19 november 2022 Tom Hilhorst

The nationals season 6 Event 2.

Fit in 2022 #13

The Nationals Season 6:

Uitslag Nationals event 1:

Begin September heb ik de eerste workout gedan van The nationals, de zogenoemde placement workout. Begin oktober is hier de uitslag van bekend geworden en daarbij is bekend gemaakt in welke divisie ik uitkom. Net als de eerste keer dat ik mee heb gedaan mag ben ik uitgekomen in de Silver Division. Hier ben ik super blij mee, aangezien ik er een tijdje tussenuit ben geweest in verband met de verbouwing. Hierdoor had ik het gevoel dat ik misschien lager uit zou komen dan de eerste keer. Gelukkig is dit niet het geval en kan ik me goed vergelijken met de scores van toen en kan ik op die manier kijken of er progressie is geboekt.

Op dit moment sta ik op een gedeelde 137ste plek in de Silver division met een puntenaantal van 443 punten. Daar waar de voorgaande jaren een vast aantal van 40 atleten door ging is er dit jaar een wijziging in gekomen. De organisatie heeft nu gekeken naar het aantal geplaatste atleten per divisie en heeft aan de hand daarvan bepaald hoeveel atleten er doorgaan naar het live event. Voor mijn divisie is dar getal opgeschroefd naar 60 atleten, wat inhoud dat de top 60 atleten een uitnodiging krijgt voor het live event. De uitslagen per workout zijn als volgt: Workout 1A: 52ste, Workout 1B: 209de, Workout 1C: 182ste.

Nu ik weet wat het doel is, namelijk bij de eerste 60 atleten komen, kunnen we er voor gaan. De workouts zijn 3 november bekend gemaakt en zijn verdeeld in een workout A en een workout B. Hieronder vind je wat de workouts inhouden en hoe het mij is afgegaan.

Zondag 6-11.

Nationals event 2:

Workout 2a:

Het is donderdag drie november en de workouts zijn bekend. Het zijn wederom twee workouts die in één en dezelfde time-cap uitgevoerd moeten worden. De eerste vier minuten is workout A, welke gevolgd wordt door één minuut rust om vervolgens de overige vijftien minuten te geven aan workout B. Nu eerst the Nationals workout 2A:

For Load, Every minute on the minute
0.00 tot 01.00 – 4  Squat Cleans
1.00 tot 2.00  – 3  Squat Cleans
2.00 tot 3.00 – 2 Squat Cleans
3.00 tot 4.00 – 1 Squat Clean

Het is de bedoeling om de meerdere herhalingen in één keer achter elkaar uit te voeren. Dus als ik 4 herhalingen moet doen, mag ik de stang tussentijds niet loslaten en ik mag geen rust pakken als de stang op de grond ligt. De herhalingen moeten als zijnde ”Touch and go” uitgevoerd worden. Ik ben naar aanleiding van de placement workout wat meer gaan nadenken over het gebruiken van gewichten. Daar waar ik normaal de standaard afgeronde gewichten gebruik, ben ik nu iets meer bezig met enkele kilo’s erbij waardoor ik op een niet standaard gewicht uit kom. Hierdoor hoop ik net even die extra plekken te pakken ten opzichte van de standaard gewichtsverhoudingen.

De workout:

Na lang wikken en wegen ben ik mijn set van vier herhalingen begonnen met 70 kilo. Ik vond het lastig om een goede inschatting te maken aangezien ik wel zwaar wilde liften, maar mezelf niet op wilde blazen voor de rest van de workout. Ik had ook al 45 minuten voetbal in de benen zitten. De vier herhalingen gaan em goed af en ik bouw verder op naar 73 kilo voor drie herhalingen. De klok slaat de 2e minuut en ik doe mijn drie herhalingen. Ook deze gaan me goed af en ik zit even na te denken wat ik voor de volgende set aan gewicht ga kiezen. Uiteindelijk besluit ik om op de te bouwen naar 78 kilo voor mijn twee herhalingen. “Piep” de 3e minuut staat op de klok en ik doe mijn 2 herhalingen vrij “gemakkelijk”. Hoppa ook deze zijn in the pocket en we gaan op voor de laatste enkele herhaling met een gewicht van 83 kilo. En ook deze heb ik goed uitgevoerd en telt mee in de score van het totale gewicht.

De score:

De score van deze workout zijn de gewichten van alle behaalde sets bij elkaar op geteld, dus niet van de herhalingen. Uiteindelijk was mijn score dus 304 kilo(70+73+78+83) waar ik zelf zeer tevreden over ben. Had ik meer kunnen hebben? Ja dat denk ik wel, maar dat had sowieso effect gehad op de rest van de workout. Daardoor had ik zeker weten niet de score kunnen halen die ik nu wel heb behaald. Dus dit is een stukje controle en hopen op een goede score in beide workouts. Hier iets laten, zodat ik dat meer kan pakken bij de volgende workout. En dat is workout B die gelijk achter deze workout aan komt.

Hieronder zie je mijn uitvoering van workout A:

 

Nationals Workout b:

Na workout A is er één minuut rust om vervolgens gelijk door te gaan met workout B. In deze minuut rust is het de bedoeling om de barbell weg te leggen en de materialen te pakken voor de volgende workout. Hiervoor moet een springtouw en een dumbbell van 22.5kg klaar gelegd worden. Tijdens de workout mag niemand anders behalve ikzelf mijn materialen aanraken, dus om te zeggen dat ik veel rust heb van die ene minuut.. nou nee. Alles ligt klaar en ik ben er klaar voor. Wat moet ik precies doen tijdens nationals workout 2b?

