24 december 2023 Tom Hilhorst

The nationals season 7.2

Online workout 2

The Nationals Season 7:

The nationals Silver division.

Het is woensdag 6 december 20.00 uur en de tweede workout voor the nationals wordt bekend gemaakt. Uit eerdere teasers dachten wij alvast te halen dat het om pull-ups en roeien zou gaan. Er is namelijk een filmpje geplaatst op Instagram waarin duidelijk te zien is dat er geroeid wordt. Daarnaast was er ook een foto geplaatst van iemand die een pull-up doet, waar event 2 in stond. En zo blijkt het ook te zijn.

 

Online workout 2:

Part A:

For time: Time cap 12 min

 • 15 dual DB Thrusters (22.5kg)
 • 15 pull-ups
 • 30 singe DB devils presses (22.5kg)
 • 15 pull-ups
 • 15 dual DB Thrusters (22.5kg)

2 min rest.

 • starts directly after finishing part A.

Part B:

Time cap 2 min:

 • Row as many meters.


Aanpassing:

De dag na de bekendmaking van de workout kregen alle atleten uit de silver division een mail met een wijziging van de gewichten. Er schijnt vanuit allerlei kanten geklaagd te zijn over de gewichtsverhouding tussen de divisies onderling. Daardoor heeft de organisatie besloten om de gewichten aan te passen van de dumbells. Deze waren 22.5kg en dat is nu aangepast naar 15kg. Dat was toch wel een zeer plezierig mailtje van die week kan je melden.

 

De voorbereiding:

Mijn voorbereiding is een stukje beter dan bij het vorige evenement. Ik heb structureel op de maandagen gesport en daarnaast thuis ook een paar keer getraind. Is het zoals ik het in mijn hoofd heb? Nee, dat nog niet. Wel is er vordering met de thuis trainingen voor the nationals, als in dat ik deze nu een paar keer gedaan heb. Nog niet zo frequent als ik zou willen, maar het begin is er.

The nationals workout filosofie:

Het is zondag 10 december en we gaan bij de box CrossFit Nieuwegein de workout doen. Met een groep van 7 atleten gaan we aan de gang en zullen we in twee heats aan de gang gaan. De atleet van de tweede heat is de judge van de atleet in de eerste heat en andersom. Zo gaan we de workouts uitvoeren. Ik zelf zit in de tweede heat, dus ik kan even goed afkijken hoe ik de workout het beste kan opdelen. Niemand van de groep atleten zit in mijn divisie, maar neemt niet weg dat we workout flow goed bekeken kan worden.

Ik ga beginnen aan mijn workout en heb een plan voorop gesteld. Ik dacht op voorhand als ik de eerste thrusters unbroken doe, gevolgd door de pull-ups opdelen in 8-7 dan heb ik die alvast gehad. Als ik de 30 devil presses opdeel in 3 sets van 10 waarbij 5 per arm dan kan ik aansluitend de pull-ups wederom in 8-7 opdelen en de thrusters in 3 sets van 5 herhalingen.

The nationals workout part A werkelijk :

Ik start de workout en doe inderdaad de thrusters unbroken. Wat mij verbaasde is hoe ik me voelde na deze eerste set. Vervolgens loop ik naar het rek en begin ik aan de 15 pull-ups. Na een stuk of acht  pull-ups voelt het eigenlijk nog super goed en ga ik door, dit met de gedachte “hoe groter de set, hoe beter”. Het lukt me om de 15 pull-ups ook unbroken uit te voeren. Super blij met het resultaat tot op heden, maar we zijn er nog niet.

Na de pull-ups komt de ergste oefening, namelijk de single arm devil press. En het zijn er ook gelijk dertig, die je zelf weliswaar mag opdelen maar toch. Voor de uitvoering heb ik in mijn hoofd zitten dat ik er vijf per arm doe en dan wissel naar de andere arm. Nadat ik er tien heb uitgevoerd, schud ik even mijn armen los om de volgende tien herhalingen uit te voeren. Dit kan ik volhouden tot aan de dertig herhaling. Hierna volgt een moeilijke periode aangezien je hartslag ergens naar de maan is vertrokken.

Nu zijn het nog de laatste 15 pull-ups en de laatste 15 trustees voor het einde van workout A. De 15 pull-ups deel ik op in 8-5-2 om zo de vaart erin te houden. Daar waar ik hoopte op een 8-7 verhouding is dat net niet gelukt en werd het in 3e, maar ondanks dat mag ik niet klagen. Na de pull-ups kan ik gelijk de thrusters doen. Deze deel ik op in drie sets van 5 herhalingen. waarbij ik in de tweede set toch even een korte break bovenin moet houden, maar gelukkig kan ik de gewichten wel vasthouden. Hierdoor komt mijn score van workout A op een tijd van 05:47.

