10 augustus 2024 Tom Hilhorst

Strong Viking Water Edition

13km Warrior run

The Strong Viking “water edition” ’24.

Het is alweer enige tijd geleden dat ik de laatste mud run heb gelopen. Na wat graaf werk, toch zeker een jaar of 4 á 5 geleden. Nu is er weer een run op het programma van CrossFit Nieuwegein. We gaan met een groep van een man of 15/20 meedoen aan de strong viking van Wijchen, welke wordt gehouden in het recreatie gebied Berendonck.

De reis.

We verzamelen met een groot deel van de groep om 09.00 uur in de ochtend bij de box, CrossFit Nieuwegein, om hier al carpoolend de reis te naar het mooie Nijmegen/Wijchen. De autostoelen zijn verzilverd, we kunnen gaan! Eenmaal aangekomen op het recreatie gebied, blijken slippers niet het beste schoeisel te zijn om daar voorafgaand te dragen. Dus die hebben we gelijk maar even omgewisseld voor de schoenen waarmee ik ga lopen. Op het ,toch wel grote, terrein is genoeg te zien. Een deel van het parcours, met de indrukwekkende “Fjord Drop”, een glijbaan van 14 meter hoog.

Eenmaal aangekomen bij de check-in komen de andere sporters er ook bij. We zijn compleet met een ieder die zich er aan wil wagen en gaan ons opmaken en omkleden voor het grote avontuur. De strong viking run is namelijk geen race, maar een uitdaging. Iedereen is er klaar voor en we mogen het startvak betreden, waar we met een ieder een gezamenlijke warming-up doen. De spieren moeten natuurlijk even goed opgewarmd worden om niet in de kramp te schieten als we constant van warm naar koud gaan. Het water van de recreatieplas is namelijk bijster koud. Al zou je dat van de foto’s af niet zeggen toch?..

 

De uitdaging van Strong Viking:

We tellen met elkaar af vanaf 10 en bij 0 mogen we gelijk de eerst obstakel trotseren, we moeten namelijk een houten schutting over. Deze eenmaal over gaan we via het strand en een beetje door het water onze reis tegemoet. We lopen langs de indrukwekkende “Fjord Drop” en gaan over allerlei kleine obstakels. Denk hierbij aan een klein bruggetje, waar ik met mijn lengte zo op en af stap. Bij de ene gaan we er over heen, bij de ander moeten we er onderdoor kruipen.

We hebben met een groepje van 5 afgesproken om in een lekker tempo door te blijven bewegen. Zeker gezien de koude temperatuur buiten en de temperatuur van het water is het niet verstandig om onnodig stil te staan, want daar zouden we alleen maar ziek van worden. Al snel in het parcours mogen we door de al om bekende trenches heen, wat inhoud dat ik tot ongeveer mijn navel in de modder terecht kom. Het leuke aan zo’n mud run vind ik om te zien dat bijna iedereen die meedoet in het begin probeert zo schoon mogelijk te blijven. Wetende dat er na een paar kilometer toch geen redden meer aan is. Ik net zo goed overigens, ik betrap mezelf er ook constant op dat ik dit doe.

The Flying Ragnar:

Na vele kleine obstakels, denk hierbij aan buddy carry ( het dragen van een buddy), de trenches, over een evenwichtsbalk lopen etc. komt er een wat groter obstakel aan. De “Flying Ragnar” is een obstakel waarbij je vanaf een redelijke hoogte, voor iemand met hoogtevrees, moet springen naar een handvat. als je deze vast hebt zwaai je, als tarzan aan een liaan, naar een bel om deze een goeie klap met je handen te geven. Hierdoor weet iedereen dat je het obstakel hebt gehaald!

Na deze enerverende sprong in het diepe vervolgen we onze route naar de volgende obstakels. Ik ben de volgorde wel redelijk verloren, maar we moesten nog een stuk door de recreatieplas zwemmen. Waarbij tijdens het zwemmen we over 2 vloten heen moesten. We hebben over evenwichtsbalken moeten lopen. Met een schild en hamer hebben we een parcours af moeten leggen. We hebben zon 500 meter, althans zo voelde het, af moeten leggen met een zware ketting in onze nek. Tot we natuurlijk ook bij de Fjord drop kwamen. Helaas heb ik daar geen beelden van, maar die was het heel erg vet!

Uiteindelijk na iets meer dan 2 uur zijn we over de finish heen gekomen en hebben we ook deze afgevinkt en gehaald. Helaas hadden we het niet gered om op tijd klaar te zijn voor het Nederlands elftal te volgen, maar gelukkig was ik op tijd thuis voor de tweede helft.

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

Facebook:  Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.