2 januari 2024 Tom Hilhorst

Doelstellingen 2024

Op naar een sportief en leerzaam jaar!

Happy New Year!

Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2024 en dat alle wensen maar mogen uitkomen op welk gebied dan ook!

Er is alweer een jaar verstreken en het is natuurlijk gebruikelijk om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Aan het begin van 2023 had ik een aantal doelen vast gesteld voor mijzelf. Tijdens deze terugblik ga ik kijken of ik deze doelen heb gehaald en zo niet, wat daar dan de reden achter is. Ook ga ik het hebben over mijn doelen van dit jaar. Zelf ben ik niet zo van het hebben van goede voornemens, want ik vraag me vaak af: Waarom wachten tot er een nieuw jaar is, terwijl je er al eerder mee had kunnen beginnen.

Terugblikken op het jaar 2023:

Bloggen:

Ik had als doel om het bloggen weer op te pakken, maar dan in een minder hoeveelheid als dat ik deed. Ik had mezelf voorgenomen om eventueel om de week iets te posten, dat is niet altijd gelukt maar ik had ook duidelijk aangegeven dat ik dat ging proberen. Wel heb ik als doel behaald dat ik structureel ben gaan bloggen. Gelukkig zijn er genoeg onderwerpen naar voren gekomen het afgelopen jaar om over te bloggen, waardoor het me gelukt is om dit doel te verwezenlijken. Zo heb ik het afgelopen jaar 22 blog posts geplaatst. Dat is net zoveel als in 2022 en daar wil ik dit komende jaar overheen. Er staan genoeg evenementen op de planning om daar overheen te kunnen, dus dat is een doel voor het bloggen.

 

Sport:

Op sportief gebied heb ik een aantal mooie evenementen mogen meedoen. Daarmee heb ik een hoop doelstellingen gehaald van vorig jaar, maar echter niet allemaal.

– NN Egmond halve marathon.

De halve marathon van Egmond aan Zee heb ik gelopen. Klik op de naam en je kan lezen hoe je dat is afgegaan.

– The Nationals season 6. 

Voor the Nationals seizoen 6 heb ik afgelopen jaar nog twee online workouts mogen doen. Door deze online events dusdanig goed gescoord te hebben mocht ik zelfs naar het live event “the Summergames”.

Event 4

Event 5

Klik op het event en je ziet hoe dat event bij mij is verlopen.


– CrossFit Nieuwegein Box throwdown.

Ook dit jaar heeft de box weer twee Throwdown’s georganiseerd. Eerst de classic edition, welke een individueel evenement is, maar dit jaar hebben zij ook een buddy edition georganiseerd. Aan de classic edition heb ik dan niet meegedaan, maar wel aan de buddy edition. Door op het kopje te klikken lees je hoe het mij en Melanie is afgegaan tijdens deze throwdown.

– The Summer games. Het live evenement van the nationals.

Afgelopen jaar heb ik ook het live event van de Nationals seizoen zes gehaald. op dit event ben ik van de 66e plek opgeklommen naar de 23e plek. Hoe ik dat heb bereikt Lees het in deze blog door te klikken op de titel.


– De Rotterdam marathon.

de marathon van Rotterdam is het evenement waar ik niet heb gered. ik heb hier wel voor getraind Alleen  Drie maanden voor  Het evenement  Kreeg ik door dat het live event van The Nationals op dezelfde dag . Naar lang en wegen heb ik besloten om de marathon te laten varen en mij te focussen op het live event.

 

Privé:

Dit jaar heeft de grootste verandering van ons leven plaats gevonden. Onze dochter Lizzy is namelijk geboren op 19-september. Dit is het mooiste geschenk wat ons hebben kunnen wensen in 2023.

 

Doelstellingen voor het jaar 2024:

Nieuwe doelen stellen in het nieuwe jaar.. Goede voornemens zijn niet echt mijn ding. Het klinkt altijd helemaal het einde, maar uiteindelijk weet iedereen dat ze eigenlijk vrij snel vergeten worden. Wel zijn er een aantal zaken waar ik op dit moment mee bezig ben, waar ik volgend jaar mee verder wil gaan. Zelf denk ik dat deze doelen te categoriseren zijn in drie groepen. Sport, privé en werk. Daar liggen de grootste doelen voor 2024 voor mij en daar wil ik jullie in mee nemen.