AMRAP 15 MINUTES
20 Dubble Unders
10 Dumbbell Shoulder to Overhead 22.5 kg
5 Toes to Bar 

De workout:

De klok slaat vijf minuten en dat is het startschot voor de 15 minuten durende marteling. Ik begin lekker en de eerste rondes red ik binnen een minuut per ronde. Alles hangt bij mij af van mijn double unders, als die lukken kom ik al een heel eind. De rondes tikken lekker aan en de tijd gaat langzaam (lees heel langzaam) voorbij, ik heb zelfs tijdens de workout het idee dat het niet klopt. Bij vijftien minuten heb ik het idee namelijk dat we al klaar moeten zijn en dat de tijd er al op had moet zitten. Niks is helaas minder waar en ik moet nog vijf minuten door. Ik ben blij dat het bij de double unders goed ging en dat ik daar bijna geen fouten heb gemaakt, waardoor ik lekker heb kunnen door rammen.

De score:

Achteraf gezien ging het eigenlijk wel heel goed voor mijn gevoel en ben ik zeer tevreden over mijn score. Ik heb namelijk zonder dat ik het zelf echt door had toch 11 volle rondes kunnen doen en daarna nog een s 6 double unders. Dat geeft een score van 11 rondes+ 6 herhalingen, wat een totaal van 391 herhalingen geeft. Een score waar ik zeer tevreden mee ben en een goed gevoel bij heb. Hieronder zie je hoe ik het afbreng tijdens de 15 minuten buffellen:

Dat maakt dat ik voor dit event de volgende scores mag noteren:
Workout A: 304 Kilo
Workout B: 391 Reps

Het slechte nieuws:

Nadat ik klaar ben met mijn workout en al een minuut of vijf aan het denkbeeldige zuurstof lig, krijg ik te horen dat er wellicht iets mis is gegaan met het filmen. Uit eindelijk blijkt dat ik twee aparte filmpjes heb, waarbij er een gat is van 12 seconden. Na contact gehad te hebben met The nationals organisatie krijg ik te horen dat de regels duidelijk zijn. Het moet één filmpje zijn die voor elke workout ingezet wordt. Lang verhaal kort: Ik moet hem overnieuw doen. Totaal tegen mijn principes in, maar dit keer moet het vanwege een foutief filmpje. Mijn principe is normaal gezien namelijk “je doet een workout eenmalig”. Waarom? omdat tijdens het live event je ook niet kan zeggen “mag ik hem overdoen, ik heb het onderschat”

 

Woensdag 9-11.

Het is woensdagmiddag en we gaan op voor de tweede poging van de workout. Het voordeel dat ik nu heb is dat ik weet wat mij te wachten staat. Ik heb daarom ook een plan gemaakt waarmee ik in ieder geval alles er uit in halen wat er op dat moment in mij zit. Zo had ik de eerste geen gewichten meer om op mijn stang te doen, dus was het maximaal haalbare gewicht 83 kilo. Om dit niet nog eens te laten gebeuren had ik meerdere schijven van verschillende gewichten neergelegd. Hierdoor kon ik sowieso spelen met gewichten en kijken hoe het voelt tijdens de uitvoering en aan de hand daarvan gewichten aanpassen.

Nationals workout A:

De workout:

Door deze zet is het me gelukt om meer gewicht te liften dan de eerste poging. Nu had ik de eerste set van 4 herhalingen met 75 kilo. De tweede set van 3 herhalingen op 80 kilo. De derde set van 2 herhalingen op 85 kilo en de laatste set van 1 herhaling op 93 kilo. Hierdoor kom ik op een totaal score van 333 kilo. Maar liefst 29 kilo meer dan in de eerste poging. Op dit deel zit dus al een hele goede verbetering, waar ik enorm blij mee ben!

 

Nationals workout B:

De workout:

Workout B begon ik heel stabiel, al  zeg ik het zelf. ik probeerde een pace aan te houden van een minuut per ronde voor zolang als mogelijk. Gelukkig hield ik deze pace redelijk lang vol voor mijn gevoel en viel ik later terug in een rondes van iets meer dan een minuut. De vorige keer hield ik redelijk wat rust tussen de oefeningen door, maar deze keer had ik mijzelf opgelegd dat ik max 5-8 sec rust mocht houden. Elke keer als ik dus rust nam, begon ik af te tellen vanaf 5 of vanaf 8 seconden om vervolgens gelijk weer de draad op te pakken. Dit lijkt erg goed voor mij te werken en hiermee kan ik mijn rust redelijk beperken.

Wat ik ook anders heb gedaan deze keer ten opzichte van de eerste keer is dat ik de Shoulder To Overhead niet vijf links en 5 rechts heb gedaan, maar in eerste instantie heb geprobeerd om deze de ene ronde links te doen en de andere ronde rechts. Hierdoor verlies ik minder tijd wat bij een overname pakte ik al gauw even wat extra secondes rust. Op een gegeven moment houd ik het niet meer vol om tien herhalingen per arm te maken, dus deel ik hem wel op. De bedoeling hierbij was voor mijzelf om de dumbbell niet op de grond te leggen. Hierdoor moest ik wel in één keer door gaan.

De score:

Door deze relatief kleine aanpassingen heb ik het voor elkaar gekregen om 12 volledige rondes af te maken en 28 herhalingen te maken. Dit maakt dat ik bij deze workout één volle ronde en 22 herhalingen meer heb weten te doen ten opzichte van de eerste poging. Hier ben ik uiteraard onwijs blij mee!

Hieronder vind je de uitvoering van de tweede poging:

Dat maakt dat ik voor dit event de volgende scores mag noteren:
Workout A: 333 Kilo
Workout B: 448 Reps

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.