18 december 2022 Tom Hilhorst

The nationals season 6 Event 3.

Fit in 2022 #15

The Nationals Season 6:

Uitslag Nationals event 1:

Op dit moment sta ik op een gedeelde 137ste plek in de Silver division van the nationals, met een puntenaantal van 443 punten. Daar waar de voorgaande jaren een vast aantal van 40 atleten door ging is er dit jaar een wijziging in gekomen. De organisatie heeft nu gekeken naar het aantal geplaatste atleten per divisie en heeft aan de hand daarvan bepaald hoeveel atleten er doorgaan naar het live event. Voor mijn divisie is dar getal opgeschroefd naar 60 atleten, wat inhoud dat de top 60 atleten een uitnodiging krijgt voor het live event. De uitslagen per workout zijn als volgt: Workout 1A: 52ste, Workout 1B: 209de, Workout 1C: 182ste.

Uitslag Nationals event 2:

De uitslag van het tweede event is bekend en dat is onwijs goed nieuws. Op dit moment ben ik gestegen naar de 48e plek met een punten aantal van 494 punten. Ik ben met workout 2a geëindigd op de 39ste plek en met workout 2b ben ik beland op de 12e plek. Dat houd voor nu in ieder geval een flinke stijging in en daarmee val ik gelijk binnen de top 60 plekken die door gaan naar het live event. Nu is het zaak om deze met de komende drie workouts vast te houden en daarmee een plekje tijdens het live event weten te bemachtigen.

Zondag 4-12.

Nationals event 3:

Het is donderdag 1 december en de workouts voor event 3 zijn bekend. Wederom worden zowel workout A als workout B in dezelfde serie gehouden. Dit keer lopen ze alleen door elkaar heen ten opzichte van event 2. Bij event 2 sloten de workouts aan op elkaar en bij event 3 dus niet. Alle behaalde tijden van de shuttle runs bij elkaar opgeteld is de score van workout A en de behaalde herhalingen in de overgebleven tijd is de score van workout B. Hoe ziet de workout er dan uit?

From 00:00 – 03:00
26 Shuttle Runs
Max Reps HSPU light

Rest 1 minute

From 04:00 – 08:00
36 Shuttle Runs
Max Reps HSPU light

Rest 2 minutes

From 10:00 – 15:00
46 Shuttle Runs
Max Reps HSPU light

Uitleg:

Na het goede nieuws van event 2 is het tijd om te focussen op event 3. Event 3 wordt een event om te overleven, daar waar ik niet zo goed ben in HandStand Push-Ups(HSPU). Ik ben ook heel blij met de light variant en daardoor mag ik een abmat gebruiken. Hierdoor zijn mijn handen lager dan mijn hoofd en is het iets makkelijker om de oefening uit te voeren. Normaal gezien zijn je handen en hoofd even diep waardoor het moeilijker wordt. De score die geldt voor de HSPU-light zijn alle herhalingen bij elkaar opgeteld van alle drie de rondes.

De shuttle runs is vergelijkbaar met de piepjestest van vroeger, maar dan zonder piepjes. Letterlijk heen en weer rennen van lijn naar lijn is waar het nu om gaat, waar de snelheid van belang is. 1 shuttle run is 7,5 meter en je moet met je hand de grond aan raken achter de lijn, voordat je weer terug mag lopen. Voor de shuttle runs ben ik niet heel erg bang aangezien ik een hardloop verleden heb. De score van de eerste workout zijn de tijden van de shuttles bij elkaar opgeteld. Dus van alle drie de rondes de tijd die op de klok staat moet genoteerd worden en die bij elkaar op tellen.

De workout:

Het is zondag 4 december, de dag van de workout bij ons in de box. Eerst heb ik nog even 45 minuten gevoetbald, waarna ik me naar de box heb gehaast om op tijd aanwezig te zijn. Er is een verdeling gemaakt van alle atleten die mee doen om niet in de knoei te raken tijdens het rennen van de shuttles. Na vlug een warming up gedaan te hebben en tijdens deze warming up mijn mede strijders aangemoedigd te hebben, is het tijd voor mij om de workout uit te voeren.

Ronde 1:

Ik begin aan mijn eerste 26 shuttle runs en ik ben in een lekker tempo bezig. Al snel merk ik dat ik de shuttle runs heb onderschat, want wat is er nou moeilijk aan heen en weer rennen? Dat was de gedachte die ik er over had aan het begin van de workout. Tot ik in de eerste ronde bij nummer 18 of 20 was en al verzuring in mijn benen ging voelen. Hoe dat kon? Ik denk zelf door de grond aan te moeten tikken achter de lijn. Hierdoor moet ik na elke 7.5 meter door mijn been heen zakken om überhaupt bij de grond te kunnen komen. Dat houd voor mij in dat ik elke 7.5 meter een lunge moet maken. Dat is nou net wat ik even niet ingecalculeerd had, waardoor het dus een stuk zwaarder werd dan dat ik in eerste instantie had verwacht. Na één minuut en een paar seconden ben ik klaar met mijn shuttle’s en mag ik beginnen aan mijn handstand push-ups. Hier weet ik er tien goede reps uit te persen en heb ik de één minuut rust verdiend.

Ronde 2:

Ik heb één minuut rust gehad en mag daarna beginnen aan de tweede ronde. Dit keer zijn het geen 26 maar 36 shuttle runs. Het verschil met de eerste ronde? De verzuring begint al na 10-14 herhalingen in plaats van na 20 herhalingen. Ook speelt het mee dat bij een handstand push-up, als ik volledig gestrekt tegen de muur aan sta, alle spieren volledig aangespannen zijn. Dus ook mijn been spieren en in het bijzonder mijn bovenbeen spieren. Hierdoor krijgen deze ook maar weinig rust tijdens deze oefening en dat maakt het lopen van de shuttle’s ook alleen maar zwaarder. Ik heb mijn shuttle’s af en ik mag naar de muur voor mijn handstand push-up’s. Deze ronde weet ik er, doordat ik iets meer tijd over heb, twaalf goede herhalingen er uit te persen. Nu heb ik twee minuten voordat ronde drie gaat beginnen.

Ronde 3:

De derde ronde begint en ik moet 5 minuten lang achter elkaar vlammen. Wederom komen er 10 shuttle runs bij in deze ronde, dus de teller staat op 46 keer. Nadat ik deze heb afgetikt moet ik voor de laatste keer handstand push-ups doen. Ik haal er uit wat er in zit en sluit zo ook deze ronde met een goed gevoel af. Alles doet ondertussen zeer en ben blij dat het voorbij is.

Hieronder zie je mijn slijtage slag van dit event:

workout 3A: 108 reps in a time of 19:15 minutes.
Workout 3B: 32 reps.

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.