17 februari 2024 Tom Hilhorst

The nationals season 7.4

Online workout 4

The Nationals Season 7:

The nationals Silver division.

Het is woensdag 31-01-2024 en deze avond om 20.00 uur is de vierde en tevens laatste workout van the nationals seizoen 7 bekend gemaakt. Dit is de laatste mogelijkheid om punten te scoren en bij de top 60 atleten te komen, om door te gaan naar the summergames. Heel eerlijk is de kans heel klein dat ik het nog ga halen, maar we blijven strijden voor een zo goed mogelijk resultaat. Op dit moment sta ik op plek 119 en moet ik dus nog een flinke stap maken. Wat mij kan helpen is dat veel atleten de laatste workout niet meer doen, omdat ze het niet meer gaan halen. Voordat we te ver vooruit lopen, nu eerst de vierde online workout van the nationals:

Online workout 4:

For time: Time-Cap 20 min.

  • 60 Calories Row
  • 30 Toes to Bar
  • 30 Snatches 40kg
  • 30 Pull-up

 

De voorbereiding:

Het is zondag 04 februari, het is de dag dat we bij CrossFit Nieuwegein de workout gaan uitvoeren. We zijn met een relatief kleine groep atleten die vandaag de workout gaan doen. We zijn met een groep van negen atleten dus kunnen mooi onszelf verdelen in heats van drie. Deze ronde mag ik in de eerste heat aan de gang moest. Normaal heb ik dat liever niet, zodat de eerste zenuwen al verdwenen zijn door het kijken naar de andere. “Helaas” was niets minder waar dus mocht ik gelijk aan de gang met de warming-up.

De warming-up bestond uit een 3 min easy pace roeien. Daarmee kon ik gelijk even kijken hoeveel calorieën ik hiermee zou roeien, zodat ik een goede inschatting kan maken hoe lang ik er over wil gaan doen. Ik wil sowieso niet te snel van start gaan, anders heb ik er veel last van bij de volgende oefeningen. Na de 3 min easy pace maak ik 2 rondjes van wat oefeningen om mijn schouders op te warmen voor, zowel de toes to bars als voor de pull-ups. Na deze twee rondes ga ik opbouwen naar mijn snatch gewicht, waarmee ik gelijk mijn warming-up. Nu is het tijd om het filmen te starten en ons voor te stellen. De workout gaat beginnen!

 

The nationals workout 4:

Roeien:

De camera loopt, ik heb mezelf voorgesteld en ben een soort van klaar om aan de gang te gaan. De trainer stelt de klok in en de timer telt af. Het gaat beginnen, op 0 mag ik de handvaten van de roeier vastpakken en beginnen aan de 60 calorieën roeien. Ik besluit, om niet te snel van start te gaan, mijn ogen te sluiten en een vaste pace aan te houden. Na 25/30 calorieën doe ik ze weer open en ik kijk wat om me heen tijdens het roeien. Hierdoor heb ik zelf al in de gaten, dat ik op een rustige maar goede pace zit. Uiteindelijk duurt het, op de roeier 2 min 27 sec en op de timer van de camera duurt het 2 min 30 sec.

Toes to bar:

Na de 60 cal op de roeier is het tijd voor 30 toes to bars. Ik moet met mijn tenen de stang, waar ik met mijn handen ook aan hang, moet raken. Door het roeien lijkt het wel mee te vallen hoe ik me voel, maar als snel voelt dat anders na dat ik voor de eerste keer in het rek ga hangen. Voornamelijk de schouders en armen zijn redelijk aan de verzuurde kant. Het belangrijkste van deze twee oefeningen is dat er een tiebreak is aan het einde van de toes to bar. Het is dus belangrijk om deze zo snel als mogelijk af te ronden. Het lukt mij om deze 60 cal roeien en 30 toes to bar af te ronden in 4 minuten en 49 seconden.

Tiebreak: 04.39 minuten.

Snatch:

Na de toes to bars moet ik door naar de snatches. Het meest gevreesde onderdeel van deze workout. Het gewicht is niet overdreven zwaar, maar het voelt wel zo na de eerste twee onderdelen die voorafgaand gaan. Ik besluit daardoor om de snatches ook in singles uit te voeren. Dus na elke snatch laat ik de bar vallen om vanuit daar weer een nieuwe herhaling in te zetten. Hierdoor kan ik het in eerste instantie wel redelijk volhouden, maar de verzuring in met name mijn schouders treed op. Hierdoor is wordt het steeds zwaarder om de herhalingen te doen. Mede door het lage oppakken elke keer zit ik ook heel hoog in mn hartslag en ademhaling. Dat werkt ook niet mee in de uitvoering. Ik ben blij als ik ze alle dertig uitgevoerd heb en ik door mag naar de volgende, en tevens laatste, oefening.

Pull-ups:

De pull-ups zijn de laatste herhalingen die ik moet doen voor mijn eindscore. Gelukkig lukt het me, vooral in het begin, om wat constante sets te maken. Uiteindelijk wordt dit steeds minder omdat het besef steeds harder komt dat ik aan het einde van mijn workout zit. Niet allen dat is de reden natuurlijk, ik ben ook kapot van de workout en ben blij als het erop zit. Ik krijg het de laatste paar herhalingen niuet meer voor elkaar om deze achter elkaar uit te voeren, dus met recht de laatste paar doe ik per één herhaling. Op die manier probeer ik zo kort mogelijk te rusten, om vervolgens weer door te gaan.

Mijn eindtijd is: 12.44 min.

 

Hieronder mijn strijd van The nationals Season 7 Event 4:

 

De uitslag:

Aan het begin van deze workout sta ik op de 119e plek. Na het uitvoeren van deze workout ben ik uiteindelijk terecht gekomen op plek 131. Dit heeft helaas als consequentie dat ik niet gekwalificeerd ben voor het live event “The Summergames”. Helaas, maar we gaan er volgend jaar voor om hier wel weer te komen. Nu is het klaar maken voor de volgende online wedstrijden. Met als eerste op de kalender The Open workouts.

Zou jij mij nog één plezier willen doen en onder deze blog zetten wat je er van vind?
Niks moet, maar alles mag!

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

Facebook: Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.