verdeling gehouden als de box jumps. In deze oefeningen is Jason nou eenmaal iets beter, waardoor dat ons voordeel kan zijn. Jason kan net iets meer pull-ups achter elkaar dan dat ik dat kan, waardoor dit zijn moment is om de extra herhalingen te pakken. We ronden ook deze ronden in een lekker tempo af en gaan door naar de ronde van 42 herhalingen.

TB: 05.16 Min.

 

42:

De ronde van 42 herhalingen begint met dezelfde deadlifts waar ik er in eerste instantie 11 van doe, waarna ik de beurt aan Jason geef zodat hij zijn herhalingen kan doen. De verdeling ligt nu weer gelijk met het aantal herhalingen. Beide doen we een set van 10 en 11 herhalingen. Hierdoor pakken we lekker door met de deadlifts en zien we dat het ons goed af gaat, ondanks dat de vermoeidheid begint op te spelen.

Na de deadlifts is het weer tijd voor de box jumps over. Ik merk dat ik hier meer moeite mee begin te krijgen, daar waar Jason nog altijd heen en weer vliegt over de box. We hebben dezelfde verdeling als de deadlifst en gaan zo gelijk op in het aantal herhalingen. Ik moet zeggen dat ik deze oefening vervelend begin te vinden. De vermoeidheid in de benen na de deadlifts in combinatie met de box jumps is killing. Maar ondanks de pijntjes en de vermoeidheid kan ik mijn buddy niet in de steek laten, waardoor ik mezelf kan motiveren te blijven gaan en nauwelijks rust te nemen.

Na de box jumps worden het geen pull-ups, maar worden het Toes to Bar. Dit is de enige oefening, de laatste, die veranderd in de workout. De Toes to Bar gaan niet meer in onafgebroken sets van 10 herhalingen, maar ik moet hem opdelen in meerdere setjes. Uiteindelijk besluiten we om onze eerste planning over boord te gooien en allebei korte setjes te maken, maar sneller over te geven aan de andere. Hiermee hopen we de snelheid er in te houden en toch een klein beetje op adem te komen.

TB: 09.55 Min

 

21:

Na de ronde van 42 herhalingen is het nog even een laatste set vlammen. De ronde van 21 herhalingen is op gedeeld in 10 om 11. Ik doe de eerste 10 herhalingen en gelijk er achteraan volgt Jason met zijn 11 herhalingen. Hoppa de deadlifts zijn klaar.

Ik spring gelijk de box op en doe daar dezelfde verdeling als het gaat om herhalingen. Ik spring 10 keer over de box en Jason huppelt er 11 keer over. Ook deze oefening is klaar en hoeven we niet meer te doen.

Maar dan komt de moeilijkste van allemaal. Na eerst pull-ups en vervolgens Toes to Bars gehad te hebben, wordt het nu Chest To Bar. Oftewel de borst moet de stang aanraken. Door alle krachtsinspanningen eerder in de workout krijg ik het niet meer voor elkaar om deze achtereen uit te voeren. Ik doen twee losse herhalingen en geef hem door aan Jason. Die weet er op zijn beurt drie achter elkaar uit te persen en zo blijven we ze uitvoeren. Op voorhand had ik niet gedacht dat we deze workout af zouden krijgen vanwege de grote hoeveelheid herhalingen, maar uiteindelijk zijn we klaar binnen de time-cap.

TC: 12.18 Min

 

Hieronder ervaar je onze strijd met de drie componenten:

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst

, , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.