The nationals workout ​part B werkelijk :

Na de twee minuten rust begin ik met roeien. Dit voelt eigenlijk alsof er geen rust is geweest, maar enkel een transitie naar de roeier toe. Mijn hartslag ligt nog altijd ergens op het dak en ik probeer een pace aan te houden, waarbij ik weet dat ik nog kan versnellen aan het einde. De verzuring in mijn benen begint al voordat ik op een minuut zit en daarbij komt ook vrij snel de verzuring in mijn armen kijken. Het is even vechten en het lukt met niet om aan te zetten aan het einde, maar ik weet er een score uit te halen van 581 mtr.

Zie hieronder de video:​

 

De tweede poging:

Uiteindelijk heb ik er nog eens een nachtje over geslapen en daaruit is toch gebleken dat ik hem nog een keer ga uitvoeren. Toch heb ik het idee dat er meer in zit, ondanks dat ik aan de beademing moest na de eerste poging. Dus nu ik weet dat ik hem nog een keer ga overdoen, is het zaak om een juiste datum te vinden om hem nog eens te doen met deze drukke agenda. Het is de woensdag middag geworden dat ik hem overnieuw ga doen. In eerste instantie zou ik hem samen met een andere atleet over doen, maar helaas kon die toch niet waardoor ik alleen overbleef. Gelukkig wilde een trainster me helpen met filmen en tellen, zodat ik er niet alleen voor stond

The nationals workout part A 2e poging:

Daar was het dan alweer woensdag middag 16.00 uur. De tijd dat ik had afgesproken om de workout over te doen. Ligt gespannen van de zenuwen ben ik me aan het voorbereiden op de workout. Ik roei alvast 2 minuten op een steady pace en ik beweeg wat met de dumbells. “Klaar voor?” Vraagt ze. “Nou dat dan weer niet, maar het moet maar he. Ik wil het een soort van zelf” zeg ik terug. Ze telt af 3, 2, 1, GO! en ik begin aan de workout. Wat ik niet ga doen is beschrijven hoe de workout gaat, want dat heb je net gelezen tijdens de eerste poging. Wat ik wel kan vertellen is dat ik uiteindelijk in deze tweede poging maarliefst 33 sec sneller was dan in de eerste poging.

Score: 05.14

The nationals workout part B 2e poging:

Daar waar ik super blij ben dat ik 33 seconde sneller ben dan de eerste poging, weet ik ook dat het tweede deel nog moet komen. Eerst de max 2 minuten rust, maar daarna 2 minuten vol gas roeien. Het verschil ten opzichte van de eerste poging dei ik heb gedaan is de afstelling van de roeier. Bij de eerste poging stond de roeier afgesteld op 7/8, daar waar ik bij de tweede poging ben gegaan voor een afstelling van 6/7. Deze afstelling zorgt voor een bepaalde “rem” op de roeier zodat je soepeler of juist niet kan roeien.

Bij de eerste poging kon ik niet meer versnellen op het einde. En dat is iets wat ik wel graag wilde, daardoor heb ik nu besloten om de intensiteit aan te passen. Achteraf, maar dat is altijd makkelijk natuurlijk, had ik het misschien beter niet kunnen doen. Mijn score is nu namelijk minder dan in de eerste poging en daar baal ik wel van. Nu zit ik in een dubio met welke ik in ga leveren. Na een tijdje wikken en wegen heb ik besloten om de tweede poging in te leveren, omdat de 33 sec winst mij een te groot verschil waren ten opzichte van de 19 meter roeien.

Score:  561 mtr.

 

Hieronder de video van de tweede en defenitieve poging:

 

Uitslag:

Na de deadline is er binnen 24 uur de onofficiële uitslag al bekend. Daar waar ik na de eerste workout op een schappelijke 275e plek stond, ben nu opgeklommen naar de 167e plek. Dit is nu nog wel onofficieel, dus er kon nog het een en ander gebeuren maar grote veranderingen verwacht ik niet. Het is een mooie sprong vooruit, maar ik moet eerlijk zeggen dat het me alsnog een beetje tegen valt. Tuurlijk ben ik blij met de ruim 100 plekken die ik gestegen ben op de ranglijst, begrijp me niet verkeerd. Wel had ik de lat misschien te hoog gelegd en gedacht dat ik nog meer zou stijgen.

Nu wachten we geduldig af totdat de derde online workout komt en gaan we trainen om hier een verpletterend resultaat neer te zetten. Deze workout komt online op woensdag 04-01-2024. Dat houd in, voor nu alvast hele fijne feestdagen, een gelukkig en mooi oud & nieuw. En vooral geniet van alle lieve en mooie mensen om je heen!

 

Zou jij mij nog één plezier willen doen? Onder deze blog zetten wat je er van vind? Niks moet, maar alles mag!

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , ,

Comment (1)

 1. Chantal

  Lieve Tom,
  Heel veel begrijp ik (nog) niet van al die termen en benamingen, maar wél dat ik als “moeder-van” ontzettend trots op je ben en je een topper vind!
  Je inzet klinkt in je hele verhaal door en je motivatie en doorzettingsvermogen is te voelen, zo puur schrijf je.
  Echt respect!! Maar ergens weet je dat al, toch!!
  Knuffel ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.