29 juli 2024 Tom Hilhorst

The lowlands throwdown ’24.2

Qualifier workout 2

The lowlands throwdown ’24.

Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de the lowlands throwdown. Al vroeg dit jaar heb ik me ingeschreven voor deze online kwalificaties. Wat ik op dat moment niet in de gaten had is dat bij deze Throwdown het dus de bedoeling is, dat je alle drie de online kwalificaties op één en dezelfde dag uitgevoerd moeten worden. Ja je leest het goed, 1 dag 3 workouts. De workouts moeten in de juiste volgorde worden uitgevoerd. Blijf jij me volgen tijdens deze kwalificatie?!

 

Qualifier workout 2:

On a running clock…

00:00-03.00, Part A, section 1:

  • 1 RM snatch

03:00-11:00, Part B:

AMRAP 3-6-9-12-15-18-etc reps of

  • cal row
  • burpees over rower

11:00-12:00

  • Rest

12:00-15:00, Part A, section 2:

  • 1 RM snatch

 

The Lowlands throwdown 24.2:

De tweede workout gaat van start. Het is ondertussen 13.15 uur en weg zijn een soort van op adem gekomen. Dus het is tijd om te starten. De warming-up na de eerste workout is nog altijd niet heel denderend. Ik heb wat snatches gemaakt en heb besloten om een snatch te doen van 60 kilo. Met de gedachte “laten we maar beginnen, hoe eerder het achter de rug is, hoe beter” zijn we van start gegaan.

De workout:

De klok telt af en ik doe een snatch op 60 kilo. Na de snatch wacht ik geduldig tot het tijd is om te gaan roeien. De klok slaat 3 minuten en dat is het startsein dat ik mag beginnen met roeien. 3 calorieën is zo voorbij, maar door de burpees blijf ik laag bij de grond en daardoor blijft mijn hartslag hoog. De ademhaling is klein, dus er komt weinig zuurstof in mijn lichaam. Ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat een rustig pace aan te houden met de burpees. Voornamelijk omdat ik het idee heb hierij te snel, te hard van stapel te kunnen gaan.

Ik weet het, voor mijn gevoel, aardig vol te houden met de pace als het gaat om de burpees. Uiteindelijk weet ik ook dat in de laatste ronde ik alles nog kan geven mocht ik het idee hebben, wat ik niet verwacht, goh ik heb nog wat lucht en energie over. In de ronde van 9 merkte ik al dat het constant blijven bewegen op een gegeven moment wat verzuring ging veroorzaken in de benen. Hierdoor moest ik af en toe kort uitschudden. Dit zie je ook in de opvolgende rondes. Voor de oplettende kijker, in de ronde van 15 herhalingen schiet ik zelfs nog even van de roeier af. Ik zat er niet al te best op en probeerde dit tijdens het roeien te veranderen, maar helaas mocht dat niet baten.

Ik weet het voor elkaar te krijgen om de ronde van 15 herhalingen helemaal af te krijgen en te starten aan de ronde van 18 herhalingen. Hierbij geef ik dan ook alles op de roeier wat er in zit. Dit resulteert in het volgende aantal calorieën: 16 stuks.

De 2e snatch:

Helemaal uitgeteld kom ik van de roeier af en maak me klaar voor de 1rm snatch die ik nogmaals moet uitvoeren. Hiervoor heb ik ook 3 minuten de tijd. Ik pak iets langer rust dan het minuutje vanuit de workout. Ik merk dat ik warm ben van de workout hiervoor, dus het zelfvertrouwen groeit hiermee ook. Dus ik besluit om op te bouwen naar 65kg om mezelf te verbeteren. Ik doe de snatch en ook deze telt. Hij voelt zelfs zo goed, dat ik besluit om hem nog maar een keer te verhogen naar 67.5kg. Ook deze poging is een goede uitvoering, waardoor deze ook telt en mijn score op 67.5kg komt.

 

Hieronder mijn filmpje van deze workout. “Het was genieten, met een grote NIET”!

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

Facebook:  Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.