17 mei 2021 Tom Hilhorst

The Nationals Event 2.

Na heel wat weken wachten is het dan eindelijk zo ver. Het tweede event van The Nationals is live! Na een aantal verschuivingen van de datums en na wat veranderingen in de competitie is het de organisatie dan toch gelukt om het evenement door te laten gaan.

 

Veranderingen.

Wat zijn nou precies de verandering ten opzichte van de laatste informatie? De competitie zou bestaan uit 3 landen waarvan de beste 40 atleten door gaan naar het live event. Doordat corona het onmogelijk maakt om te reizen vanuit Duitsland en/of België naar Nederland heeft de organisatie besloten om het live event alleen te houden met de Nederlandse atleten. Er is teveel onduidelijkheid over het open doen van de grenzen dat hier op voorhand een keuze in gemaakt moest worden.

Zoals gemerkt is ook de Kalender veranderd. Daar waar in eerste instantie de workouts begin dit jaar zouden plaats vinden, zijn ze nu al een paar keer opgeschoven. In eerste instantie zou event 2 plaatsvinden in januari, event 3 in februari en event 4 in maart. Doordat deze elk een maand er tussen had zitten was er een ruimte van twee weken om de workouts te doen en in te leveren. Na de eerste verandering zijn de workouts al een stuk opgeschoven, waarbij geen ruimte meer was voor een inlevertijd van 2 weken. Nu in de definitieve kalender is er nog steeds geen ruimte voor een inlevertijd van 2 weken, ondanks er wel weer een maand tussen de workouts zit.

 

The Nationals event 2A.

Het was even puzzelen en wat appjes versturen, maar uiteindelijk is het me gelukt om een plek te vinden waar ik de workouts kan doen. In eerste instantie had ik het idee dat beide workouts voor donderdag ingeleverd moesten worden. Gelukkig bleek het later dat het tot en met donderdag was. Ik kan achteraf namelijk zeggen dat het een flinke opgaven zou zijn om beide workouts direct achter elkaar te doen. Dinsdag middag om 16.30 uur was het dan zover, workout 2A staat in ieder geval op de planning. De workout is een AMRAP(As Many Rounds As Possible) vrij vertaald zoveel mogelijk rondes van:

Amrap 4x 3 minuut werken 1 minuut rust:

 • 9 Medball sit-ups 9kg
 • 6 Hand released burpee medball to overhead 9kg
 • 30 Double Unders

Na elke 3 minuten ronden stop je, neem je een minuut rust. De daarop volgende ronde ga je weer verder waar je bent geëindigd de ronde ervoor. Mijn score is dan alle herhalingen(Reps) bij elkaar opgeteld die elke ronde zijn behaald.

De eerste 3 minuten zijn zo voorbij gevlogen en zit ik er lekker in voor mijn gevoel. Niet te hard van stapel gaan was in mijn ogen de sleutel tot een goed resultaat van deze workout. Wat ik me niet goed realiseerde is dat bij de minuut rust, mijn hartslag zo enorm omhoog ging dat het bij ronde twee al gelijk een stuk uitdagender werd. Naarmate de rondes vorderden werd dat steeds erger. Dat was ook terug te zien in het aantal herhalingen per ronde. Dat nam steeds verder af namelijk. Doordat de oefeningen allemaal met de schouder spiergroep te maken hebben gingen de double unders ook steeds slechter, de verzuring speelde daar een grote rol in. Ik kreeg het niet meer voor elkaar om gecontroleerd de double unders achtereen te doen. Al met al ben ik zeer tevreden over het resultaat,. Ik kan wel zeggen dat ik het beste uit mijzelf gehaald heb tijdens deze workout. Wetende dat de laatste weken de motivatie tot sporten niet was zoals het had moeten zijn. Zie hieronder de hele workout zoals deze is opgestuurd.

 

The Nationals event 2B.

Na workout 2A was ik blij dat ik door mijn vergissing een extra dag rust heb kunnen nemen. De spierpijn na de eerste workout van het tweede event was zeer aanwezig! Ik had me natuurlijk vergist in de inleverdatum van de twee workouts. Ik dacht in eerste instantie dat het voor donderdag ingeleverd moest worden, maar gelukkig bleek het op donderdag te zijn. Hierdoor heb ik de tweede workout kunnen plannen op de donderdag. Met nog steeds aanzienlijke spierpijn in de kuiten ga ik op voor 2B. Daar waar 2A vooral gericht is op uithoudingsvermogen, is 2B vooral gericht op kracht.

Deze workout is net als 2A een AMRAP waarbij de oefeningen per arm uitgevoerd moeten worden. Eerst alles met links en vervolgens met rechts. Nadat de oefeningen zijn uitgevoerd met beide armen, gaan de herhaling omhoog.

Eerste ronde met zowel links als rechts:

 • 1 Single arm dumbbell hang power clean.
 • 2 Single arm dumbbell front rack lunge.
 • 1 Single arm dumbbell thruster.

Tweede ronde met zowel links als rechts:

 • 2 Single arm dumbbell hang power clean.
 • 4 Single arm dumbbell front rack lunge.
 • 2 Single arm dumbbell thruster.

Derde ronde met zowel links als rechts:

 • 3 Single arm dumbbell hang power clean.
 • 6 Single arm dumbbell front rack lunge.
 • 3 Single arm dumbbell thruster.

Met een beetje warmtespray op mijn benen en een goede warming-up ben ik er dan denk ik toch klaar voor. Kan je überhaupt klaar zijn voor een slijtage slag? Met een dumbbell van 22.5 kilo moet ik de oefeningen uitvoeren. Wat in het begin lijkt mee te vallen, maar naar mate de 7 minuten vorderen het toch steeds meer een vijand begint te worden in plaats van een vriend. De spierpijn laat ook flink van zich horen tijdens te workout. Elke beweging heeft een andere spier die pijn doet. bij de thruster zijn het vooral de benen die van zich laten horen. Bij de power clean zijn het vooral de schouders waarbij de spierpijn hevig is. En bij de lunges is het al het voorgenoemde, de dumbbell moet op de schouder blijven liggen wat veel verzuring oplevert en moet je ook nog eens door je benen zakken. Maar goed ik wilde dit graag doen, dus verstand op nul en blijven gaan is de gedachte die me er doorheen sleept. Hieronder vind je workout zoals ik deze heb ingeleverd.

 

Nu is het wachten op de leaderbords waarop bekend zal zijn hoe ik er voor kom te staan. Voorafgaand aan dit event stond ik 65e en ben benieuwd of er werk aan de winkel is, doordat ik verder weg ben gezakt. Ik hoop vooral dat ik hiermee mijzelf weer beter kan motiveren om te (blijven) trainen, zodat ik het volgende event nog beter kan presteren. Nu is het afwachten op alle goed gekeurde scores met het daarbij behorende officiële leaderbord. Dan kan ik me opmaken voor het volgende event, namelijk event nummer 3. Event 3 komt live op 3 juni en ook dit event zal een week hebben om de daarbij horende workouts in te leveren.

 

Mijn dank gaat uit naar Mats Luiten van Mats PT voor het jureren.

En naar Wesley Smit om gebruik te mogen maken van Encore Taining Studio.

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.