27 maart 2024 Tom Hilhorst

The CrossFit Open ‘24.2

Workout 24.2

The CrossFit open ’24.

Dit jaar doe ik weer mee aan de The CrossFit open om te kijken waar ik nu sta ten opzichte van een jaar geleden. Ik heb niet het gevoel dat ik in de top terecht ga komen, maar ik vind het wel een goede benchmark om te kijken wat voor een progressie ik heb gemaakt het afgelopen jaar. Vanuit de box doen er dit jaar ook weer een aantal mensen mee, waarmee we dit avontuur aan gaan. Blijf jij me volgen tijdens deze workouts?

 

The open tot zover:

De eerste workout van de open zit er op. Ik sta op een schappelijke 98.891 ste plek wereldwijd na de eerste open workout. Uiteraard gaat hij mij niet om de top in deze competitie. Ik wil het beste uit mezelf halen en kijken waar mij dat dit jaar brengt in deze wereldwijde competitie. Ik ben tevreden over de score die ik heb neergezet in de eerste workout dus wat dat betreft een dikke plus!

 

The open 24.2:

Amrap 20 min:

  • 300m Row
  • 10 deadlifts 83 kg
  • 50 double unders

 

De workout voorbereiding:

De voorbereiding van de workout is al een stuk beter als die van vorige week. De spullen staan zowaar al klaar voor maandag, dus daar kan ik mooi gebruik van maken. Uiteindelijk is er nog iemand die de workout op het zelfde moment gaat doen als ik. Dus ik ben niet alleen bezig wat ook een hele hoop scheelt. Ik warm de deadlifts op en bouw op een rustig tempo de stang op tot het gewicht voor de workout. Ik probeer mezelf een beetje warm te springen door wat single unders te doen en vervolgens alvast een paar sets met double unders.  Het enige wat ik ben vergeten voor te bereiden is het neerzetten van mijn camera, ondanks dat ik er veelvuldig aan gedacht heb.

Wat voor mij ook een hele hoop heeft geholpen is de bespreking van het game plan van mijn mede atleet. Daarin werd de pace besproken voor het roeien, maar daarnaast ook een uitleg gegeven waar het verschil gemaakt kan worden in deze workout. Dus niet alleen bij het roeien, maar ook door de deadlifts niet unbroken te doen. Deze opdelen in 6 om 4 zou als voordeel hebben, dat de verzuring toch net even uit de armen is. Daardoor zouden de double unders net even iets makkelijker moeten aanvoelen in het begin.

 

The open 24.2 gaat beginnen:

De klok telt af en we zijn van start. Het game plan helpt me om rustig aan te beginnen. Het duurt hoe dan ook 20 minuten, eerder klaar zijn is bij deze workout geen optie. Voor mijn gevoel ben ik extreem langzaam aan het roeien, maar ik weet dat het een lange zit is. Ik probeer de pace aan te houden die ze besproken hebben voor degene naast mij. Dat lukt met aardig. Na het roeien loop ik naar de barbel om de deadlifts te doen in de hoeveelheden zoals ik had bedacht. De doubles gaan in de eerste ronde echt super en ik spring ze in 2 sets. 1x 30 stuks en 1x 20 stuks. Ronde 1 is een feit.

We gaan door naar de volgende ronde. Ik ga niet alle rondes bespreken, want dat word vrij eentonig. De eerste 3 rondes kan ik afronden op de manier zoals ronde 1 is verlopen. Uiteindelijk lukt het me om het roeien aan te blijven houden op de pace die ik had vanaf moment 1. Hier probeer ik mijn rust terug te pakken en mijn ademhaling onder controle te krijgen, door heel bewust met mijn ademhaling bezig te zijn.

Dat heeft niet altijd het gewenste effect, want de vermoeidheid zit er dusdanig goed in dat ik hem niet meer omlaag krijg. Desondanks gaan we gestaag door en weet ik er in totaal 6 volle rondes uitgeperst en 55 reps. Oftewel 300 m roeien, 10 deadlifts en 15 double unders. Dat bracht mij in deze wod op een respectievelijke 65.538e plek.

Dat was the open 24.2 nu gaan we op naar the open 24.3!

 

Zou jij mij nog één plezier willen doen? Onder deze blog zetten wat je er van vind? Niks moet, maar alles mag!

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.