19 januari 2024 Tom Hilhorst

The nationals season 7.3

Online workout 3

The Nationals Season 7:

The nationals Silver division.

Het is woensdag 04 januari 2024 en dat betekend dat er een nieuwe workout gepubliceerd word van the nationals, welke de komende tien dagen uitgevoerd mogen worden en ingeleverd dienen te worden.

Voordat ik daar kom wil ik natuurlijk iedereen die dit leest de aller beste wensen voor het nieuwe jaar wensen. Dat al je goede voornemens en wensen maar uit mogen komen dit jaar. En vooral dat de doelen die je gesteld hebt voor het komende jaar behaald mogen worden. Hopelijk is de jaarwisseling veilig en goed verlopen en zijn er geen gekke dingen gebeurd, waardoor je nu volop je energie kunt inzetten om je doelen te behalen. Mijn doelen en “goede voornemens” kun je terug vinden in mijn blog “doelstellingen voor 2024”.

Online workout 3:

Part A:

Voor tijd 00:00-06:00:

 • 7 Clean & Jerks @ Gewicht 50kg
 • 5 Clean & Jerks @ Gewicht 60kg
 • 3 Clean & Jerks @ Gewicht 70kg
 • 1 Clean & Jerk @ Gewicht 80kg

Part B:

Van 06:00-09:00 min:

 • Voor maximaal gewicht:
  1 RM Clean & Jerk

Part C:

Van 10:00-20:00 min:
3 rondes voor tijd:

 • 4 wall walks RX
 • 36 Double Unders

gevolgd door 3 rondes:

 • 12 HSPU light
 • 36 Double Unders

De voorbereiding:

De voorbereiding op deze workout is een stuk beter dan de voorbereiding op voorgaande workouts. De thuis workouts gaan de goede kant op en ook komt er langzaam maar zeker ook structuur in de training in de sportschool. Ook de warming-up van deze workout gaat een stuk beter dan bij de vorige workouts. Niet dat het heel moeiljk was om die te overtreffen, want als je van geen warming-up naar een kleine warming-up gaat is dat al een flinke stap natuurlijk.

Op voorhand heb ik een beetje nagedacht over wat ik zou gaan doen qua gewicht bij part B. Aangezien we bij de placement workout ook al deze oefening moesten doen en daar een score uit is gekomen wilde ik natuurlijk niet lager uit komen met deze score. Mijn voordeel voor deze workout was ook dat iemand uit mijn divisie een heat voor mij zat, zodat ik een streven had om naartoe te werken. Al moet ik wel eerlijk zijn dat hij op plek 7 staat en ik op plek 165, maar goed wie niet waagt, wie niet wint.

 

The nationals workout part A:

De warming-up zit erop en ik mag beginnen. De eerste zeven herhaling zijn op 50 kilo. Voorafgaand heb ik bedacht om elke herhaling te laten droppen en van daaruit opnieuw op te pakken. In mijn beleving scheelt dat energie, die ik weer kan gebruiken bij het oppakken voor de volgende lift. Nadat de eerste zeven herhalingen er op zitten wordt het gewicht verhoogd naar 60 kilo. Dit mag door andere gedaan worden, wat ook gebeurd zodat ik even m’n rust kan pakken.

Nadat het gewicht is verhoogd ga ik voor vijf herhalingen in dezelfde methode als hiervoor. Allemaal per stuk en niet “touch and go” zoals dat heet, waarbij je de stang vast houd bij zowel het omhoog brengen van de stang, als het naar beneden brengen van de stang. Ik kies er dus voor mo de stang bovenin te laten “droppen” (laten vallen) en als deze op de grond ligt, weer op te pakken. De vijf herhalingen zijn ook vrij snel gedaan en het gewicht wordt verhoogd naar 70 kilo.

De 70 kilo stang hoeft “maar” drie keer uitgevoerd te worden, mar kost me al iets meer moeite. Gelukkig krijg ik het nog altijd voor elkaar om deze snel uit te voeren en ik zie op de klok dat ik 1 minuut en 35/40 seconden onderweg ben. Vooraf aan mijn workout had ik het met Melanie erover dat ik niet in de buurt van haar tijd zou kunnen komen (2.07), maar op fdit punt dacht ik: “al is het maar één seconde, ik wil er onder komen.

De laatste lift is op 80 kilo, wat na de rest van de lifts redelijk zwaar aanvoelt. Als target had ik de tijd van iemand die in dezelfde divisie zit als ik, namelijk 2 minuut en 41 seconden. Daar zat ik gelukkig onder, dus schakelde ik over naar de tijd die Melanie had neergezet. Uit eindelijk heb ik een eindtijd van 02.03 minuten

 

The nationals workout ​part B:

Dit deel krijgt een bijzondere wending na het zien van mijn conculega. Die heeft een Clean & Jerk van 100 kilo neergezet. Zelf wilde ik het gaan proberen op 96 kilo, maar met de score van mijn conculega in het achterhoofd houdend heb ik alvast schijven gepakt om eventueel naar 101 kilo te gaan. Ik besluit om te beginnen op 91 kilo, nadat ik met de ladder van workout A geëindigd was op 80 kilo. De 91 kilo gaat goed en we bouwen op naar 96 kilo, de lift die ik sowieso wilde halen.

Deze lift ging goed en ik heb sowieso deze score op het formulier staan. Nu kan en ga ik nog één poging wagen op 101 kilo om te kijken of het lukt. Het gevoel is goed, dus daar zal en kan het niet aan liggen. De stang wordt opgebouwd naar het gewicht en ik pak nog heel even mijn rust voordat ik de lift inzet. Ik moet zorgen dat ik voor 08.59 de  stang vast heb, anders telt de lift niet. Ik kies ervoor om rond 08.30 al te starten, mocht deze niet gaan kan ik altijd nog snel erachteraan een poging doen. Gelukkig luk the tme de eerste keer en hoef ik er geen tweede poging over te doen. Door eht slagen van deze lift is mijn score: 101 kilo.

 

The nationals workout ​part C:

Dan heb ik één minuut rust tot aan het laatste en meest gevreesde deel van de workout, workout C. Dit is een workout met zware oefeningen er in, althans dat vind ik. De wall-walks zijn ontzettend zwaar voor je schouders, helemaal na alle Clean & Jerks die ik heb gedaan. Na de wall-walks moeten er 36 double unders gesprongen worden. Dat houd in met touwtje springen. 1x springen, waarbij het touw 2x onder men voeten door moeten. Normaal gezien heb ik hier niet zo veel moeite mee, maar nu de verzuring al redelijk aanwezig is in de schouders gaat het me een stuk minder goed af.

Na drie rondes afgerond te hebben van de wall-walks en de double unders, moet ik door met handstand push-up doen. Iedereen weet dat dit geen favoriete oefening is van mij. En zeker niet na alles wat hier voorafgaand is gebeurd. Ik heb genoeg pogingen, maar na kritisch naar mezelf gekeken te hebben kan ik er naar één goed rekenen. Hierdoor is mijn score van workout C: 121 reps.

 

Zie hieronder de video:​

 

Uitslag:

Na het inleveren van de workout is het weer even wachten op de leaderboards. Voorafgaand aan de workout stond ik op een 165e plek, maar met de scores van deze workouts erbij sta ik nu op de 120e plaats. Dit is wel de onofficiële leaderboard, dus er kunnen nog altijd kleine wijzigingen plaatsvinden.

Zou jij mij nog één plezier willen doen en onder deze blog zetten wat je er van vind? Niks moet, maar alles mag!

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.