5 december 2023 Tom Hilhorst

The nationals season 7.1

Online workout 1

The Nationals Season 7:

The nationals Silver Division!

Online workout 1:

FOR MAX REPS

AMRAP 4 MINUTES:

  • 6 BOX JUMP/STEP OVERS (60cm)
  • 6 BAR FACING BURPEES OVER BAR
  • 6 DEADLIFTS (80, 90, 100 & 110 kilo)
  • REST 1 MINUTE x 4 ROUNDS

De voorbereiding:

Mijn voorbereiding is niet zoals het had moeten zijn voor the nationals. Met de geboorte van onze dochter is er weinig tot geen tijd geweest om te trainen en zo ook niet voor de opname van deze workout. Niet om het als een excuus te gebruiken, maar ik heb mentaal gigantisch in vergist. Dus als eindstand is voor deze workout gebleken dat ik hem op het laatste moment nog heb moeten en kunnen uitvoeren. Op zaterdag ochtend 09.30 uur stond deze jongen paraat in de sportschool om te beginnen aan zijn warming-up, om daarna lekker te bewegen.

 

00.00-04.00 (Ronde 1 DL 80 kg)

De eerste ronde begin ik vol goede moed en energie. Ik zit er lekker in en heb in mijn hoofd om niet al te snel van start te gaan, want het is nog een lange reis. Het nadeel van de burpees is dat ik gelijk in een bizar hoge hartslag zit en daardoor al vrij snel snak naar zuurstof. Ook de deadlifts gevolgd door de box jump overs zijn een minder prettige volgorde om te hebben. Ondanks alle pijntjes en al het gekreun maak ik snel de rondes (voor m’n gevoel in ieder geval) en zit ik in een lekker tempo. Uiteindelijk weet ik er 74 reps uit te halen.

ik heb een minuut de tijd om bij te komen en voor het veranderen van het gewicht op de stang, zodat ik op het juiste gewicht van ronde twee zit.

 

05.00-09.00 (Ronde 2 DL 90 kg)

De minuut rust is voorbij en we gaan gelijk door met nummer ronde twee. Daar waar het me lukte om in de eerste ronde gelijkmatig te bewegen, is dat in het begin van de tweede ronde gelijk ver te zoeken. Of het nu komt door de rust of door het hebben van de hoge hartslag ik weet het niet, maar ik weet wel dat het gelijk al drama is. Ik beweeg veel te langzaam te opzichte van wat ik hoop in mijn hoofd. Ook merk ik dat elke beweging al zeer gaat doen, wat het ook niet makkelijker maakt met de strijd mentaal. Vanaf dat moment komen de woorden van een trainer ook constant in mijn hoofd, “als het eenmaal in je hoofd zit, komt het er niet meer uit en ga je jezelf zielig vinden”. Nou en zielig vind ik mijzelf vanaf dit punt. Deze ronde heb ik 48 reps.

 

10.00-14.00 (Ronde 3 DL 100 kg)

Na wederom een veel te korte minuut rust, waarbij weer het gewicht aangepast moest worden voor de deadlifts gaan ik van start in de derde ronde. Met in het achterhoofd het gegeven dat het verval van ronde één naar ronde twee net iets te groot is voor mijn eigen gevoel, probeer ik dit te minimaliseren in vanaf deze ronde. Zal ook wel moeten, want met het zelfde verval zou ik de vierde ronde niet eens te hoeven doen, waant daar zou ik dan niets scoren. Gelukkig blijft het verval van de tweede naar de derde ronde beperkt. Tuurlijk is wel iets van verval, maar niet zo aanzienlijk groot als bij de eerste naar de tweede ronde. Ronde drie zit er op en we hebben nog één keer rust. Deze ronde heb ik 42 reps.

 

15.00-19.00 (Ronde 4 DL 110 kg)

Ook nu moet ik weer opbouwen in gewicht naar het laatste gewicht van 110 kg. Totaal vermoeid van de andere rondes moet i nog beginnen aan de laatste en het enige wat ik blijf denken is “blijven bewegen, gewoon blijven bewegen”. Dat gaat soms goed en soms totaal niet. Ook probeer ik wederom het verval te minimaliseren. Dat lukt gelukkig wel redelijk goed, maar uiteindelijk is mijn score niet om over naar huis te schrijven. Ik ben oprecht wel tevreden als ik kijk naar wat ik heb neergezet. Ik denk niet dat ik dit op dat moment beter had gekund. Wel denk ik als ik nog een kans had gehad om de workout overnieuw te doen, dat ik een beter score had gehad. Maakt voor nu niet uit, het is wat het is en we zullen het er mee moeten doen. deze ronde had ik 38 reps.

Hieronder zie je mijn eerste workout. (als je er op klikt doet ie het)

 

De Afsluiting:

Deze workout kwam eigenlijk net iets te snel voor mij. Weinig training, of überhaupt beweging ging voornamelijk voorafgaand aan de start van dit seizoen. Door deze workout en de timing hiervan ben ik wel gaan nadenken over hoe het nu verder kan gaan. Daar zijn voor alsnog wat plannen uit voort gekomen, zoals meer thuis bewegen. We hebben op zolder een kamer vrij, waar ik nu wat spullen heb neergezet om wat te kunnen doen. Voornamelijk bodyweight trainingen, aangezien ik geen/weinig materiaal heb. We gaan dus kijken wat hier uit voort komt voor de volgende workouts.

 

The nationals event 7.1 score:

Na de workout was het een week wachten ongeveer voordat de scores bekend werden gemaakt. Zelf was ik er een beetje mee bezig aangezien ik benieuwd was wat de schade zou zijn. De combinatie van weinig training en het persoonlijk niet liggen van de workout, maakte me nieuwsgierig. Op dit moment sta ik 275e in mijn divisie, na het doen van workout 1. Er is dus werk aan de winkel!

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.