25 maart 2024 Tom Hilhorst

The CrossFit Open ‘24.1

Workout 24.1

The CrossFit open ’24.

Dit jaar doe ik weer mee aan de The CrossFit open om te kijken waar ik nu sta ten opzichte van een jaar geleden. Ik heb niet het gevoel dat ik in de top terecht ga komen, maar ik vind het wel een goede benchmark om te kijken wat voor een progressie ik heb gemaakt het afgelopen jaar. Vanuit de box doen er dit jaar ook weer een aantal mensen mee, waarmee we dit avontuur aan gaan. Blijf jij me volgen tijdens deze workouts?

 

The open 24.1:

For Time (timecap 15min):

 • 21 Dumbbell Snatches (links) (22.5kg)
 • 21 Lateral Burpees Over Dumbbell
 • 21 Dumbbell Snatches (rechts) (22.5kg)
 • 21 Lateral Burpees Over Dumbbell
 • 15 Dumbbell Snatches (links) (22.5kg)
 • 15 Lateral Burpees Over Dumbbell
 • 15 Dumbbell Snatches(rechts) (22.5kg)
 • 15 Lateral Burpees Over Dumbbell
 • 9 Dumbbell Snatches (links) (22.5kg)
 • 9 Lateral Burpees Over Dumbbell
 • 9 Dumbbell Snatches (rechts) (22.5kg)
 • 9 Lateral Burpees Over Dumbbell

De workout voorbereiding:

De workout word bij ons in de box op de maandag gedaan na de bekendmaking. De groep kan zich inschrijven op elke half uur om zo de workout te doen en de andere atleten te helpen en te supporten. Ik daarentegen kan niet op de maandagen dus ik zal het op een andere dag moeten doen. Dat wordt de zondag voorafgaand, zonder groep, waarbij Jason mij wilde helpen.

Ik doe een soort van warming-up, zoals men gewend is van mij. Dat houd in een doe ongeveer een minuut of 5 wat bewegingen, die eigenlijk de benaming bewegingen niet mogen hebben, om vervolgens een soort van klaar te staan voor de workout. Het target wat ik heb is om in ieder geval de workout af te krijgen en met een beetje geluk onder de tijd van Jason te komen, die staat op dit moment op 14.43.

The open 24.1 gaat nu van start.

Ronde van 21:

We beginnen de workout met de rug naar de dumbbell toe en zodra de timer begint mag ik me omdraaien. Ik begin met 21 snatches met mijn “slechte” arm. Iedereen heeft een voorkeur, welke bij mij rechts is. Omdat 9 van de 10 keer dat beter gaat dan links kan ik beter met links beginnen, omdat ik nu nog fris ben. Ik ben klaar met de snatches met links en ga voor mijn gevoel rustig aan beginnen met de eerste keer 21 burpees over de dumbbell.  Dit zelfde doe ik met rechts. Ik doe met rechts de 21 snatches en vervolgens de burpees.

Al gauw merk ik dat, ondanks dat ik er van overtuigd was rustig aan gedaan te hebben, de burpees in de ronde van 21 stuks toch te snel waren. Mijn hartslag is ergens boven de 165 en mijn ademhaling ligt er naast voor mijn gevoel. Ik merk dat er tussen mijn borst en mijn keel een beetje zuur begint te zitten.

Ronde van 15:

Ik begin met de 15 snatches van links en merk direct al dat ik deze niet meer onafgebroken kan uitvoeren. Gelukkig hoef ik hem ook niet na elke herhaling neer te leggen, maar ik baal er wel van dat deze niet onafgebroken kunnen. Blij dat deze ronde met links erop zit en ik mag weer naar de burpees. Het gevoel wat tussen mij  borst en keel zit gaat maar niet weg. Elke keer als ik rust neem dan zakt het weg, maar bij elke eerstvolgende beweging erna zijn we weer net zo ver. Het is dat Jason erbij is en mij pusht om verder te gaan, anders had ik zekerste weten meer rust genomen dan dat ik nu gedaan heb waarvoor dank, denk ik.

De rechter kant gaat, hoe gek dat ook klinkt, niet perse een stuk beter. Hoewel van te voren ik al wist dat de ronde van 15 een kwestie van overleven is, valt het me alsnog vies tegen hoe “erg” ik er al aan toe ben. Helemaal in de tweede ronde van 15 burpees voelt het heel zwaar.

Ronde van 9:

De ronde van 9 lijkt me, in gedachte, een fijne ronde. Normaliter lukt het me wel om deze herhalingen onafgebroken uit te voeren. Niks is minder waar tijdens the open 24.1 aangezien ik bij elke arm de dumbbell minimaal een keer moet neerleggen en even moet rusten, voordat ik weer verder ga met snatchen. De Burpees worden ook steeds moeizamer, maar daar lukt het me wel om de laatste ronde voluit te gaan. Wetende dat het daarna klaar is natuurlijk. Het lukt me in ieder geval om de workout binnen de tijd af te krijgen, namelijk met 14.19 minuten.

 

Hieronder zie je hoe het mij is afgegaan tijdens de workout.
The open 24.1

 

Zou jij mij nog één plezier willen doen? Onder deze blog zetten wat je er van vind? Niks moet, maar alles mag!

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.