11 januari 2021 Tom Hilhorst

The Nationals Event 1! Let’s Go

Zoals ik al heb verteld  in mijn vorige blog “even voorstellen”, wordt voor de competitie van The Nationals gebruik gemaakt van divisies. Om een ieder in een divisie te plaatsen gebruiken zij het eerste event. Dit event is voor een ieder gelijk en hiermee wordt gekeken hoe je ingedeeld wordt. Dit eerste event bestaat uit 2 workouts. Workout 1a krachtmeting en workout 1b conditie/uithoudingsvermogen. Workout 1a is om te kijken waar je staat qua kracht. Workout 1a is een workout van 10 minuten die er als volgt uitziet:
AMRAP(As Many Rounds As Possible) van 10 minuten.

  • 4 deadlifts.
  • 3 hang power cleans.
  • 2 shoulder to overhead.

 

Waarbij het gewicht per behaalde ronde omhoog moet. En wel in de volgende gewichten: 40kg, 50kg, 60kg, 65kg, 70kg, 75kg, 80kg, 85kg etc.

Dit houdt in dat elke ronde van de oefeningen gedaan moet worden met het aangegeven gewicht. Dit blijf je doen totdat de 10 minuten verstreken zijn. Nou ik kan je vertellen.. je gaat KAPOT! De eerste paar sets denk je: nou als dit alles is komen we een heel eind… tot dat… uit het niets (zo lijkt het althans) de verzuring in je armen komt. Daarna is alles anders. Moeite om de herhalingen te maken, je gaat fouten maken. Ineens komt er twijfel in je hoofd te zitten. Waarom lukt het niet? Wat doe ik niet goed? Eerst lukte dit gewicht wel, nu krijg ik de stang niet eens van de grond. Oké Tom, even concentreren en focus. Pak je rust, reset je gedachte en BAM! gehaald. Door naar de volgende oefening. Na 10 minuten stoeien, vechten, harken om die stang maar de lucht in te hengelen, zit de eerste workout er op. De eerste nulmeting is gedaan.

Om je een beeld te geven hoe deze veldslag er werkelijk uitziet vind je hieronder de workout door mij uitgevoerd. Elke workout die we doen moet namelijk gefilmd en ingezonden worden.

 

13 november 2020

 

 

Als je de video hebt gezien merk je dat er enige vermoeidheid aanwezig is na deze workout. Nou zou je denken, workout 1b gaat hij op een andere dag uitvoeren. Nou SUPRISEEEE. Eigenwijs zoals ik ben dacht ik die andere kan ik er makkelijk achteraan plakken. Even 20 minuten bij komen en dan huppakee workout 1b erachteraan. Het was een HEL en alles behalve verstandig om te doen. Maar goed, daar kwam ik pas achter toen ik bezig was.

Wat moet ik doen bij workout 1b?

Every 3:00 minuts for 15 minutes long(5 sets)

  • 12 Calorieën Roeien
  • 9 Plate Facing Burpee on the Plate
  • 20 Single Unders(ronde 1 & 2) Double Unders(ronde 3, 4 &5)
  • Max reps gymnastics in de resterende tijd: Ronde 1 (00.00-03.00) Sit-up

Ronde 2 (03.01-06.00) Single leg toes to bar

Ronde 3 (06.01-09.00) Pull-ups

Ronde 4 (09.01-12.00) Handstand Push-ups

Ronde 5 (12.01-15.00) Muscle-ups

Wat deze oefeningen precies inhouden ga ik niet uitleggen. Ik zou zeggen: zie hieronder deze uitputtingsslag!

 

13 november 2020

 

 

Wat hierbij erg tegenviel is dat ik er even geen rekening mee had gehouden, dat als je de verzuring in je armen niet meer voelt na 20 minuten rust, het niet betekend dat deze er niet meer in zit. Bij vrijwel de eerste burpee had ik direct last van volle verzuring in de armen, AUW! Aan het eind van deze workout wist ik precies wat ze bedoelde met een conditionele workout. Ik heb er lang last van gehad.

 

Nadat ik deze workouts heb uitgevoerd moet ik de scores die ik hebt behaald inzenden samen met de filmpjes die hierboven staan. Alle filmpjes die ik in stuur worden gecontroleerd en bekeken. Nu is het afwachten in welke divisie ik geplaatst ga worden.. of ga ik toch nog een keer een workout opnieuw doen.. Hmm twijfels, twijfels, twijfels. Ahjoh wat kan er gebeuren dacht ik. Ik heb mijn eerste scores al behaald. Als ik een workout over doe en het is minder, is dat niet erg want ik heb de eerder behaalde score nog. Dus ik dacht laten we workout 1b, juist ja! Die slijtageslag nog een keer uitvoeren. Zo gezegd, zo gedaan. 2 weken na de eerste poging heb ik mezelf weer bij elkaar geraapt om nog een poging te wagen om mijn huidige score te verbeteren. En met succes kan ik zeggen! In de onderstaande video zie je hoe ik mijn eerder behaalde score heb verbeterd:

 

30 november 2020

 

 

 

Nu is het dan echt afwachten in welke divisie ik word ingeschaald. En dan gaan we keihard trainen voor het komende event. Event 2 staat namelijk gepland voor februari. Om precies te zijn is de inlevertijd van 04-02-2021 tot en met 11-02-2021.

Wat deze workout inhoudt is voor iedereen nog maar de vraag. Zodra dit bekend is, deel ik dit uiteraard met jullie! Ik heb er zin in!

 

Heb jij een bepaald doel waarvoor je traint? Laat het weten in een reactie!

Hopelijk tot de volgende keer!

(sportieve) Groetjes,

Tom

 

Tip: klik hier voor mijn volgende blog.

of lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.