 

Sport:

Evenementen:

Net als in 2023 heb ik voor 2024 een aantal sport evenementen op de planning staan. Hier wil, net als in 2023, mee verder gaan in het nieuwe jaar. Hiermee probeer ik voor mijzelf een stuk achter de deur te hebben om mezelf te kunnen motiveren om te blijven sporten. De sport evenementen die tot op heden in de planning staan zijn:

 • Padeltoernooi/clinic vanuit mijn werk.
 • The nationals online event 3.
 • The nationals online event 4.
 • The summer games van the nationals. (Hopelijk plaats ik me hiervoor)
 • CrossFit Nieuwegein box throwdown.
 • The CrossFit open ’24. (3 online events)
Nieuw in 2024:

Naast deze evenementen wil ik ook iets nieuws opzetten voor het nieuwe jaar. Aangezien ik niet meer alle tijd heb om te kunnen sporten in de sportschool, heb ik bedacht om meer thuis trainingen te doen. Op zolder heb ik nu een klein plekje gecreëerd (lees tussen de drogende was), waar ik het een en ander kan doen. De bedoeling is dat het makkelijke trainingen zijn, in de zin van body weight of mijn kleine gewichten. Ook omdat ik weet van mijzelf dat hier een zwakke plek van mij ligt.

Daarnaast scheelt het ook een hoop tijd als ik het thuis train, aangezien ik ongeveer twee uur van huis ben als ik naar de CrossFit box ga. Terwijl ik ongeveer een half uur tot een uur nodig heb als ik thuis aan de gang ga. Dat is, nu zeker met de kleine meid erbij, een hoop tijd die ik win op een avond. Ik ben er al mee begonnen, maar het moet nog even een goede doorgang vinden in het schema in mijn hoofd.

Privé:

In de privé sfeer ben ik al begonnen met het ontwikkelen van mijzelf. Dit wil ik voortzetten in 2024. Dit jaar ben ik al begonnen met het luisteren van de podcast van Michael Pilarczyk op Spotify. Hierdoor probeer ik mijzelf te ontwikkelen op het persoonlijk vlak. Het is allemaal nogal druk met werk, sport en die kleine meid. Hierdoor probeer ik de rust te vinden en regelmaat om met een goede mindset om te gaan in lastige situaties.

Naast de podcast ben ik ook verdergegaan met het lezen van boeken om op die manier mijzelf te ontwikkelen. Vorig jaar heb ik “The Why Café” gelezen op aanraden van een collega. Daar ben ik zo door geïnspireerd dat ik vrij impulsief nog meer van dit soort management/ontwikkeling boeken gekocht heb. Zo ben ik nu bezig in het boek “The Big Five For Life”, dat is een boek dat iets verder ingaat op het boek “The Why Café”.

Het doel van 2024 is om meer te leren door dit soort boeken te lezen. Ik heb nu een lijstje met de boeken die ik in ieder geval wil lezen. Die boeken zijn:

 • The Big Five For Life. (Nu aan het lezen)
 • Return To The Why Café.
 • Master Your Mindset. (Michael Pilarczyk)
 • How To Be Rich And Happy.
 • Mentale Kracht. (Dai Carter)

Ik hoop dat deze boeken mij kunnen helpen en ondersteunen om mijzelf te ontwikkelen. Zelf ben ik van mening dat je er nooit dommer van word, dus het kan geen kwaad toch. Heb jij nog een boek waarvan je denkt dat ik die moét lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Laat het me weten in een reactie!

 

Werk:

Wat betreft werk zit er ook een grote uitdaging aan te komen. Het nieuwe jaar mag ik als aanspreekpunt fungeren op een nieuwbouw project bij het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Een grote eer omdat ik hier voor gevraagd ben. Dit project doe ik samen met een uitvoerder, maar als diegene er niet is dan ben ik de eerst volgende die het aanspreekpunt zal zijn. Via deze manier willen we kijken of ik mijzelf naar een hoger niveau kan krijgen, wat voor zowel het werk als voor mijzelf een goeie ontwikkeling kan zijn.

Het project zelf is een mooi project om mee te beginnen in Harderwijk. Dit project is onderdeel van een groter “masterplan”, waarvan ik eerlijk gezegd niet precies weet wat dat allemaal inhoud. Ik heb er vooral heel veel zin in en kijk ik er naar uit om er in het nieuwe jaar te beginnen. Medio februari zal ik er gaan beginnen als vaste locatie. Tot die tijd zal ik pendelen tussen Amsterdam UMC en St. Jansdal Harderwijk.

 

Het beloofd een goed jaar te worden met mooie dromen en wensen, welke hopelijk allemaal uit mogen komen!
Wat zijn jou doelstellingen of goede voornemens voor 2024?

 

Zou jij mij nog één plezier willen doen en onder deze blog zetten wat je er van vind? Niks moet, maar alles mag!

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl
Facebook: Tom Hilhorst
LinkedIn: Tom Hilhorst

, , , , , , , , , ,

Comment (1)

 1. Ratna Debipersad

  Heel leuk om te lezen Tom, motiveert mij ook weer, dankjewel!
  Voor jou ook de aller beste wensen voor het nieuwe jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.