12 februari 2023 Tom Hilhorst

The nationals season 6 Event 5.

The Nationals Season 6:

Uitslag event 1:

Op dit moment sta ik op een gedeelde 137ste plek in de Silver division van the nationals, met een puntenaantal van 443 punten.

Uitslag event 2:

Op dit moment sta ik op een 48e plek met een punten aantal van 494 punten. 

Uitslag event 3:

Op dit moment sta ik op een 46e plek, met een punten aantal van 722 punten.

Uitslag Nationals event 4:

Al vrij snel na de deadline van het evenement komt de onofficiële uitslag al online. Doordat ik de workout een tweede keer heb uitgevoerd ben ik gestegen naar de 42ste plek. Ondanks dat ik er een tevreden gevoel bij heb en dat ik er niet meer uit kon halen, had ik niet verwacht dat ik zou stijgen in de ranglijst. Ik had eerder verwacht dat ik een aantal plekken zou zakken. En toen kreeg ik een mailtje.. U heeft een penalty van 50 seconden ontvangen. Onwijs balen natuurlijk, want hierdoor beland ik niet op de 42ste plek. 

Echter nadat ik alweer had ingecalculeerd dat ik toch een aantal plekken ging zakken kwam er weer een mailtje. Er zijn zoveel penalty’s uitgedeeld dat ze er voor een derde keer naar gaan kijken. De score is zelfs een tijdje niet zichtbaar geweest, zodat ze het opnieuw konden beoordelen. Uiteindelijk ben ik met alle penalty’s en nieuwe beoordelingen dus geëindigd op een 43ste plek en ben ik dus alsnog gestegen in de ranking.

Workout event 5:

5A – FROM 00:00 – 04:00

For Time – Cap 4:00
18 Thrusters 35kg
18 Bar Facing Burpees over Bar

– Rest until the clock hits 08:00 –

5B – FROM 08:00 – 20:00

For Time – Cap 12:00 (Clock at 20:00)
45 Cal Row
30 Russian Kettlebell Swings 24kg
45 Box Jump Overs
30 Ground to Overhead 42.5kg

Nationals event 5:

Het is weer de eerste zondag van de maand en dat houd in dat we het weer tijd is voor The nationals. En dit keer is het er niet zomaar een, maar het is de laatste van de online serie. De laatste keer alles geven om te kijken of we daarna bij de eerste 60 atleten zitten van mij divisie en waardoor ik mee mag naar het live evenement.

Voorafgaand aan de workout krijgen we in de briefing, die ik de afgelopen keren heb gemist, te horen waar we op moeten letten en wat de aandachtspunten zijn. De heats worden ingedeeld en de warming-up gaat van start. Een ieder doet zijn eigen warming-up en heeft een eigen voorbereiding. Ik merk dat ik, zoals altijd, weer vol zenuwen zit en probeer die er alvast een beetje uit te krijgen door middel van mijn warming-up.

De workout:

Iedereen is klaar en het is weer tijd voor het voorstellen. Als je ze vaker hebt gezien weet je dat ik daar altijd een hoop lol beleef en er altijd iets van probeer te maken. Zo ook deze keer, ik schut weer het een en ander uit mijn mouw en ze weten wie ik ben, waar ik sport en in welke divisie ik zit. Kortom we kunnen beginnen!

WOD A:

De klok tikt af en ik begin aan mijn 18 thrusters, die voor mij op een redelijk licht gewicht zijn. Daar waar ik in de voorbereiding nog stellig zeg dat ik ze niet unbroken(onafgebroken) ga uitvoeren, blijkt dat in de uitvoering totaal anders te zijn. Het voelde zo goed dat ik ze alle 18 dus wel onafgebroken heb uitgevoerd. Na deze 18 stuks is het tijd om gelijk de bar facing buspees te doen. Oftewel met je gezicht naar de stang op de grond liggen en vervolgens over de bar heen te springen. De lijn in het midden is een identificatie lijn, waarop goed te zien is dat er aan weerszijde van de lijn 1 hand en 1 voet geplaatst zijn. Ook deze 18 komen er vloeiend uit.

Time: 01.44 min!

 WOD B:
Roeien:

Ik heb de rust achter de rug en ik mag er weer tegenaan. Te beginnen met 45 calorieën roeien. Ik houd een pace aan van 26/27 slagen per minuut met een wattage van 1500/1600 en maak lange slagen(voordeel van mijn lengte). Hierdoor ga ik soepel en snel door de calorieën heen. Normaal gezien is de roeier een apparaat waarbij ik mezelf helemaal opblaas, door veel te snel te starten, en het dan vervolgens niet meer kan herstellen. Dat is gelukkig niet gebeurd in deze workout en hiermee heb ik mezelf echt verbaasd.

Kettlebell Swing:

Na het roeien moeten er 30 kettlebell swings gemaakt worden, waarbij het belangrijk is dat zwoel mijn handen als mijn ellebogen boven mijn schouders uit komen. Het gewicht is 24 kg en ik heb vooraf al besloten om de 30 stuks niet onafgebroken te doen. In tegenstelling tot de thrusters doe ik deze ook echt onafgebroken en maak 2 sets. De eerste set zijn 20 herhalingen en de tweede set zijn 10 herhalingen. Door het roeien heb ik toch al wat verzuring in de armen en dat komt terug in de kettlebell swings. En omdat er zometeen nog meer gedaan moet worden was het de juiste oplossing om deze op te delen in twee sets.

Box-jump over:

Na de kettlebell swings moeten er 45 box-jump overs gedaan worden. Deze oefening heb ik zwaar onderschat, zowel qua energie als qua tijd wat ik er voor nodig heb gehad. Hier heb ik ook regelmatig even een moment nodig gehad om op adem te komen. Ik probeer een steady pace aan te houden, maar ik zit al vrij snel hoog in mijn hartslag en doordat ik laag blijf in een squat positie op de box krijg ik verzuring in mijn bovenbenen. Hierdoor deel ik de herhalingen op in een aantal wat uitdagend is, maar tegelijkertijd ook goed te doen is.

Ground To Overhead:

Als laatste oefening is het 42.5 kilo 30 keer van de grond boven mijn hoofd krijgen. De eerste vijf herhalingen ga ik snel snatchend doorheen. Daarna gooi ik er ook vrij snel 5 Clean & Jerks uit. Ik merk dat het te veel word en ook dat blijft niet onopgemerkt bij de zijlijn. Daar krijg ik de tip vandaan om singles te maken, om vervolgens de bar te laten vallen en hem van daaruit weer op te pakken. Dit kost me minder energie en kan ik goed volhouden. Op het einde ben ik helemaal leeg en moet ik af en toe iets meer rust pakken dan gewenst, maar goed uiteindelijk ben ik tevreden met mijn eindtijd en score.

Time: 18.56 min!

Zie hieronder mijn volledige nationals workout:

 

Dit was de laatste workout van de online events van The Nationals, nu is het afwachten of ik bij de eerste 60 atleten zit om door te gaan naar het live event in april. Hierover komt later meer. Ik kijk terug op een mooie periode, waarin ik mijzelf alleen maar heb ontwikkelt als atleet. Dit vooral ten tijden van de online events. Ik kijk uit naar de uitslag van deze laatste workout, waarmee the leaderboards compleet zijn en definitief. Waardoor ik zal weten of ik bij de eerste 60 atleten zit ja of nee.

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst

 

, , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.