8 oktober 2022 Tom Hilhorst

The nationals season 6 Event 1.

Fit in 2022 #11

The Nationals Season 6:

Net als in 2021 ga ik meedoen aan de CrossFit competitie/wedstrijd “The Nationals”. Dit doe ik samen met nog 26 andere CrossFitters van de box waar ik train, CrossFit Nieuwegein. De eerste keer dat ik meedeed was Season 4 en nu is het tijd voor Season 6. Season 5 had ik me wel ingeschreven, maar kwam door de verbouwing van ons huis op een verkeerd moment en het zou te veel worden. Season 6 is begin september van start gegaan en we weten wat de eerste workout gaat zijn.

Wat ik zo mooi vind van de The Nationals is dat er voor de competitie van The Nationals gebruik gemaakt van divisies. Om een ieder in een divisie te plaatsen gebruiken zij het eerste event. Dit event is voor iedereen hetzelfde en hiermee wordt gekeken in welke divisie jij het beste uit jezelf kan halen. Het team van The Nationals bepaald naar aanleiding van de ingezonden video’s in welke divisie jij thuis hoort. Hiermee wordt een groep atleten bij elkaar geplaatst die aan elkaar gewaagd zijn, waardoor iedereen op zijn of haar niveau een gelijke kans heeft.

 

Verschil tussen Season 4 en Season 6:

We zijn enige tijd verder ten opzichte van de eerste keer dat ik mee deed. De eerste keer was tevens ten tijden van Corona en daardoor had het een hele hoop beperkingen in vergelijking met nu. Season 4 had in totaal 4 online events, waarvan de eerste een placement event was. Daar waar Season 6 nu 5 online events heeft, waarvan de eerste het placement event is. Er is dus een event meer, maar dat is niet de enige verandering. Er is een divisie bijgekomen, namelijk de “Diamond” divisie. Niet dat ik daar persoonlijk veel aan heb, want ik ga daar niet inkomen. Het is wel goed voor de verdeling van atleten en om iedereen op deze manier een gelijkwaardige kans te kunnen bieden. Verder is er na de online events voor de top van elke divisie een live event, dit zijn de “Summergames” die gehouden worden in april 2023.

Placement Event 1 – Sept 8 – Oct 6 2022
Event 2 – Nov 3 – 10
Event 3 – Dec 1 -8
Event 4 – Jan 5 – 12 2023
Event 5 – Feb 2 -9
Summergames at Dekker, Zoetermeer on April 15 & 16th 2023.

Placement Event 1:

Het eerste event is dus zoals gezegd om onderscheid te maken in welke divisie je thuis hoort. Het is een workout waarbij 3 aspecten van CrossFit aan bod komen namelijk kracht, uithoudingsvermogen en gymnastics. In dit event zijn deze aspecten zelfs onderverdeeld in de workout. 1A is kracht, 1B is uithoudingsvermogen en 1C is gymnastics. Daar waar voorheen de workouts apart van elkaar uitgevoerd konden worden, hebben ze er dit jaar een nieuwe twist aan gegeven. Alle drie de workouts moeten namelijk achter elkaar in dezelfde time-cap uitgevoerd worden.

EVENT 1A
FROM 0:00-4:00
1RM Clean & Jerk

EVENT 1B
FROM 5:00-12:00
AMRAP 7 MINUTES
Buy in: 1000(M)/800(V)m Row
Max reps Burpee Box Overs 60(M)/50(V)cm

EVENT 1C
FROM 14:00-20:00
AMRAP 6 MINUTES
20 Ring Rows
20 Single Leg Toes to Bar
20 Pull-ups
20 Chest to Bar Pull-ups
20 Bar Muscle Ups

Mijn workout:

Event 1A:

Tijdens de warming-up bouw ik langzaam op naar het gewicht waar ik mee wil starten. Ik weet redelijk waar mijn max gewicht ligt met deze oefeningen, dus ik kan gericht opbouwen. Hierdoor bouw ik rustig op naar een gewicht van 85 kilo. Daarnaast heb ik schuiven liggen om makkelijk en snel op te kunnen bouwen naar 90 kilo als en om in ieder geval daar een poging in te wagen. We starten de klok en de tijd begint te lopen. De eerste vier minuten heb ik de tijd om mijn max gewicht te vinden voor deze oefening. De 85 kilo voer ik uit en voelt eindelijk wel prima aan, waardoor ik besluit om sowieso een poging te wagen op 90 kilo. Ook deze oefening voer ik uit, niet heel netjes maar ik had hem wel.

