19 juli 2021 Tom Hilhorst

The Nationals Event 4.

Het is alweer even geleden dat ik een nieuwe blog heb geplaatst. Het is allemaal even hectisch waardoor ik mijn prioriteiten ergens anders heb liggen, maar geloof me ik ga weer meer bloggen komende tijd!

Een maand geleden was het tijd voor event nummer 3. Nu is het alweer tijd voor event nummer 4. Het is het laatste event van de online sessies. Als ik kijk op het leaderboard is het vrijwel onmogelijk om nog naar de Summer Games te gaan. Na event nummer 3 sta ik op een 84e plek, daar waar de beste 40 door gaan naar het live event.  Ik zou dus met het laatste event minimaal 44 plekken moet winnen. Gezien de stand van de rest in die regionen is dat een onmogelijke opgaven.

The Nationals event 4A.

Workout 4A is een kracht onderdeel waarbij is korte tijd 3 herhaling uitgevoerd moeten worden. Het gewicht van deze drie herhalingen moeten bij elkaar opgeteld worden en dat is uiteindelijk je score. Mocht één van de drie pogingen niet lukken, dan telt deze als no-rep en mag dit gewicht niet meegeteld worden. Het is dus van belang dat alle drie de pogingen goed uitgevoerd worden. Hierbij moet ik dus slim omgaan met de gewichten, ga ik een risico lopen dat ik een poging niet haal of ga ik voor zekerheid. Ik ben voor het laatste gegaan en heb voor zekerheid gekozen.
Hoe ziet de workout eruit:

  • 3 SNATCHES FOR MAX LOAD
    ONLY 3 ATTEMPTS MAY BE MADE
    TIMECAP: 3 MINUTES

Deze workout is niet perse moeilijk in de zin van uithoudingsvermogen of iets dergelijks. Het lastige is dat je geen fout kan maken door een no-rep te krijgen. De voorbereiding was voor mij goed kijken wat ik kan en daarbij dat ik het drie keer kan doen onder een fout te maken. Ik heb dus eerst even wat oefen lifts gedaan om te kijken wat goed voelt en waar ik me goed bij voel. Eerst dacht ik als ik 60 kilo lift en daarna bij de laatste lift verhoog naar 65 kilo dan ben ik tevreden. Ik heb al een tijdje niet gesport en als ik wel had gesport was dit maar één keer in de week. Dat is natuurlijk te weinig om progressie te maken. Uiteindelijk ging ik bij de tweede lift al verhogen naar 65 kilo en heb ik er twee kunnen doen op dit gewicht. Door één lift met 60 kilo en twee op 65 kilo gedaan te hebben is mijn score 190 kilo.
Hieronder zie je de uitvoering:

The Nationals event 4B.

Event 4B was net als alle andere events een event gebaseerd op gymnastische oefeningen en daarbij ook gelijk de conditie en het uithoudingsvermogen. Doordat ik het niet voor mekaar ging krijgen om nog in de top 40 te eindigen zag ik erg op tegen deze workout. Uitstel gedrag tot de max werd toegepast voor deze training. Uiteindelijk heb ik deze workout niet uitgevoerd. Ik had ten eerste niet moeten uitstellen dan had ik hem prima kunnen doen, maar door het uitstellen kwam ik tijd nood met andere belangrijke dingen. Zo moest ik mijn eindscriptie van mijn opleiding inleveren. Dit heeft mij zoveel stres opgeleverd dat ik er vaak hoofdpijn van heb gekregen en ik het op een gegeven moment af moest hebben. Ik heb daardoor de prioriteit gelegd bij mijn eindscriptie en niet bij de laatste online workout.
Wat moest ik eindelijk doen voor workout:

FOR TIME TIMECAP 20 MIN
DEVIDE AS YOU WISH
50 PULL-UP
30 BARBELL CLEANS 60 KG
90 WALL BALL VARIATIONS 9 KG

Zoals hierboven al beschreven staat heb ik deze workout dus niet uitgevoerd. Eerlijk gezegd was ik daar niet zo rauwig om. Het is best een lange workout met redelijke gewichten, waar ik gewoonweg niet goed genoeg voor voorbereid was. Ook de wallball oefeningen moet op een bepaalde hoogte gehaald worden wat bijna niet te doen is bij de sportschool waar ik train. Hierdoor was het makkelijker om af te zien van deze workout.

 

Hectiek de laatste weken.

De afgelopen weken waren voor mij enorm hectisch. Hierdoor is het bloggen ook even op een laag pitje komen te staan. Dit omdat de prioriteit even ergens anders moest liggen. Zo heb ik mijn appartement verkocht, maar daar komt veel meer bij kijken dan simpelweg een bord aan het balkon. Syl haar appartement hebben we verkocht. Ik heb mijn eindscriptie moeten maken wat niet helemaal vanzelf ging.

Ik moest een eindscriptie maken over een project wat ik had gedraaid op mijn werk waarbij alle aspecten van de opleiding naar voren moeten komen. Dit verslag moet gaan over een technisch project, maar mag niet over de techniek inhoudelijk gaan. Het verslag moet ook nog eens minimaal 15 A4tjes lang zijn en mag weinig tot geen foto’s bevatten in het verslag. Nou was de adder onder het gras bij mij vooral dat er geen voorbeeld gegeven werd. Er werd geen lay-out gegeven in de trant van hier moet het aan voldoen, of op deze manier verwachten wij een verslag. Hierdoor heb ik dit zo lang als mogelijk uitgesteld. Door het uitstellen moest ik dit in de laatste week allemaal nog maken. Wat dus voor enorm veel stres zorgde. Gelukkig is alles goed gekomen en heb ik hem op tijd in kunnen leveren.

Nu gaan we naar een nieuw hoofdstuk in ons leven, want vandaag(maandag 19-07-2021) krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis en kunnen wij hier eindelijk aan de slag om het te verbouwen. Hierover komt zeker een nieuwe blog om deze voortgang in kaart te brengen. Tussendoor gaan we ook nog lekker een weekje naar Oostenrijk voor de nodige ontspanning. Genoeg om over te schrijven in ieder geval. Nu de tijd nog vinden om dit ook daadwerkelijk te doen, maar ik heb daar alle vertrouwen in.

 

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.