28 juli 2024 Tom Hilhorst

The lowlands throwdown ’24.1

Qualifier workout 1

The lowlands throwdown ’24.

Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de the lowlands throwdown. Al vroeg dit jaar heb ik me ingeschreven voor deze online kwalificaties. Wat ik op dat moment niet in de gaten had is dat bij deze Throwdown het dus de bedoeling is, dat je alle drie de online kwalificaties op één en dezelfde dag uitgevoerd moeten worden. Ja je leest het goed, 1 dag 3 workouts. De workouts moeten in de juiste volgorde worden uitgevoerd. Blijf jij me volgen tijdens deze kwalificatie?!

Qualifier workout 1:

De eerste workout As Many Rounds As Possible workout. De oefeningen en herhalingen dus zo vaak als mogelijk blijven uitvoeren, totdat de tijd is verstreken. Wat moet ik doen:

AMRAP 14 min:

  • 3 wall walks
  • 9 box jump-overs
  • 12 toes-to-bar

Zo op het eerste oog lijkt het niet een hele spannend workout, maar de wall-walks zorgen voor een hele snelle verzuring en hoge hartslag. Om daarna vervolgens met de box jump0overs een nog hogere hartslag te krijgen. tijdens de Toes to bar komt de verzuring in de schouders/armen weer terug van de wall-walks. Al met al een spannende workout dus. Wanneer is de verzuring het hoogste om niet in te storten.

The Lowlands throwdown 24.1:

Ronde 1:

Het is zaterdag 8 juni, de dag dat het gaat gebeuren. Om een uur of 11.00 in de ochtend start ik de eerste workout. Jason was zo vriendelijk om mij te ondersteunen  deze dag met alle workouts. De warming-up is gedaan, zoals jullie gewend zijn van mij. Niet heel veel bijzonders dus, maar we gaan toch van start. De klok, en Jason, telt af en we gaan er voor. De eerste ronde is eigenlijk zo voorbij. De wall-walks gaan vrij soepel net als de box jump-overs. Bij de toes to bar merk ik al dat ik moeite heb met grip. Ik krijg ze nog wel deze ronde onafgebroken voor elkaar, maar hierna houdt het al op.

Ronde 2-5:

De volgende rondes gaan gestaag voorbij. De wall-walks gaan me verbazingwekkend goed af, want daar was ik op de voorgrond het meest “bang” voor. Uiteindelijk hebben de toes to bar me opgebroken, deze moest ik al heel snel, te vaak, opbreken. En dan te vaak met name in ronde twee al vaker dan ik wilde. Ik hoopte in ronde twee nog maar 1 keer op te delen, maar het werd helaas al snel pijnlijk duidelijk dat dit niet ging lukken. Ik ging op een of andere manier “zwaaien”, waardoor ik niet meer in de flow zat.

Vanaf heir moet ik ook met de wall-walks meer rust nemen, maar niet zo erg dat ik er echt doorheen zat. Ik denk dat ik hier een goede pace heb aangehouden. De box jump-overs kon ik gelijkwaardig blijven springen. De toes to bar moesten vanaf ronde 3 wel in single vorm. Dit werden gelukkig relatief snelle singles, maar steeds langzamer.

Score:

Ik ben zelf tevreden over mijn score. Ik heb 5 hele rondes af en 5 herhalingen gehaald. Nu is het even uit ademen en klaar maken voor de tweede workout.

Hieronder kan je genieten van mijn prestatie.

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

Facebook:  Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.