Event 1B:

Na niet al te veel energie verspild te hebben bij het eerste deel van de workout, kan ik me goed voorbereiden op het tweede deel van de workout. Ik zet de roeier klaar net als dat ik de box klaar zet. De klok slaat 05.00 minuten en het tweede deel van de workout begint. Eerst 1000 meter roeien en vervolgens zo veel als mogelijk burpees over de box maken. Op de 1000 roeien ga ik al helemaal stuk, als een idioot ga ik tekeer op de roeier. Veel te snel van start, zonder na te denken over hoe het aan te pakken. De eerst 500 meter vliegen voorbij, maar vanaf dat punt ging het hart achteruit en begint de verzuring al partte te spelen.

Het duurde 3 minuten en 22 seconden om de 1000 meter af te leggen. Na deze toch wel verkeerd ingeschatte afstand is het tijd voor de burpees over de box. Met nog iets meer dan drie en een halve minuut op de klok kan ik lekker doorpakken. Achteraf kan ik zeggen dat drie en een halve minuut burpees over de box een bizar lange tijd is en dat ik dat absoluut niet vol heb kunnen houden. Her en der pakte ik even een momentje rust, maar probeerde niet te veel rust te pakken. Uiteindelijk lukt het mij om 28 keer een burpee over de box te maken.

Event 1C:
Ring rows:

Na een schappelijke twee minuten rust is het tijd voor het laatste deel van de workout. Het gymnastics gedeelte staat op mij te wachten en ik merk dat ik de verzuring nog altijd in mijn armen heb zitten, zeker na de workout 1B. De klok staat op 14.00 en de laatste zes minuten van dit event staan op het punt van beginnen. Ik begin met de eerste 20 ring rows, maar ik merk bij de eerste 5 reps al dat mijn armen helemaal verzuurd zijn en per direct vol schieten. Hierdoor ben ik al aan het begin van de workout genoodzaakt om het aantal op te delen in tien stuks. en moet de ring rows afronden in twee sets van tien reps.

Toes to bar:

De ring rows zitten er op en het is tijd voor de toes to bar. Vol goede moed begin ik met hangen om ze uit te voeren, maar ook hier red ik het niet om lang te blijven hangen en moet ik ze opbreken in meerdere kleine sets. Door de kleine sets geef ik mezelf ook weinig rust tussen de sets door en probeer ik op deze manier een compensatie te vinden, waarmee ik de schade beperkt probeer te houden. Achteraf kan ik zeggen dat het niet het gewenste effect heeft gehad als wat ik wilde, maar de poging was er zeker.

Pull-ups/chest to bar:

Na de toes to bar moeten de pul-ups uitgevoerd worden. Ik zit er zo doorheen dat ik niet meer veel herhalingen achter elkaar kan maken. Hooguit drie herhalingen en heel soms zijn het er vier, maar over het algemeen worden het er steeds minder. Ik weet ze alle 20 te doen, maar ben helemaal leeg. ik probeer met de chest to bars nog iets voor elkaar te krijgen, maar dit is helaas niet gelukt. Uiteindelijk strand ik op 63 reps tijdens deze workout.

 

Hieronder mijn video van de uitvoering.

Eindscore:

Mijn uiteindelijke scores zijn:
Event 1A: 90 kilo
Event 1B: 28 reps
Event 1C: 63 reps

In het begin was ik een klein beetje ontevreden met de behaalde scores, maar dat kwam omdat ik in het begin de workouts benaderde alsof het losse workouts waren. Er van uitgaande dat ik op drie momenten de workouts onafhankelijk van elkaar kon uitvoeren. Hierdoor had ik gedacht dat ik een hogere score zou halen en verder zou komen bij 1b en 1C. Ik had er op voorhand geen rekening mee gehouden dat de workouts achter elkaar uitgevoerd moesten worden.

Nu heb ik er vrede mee, zeker als ik kijk naar hoeveel moeite het me heeft gekost om tot deze scores te komen. Heb ik het idee dat ik ergens misschien iets mee ruit kon halen? Ja dat denk ik wel, zeker als ik kijk naar hoe snel ik begon met roeien en daarbij al helemaal kapot was, om vervolgens nog de burpees te doen. Hoort dit erbij? Ja zeker en daar leren we alleen maar van en hierdoor komen we sterker uit in de volgende workouts. Nu is het afwachten waar we ingedeeld worden en gaan we ons opmaken voor de volgende workouts!

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

 

The Nationals Season 4:

Event 1: Klik hier!

Event 2: Klik hier!

Event 3: Klik hier!

Event 4: Klik hier!

, , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.