29 maart 2024 Tom Hilhorst

The CrossFit Open ‘24.3

Workout 24.3

The CrossFit open ’24.

Dit jaar doe ik weer mee aan de The CrossFit open om te kijken waar ik nu sta ten opzichte van een jaar geleden. Ik heb niet het gevoel dat ik in de top terecht ga komen, maar ik vind het wel een goede benchmark om te kijken wat voor een progressie ik heb gemaakt het afgelopen jaar. Vanuit de box doen er dit jaar ook weer een aantal mensen mee, waarmee we dit avontuur aan gaan. Blijf jij me volgen tijdens deze workouts?

 

The open tot zover:

De eerste en tweede workout zit erop. De tweede workout ging me iets beter af dan de eerste workout, maar daardoor kijken we extra uit naar de derde en laatste workout van the open. De tweede workout lag mij iets beter dan de eerste, dus daar hebben we iets eter op gescoord. De eerste workout werd ik 99.109e en de tweede workout werd ik 65.540e. Nu maar eens kijken hoe we het bij the open 24.3 gaan doen!

The open 24.3:

All For Time: (timecap 15 minutes

5 rounds of:

  • 10 thrusters (43 kilo)
  • 10 chest-to-bar pull-ups

Rest 1 minute

5 rounds of:

  • 7 thrusters (61 kilo)
  • 7 bar muscle-ups

De workout:

De voorbereiding op deze workout is, net zoals de vorige, eigenlijk wel prima. We zijn met een wat grotere groep dan de laatste keren, dus hebben we besloten om in tweetallen de workout te doen. Ik besluit om in de tweede groep te gaan, zodat ik me nog even kan voorbereiden op wat komen gaat. Nadat de eerste groep klaar is doe ik nog even een korte warming-up, die had ik voor de eerste groep ook al gedaan namelijk, en ik denk er klaar voor te zijn.

The open 24.3 gaat nu beginnen:

De eerste 5 rondes:

De klok telt af en ik begin met de eerste 10 thrusters. Ik heb een soort van game plan gemaakt, wat inhoud dat ik de thrusters in tweeën wil gaan uitvoeren voor zolang dat duurt. De verdeling is eerst 6 stuks en daarna nog 4 stuks, waarmee ik het lang probeer vol te houden. Deze verdeling geld ook voor de chest-to-bar pull-ups, maar daar kom ik al heel snel van terug. Ik merk gelijk bij de eerste set van 6 stuks dat ik dit niet ga volhouden en dat het me te veel kracht kost. Daardoor pas ik dit heel snel aan naar singles.

De chest-to-bar pull-ups die doe ik dus nu per 1, maar probeer de rust heel kort te houden. Tijdens deze singles probeer ik na 6 stuks wel even iets meer lucht te krijgen, door een iets langere rust periode te houden. Mijn doel om onder de 10.00 minuten de eerste 5 rondes te doen is net niet gelukt. Ik eindig de 5 rondes in een tijd van 10.03, wat ook gelijk mij tiebreak is.

De tweede 5 rondes:

Na een welverdiende minuut rust, die ik niet eens meegekregen heb zo snel was die voorbij, begon ik vol goede moed aan het tweede deel van de workout. Het gewicht van de thrusters is omhoog gegaan en de chest-to-bars zijn vervangen voor bar muscle-ups. Normaal gezien zijn dit twee oefeningen die ik kan uitvoeren afzonderlijk van elkaar. Nu is het de vraag, kan ik ze na elkaar met een voor geschiedenis zoals hierboven genoemd.

Daar kom ik al snel achter, want bij het oppakken van de stang om te gaan voor de eerste thruster blijkt hoe zwaar deze aanvoelt, maar vooral blijkt hoeveel ik me er in heb vergist. Ik krijg de stang niet waar die moet komen, dus laat ik hem maar weer even vallen. Ik reset mijn focus en daarna lukt het me wel. Ik kan ze niet achter elkaar doen, dus ik doe de thrusters in singles. Na 10 stuks mag ik naar buiten om de bar muscle-ups te gaan doen. Dit is puur kijken hoeveel ik er uit krijg, als ik er überhaupt al 1 voor elkaar krijg. Uiteindelijk krijg ik het voor elkaar om er 3 te doen. Hierdoor heb ik een score van 110 reps bij the open 24.3.

Hieronder zie je hoe het mij is afgegaan:

 

The open 2024:

Dit was de open 2024! Het is me, zoals verwacht, niet gelukt om naar de kwartfinales te komen. Dus het houd hier op voor mij. Wel ben ik tevreden op de scores van dit jaar. Daar waar ik in 2023 eindige op een 88.462e plek, is het me dit jaar gelukt om een flinke stijging (al zeg ik het zelf) te maken. Ik ben namelijk geëindigd op de 75.668e plek.

 

Zou jij mij nog één plezier willen doen en onder deze blog zetten wat je er van vind? Niks moet, maar alles mag! Het mag ook in een privé bericht natuurlijk

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.