4 november 2023 Tom Hilhorst

The nationals season 7 “placement”

Workout 1: The placement.

The Nationals Season 7:

Na het succes, al zeg ik het zelf, van the nationals seizoen 6 heeft het een tijdje geduurd voordat ik er over uit was of ik wel mee zou doen aan the nationals seizoen 7. De trainingen lagen een beetje op een laag pitje en met de komst van ons kleintje was er ook een soort tijd te kort. De uitgerekende datum van onze kleine was 23-09-23 en dat zit precies sin de placement week van the nationals seizoen 7. Hierdoor lag de prioriteit niet bij het sporten, maar bij de thuis situatie. Uiteindelijk ging het toch weer kriebelen nadat ik een andere competitie had meegedaan. Uiteindelijk had ik de insteek om wel de workout te doen en dan met de gedachte “we zien wel waar het schip strand”.

What’s new?:

Dit seizoen zijn er een aantal veranderingen ten opzichte van het vorige seizoen.

  • Het tijdsslot van de gehele competitie is korter geworden.
  • De tijd voor een workout is verlengt van 8 naar 10 dagen
  • Bij de placement workout kan je nu zelf aangeven in welke divisie jezelf denkt te moeten eindigen.

 

The nationals placement workout:

PART A
FROM 0:00-5:00
FOR LOAD
1 RM CLEAN & JERK

REST UNTIL THE CLOCK HITS 6:00

PART B
AMRAP 8 MINUTES

  • 20 KNEE RAISES
  • 20 SINGLE LEG TOES TO BAR
  • 20 PULL-UPS
  • 20 CHEST TO BAR PULL-UPS
    MAX REPS BAR MUSCLE UPS IN REMAINING TIME

but every minute, including at 6:00, perform 10 Medball Box Step Overs

 

Na het doen van de placement workout had ik het gevoel van “nu kan ik hem net zo goed inleveren”. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik heb me aangemeld en een moment gevonden om de workout uit te voeren. Samen met mijn trouwe sportbuddy Melanie en Claudia heb ik gestreden voor een goede score.

De workout:

Workout A:

We beginnen de workout binnen met het onderdeel om een zwaar gewicht te heffen. De Clean en Kerk wel te verstaan. Het gewicht oppakken van af de grond en in een vloeiende beweging naar je schouderkoppen brengen (de Clean), om vervolgens dat zelfde gewicht uitgestrekt boven het hoofd te krijgen (de Jerk). Hiervoor heb ik 5 minuten de tijd om een zo zwaar mogelijk gewicht te vinden. De eerste poging die ik doe is 90 kilo. Deze voelt, ondanks een opwarm sessie, vrij heftig. Hierdoor heb ik besloten om niet te vele te verhogen bij de tweede poging.

Ik had mezelf op voorhand al voorgenomen om maar twee pogingen te doen. Hoe meer pogingen ik doe, hoe vermoeider ik ben. Afgesproken met mijn judge was dat ik de eerste poging gelijk aan het begin van de tijd zou doen, om vervolgens te ruste tot minuut twee en vanaf dat moment het volgende gewicht te proberen. Dus op minuut twee ga ik voor de volgende poging met een gewicht van 92 kilo. Gelukkig lukt ook deze lift en ben ik zeer tevreden met mijn score van workout A. 92 kilo.

 

Workout B:

En dan is het na een lange rust periode, en een schoenen wissel, tijd om aan workout part B te beginnen. Ik moet beginnen met tien mediaal box step overs, welke bij de start van een nieuwe minuut uitgevoerd moeten worden. Na deze tien herhalingen moet ik in de resterende tijd van de minuut allerlei gymnastics oefeningen uitvoeren. Te beginnen met Knee raises. Hierbij moet ik al hangend m’n knieën boven m’n heuplijn krijgen en dat voor twintig herhalingen.

Na de knee raises worden het twintig single leg toen to bar. Oftewel met één voet de stang aan tikken waar ik aan hang, ook deze moet twintig keer gedaan worden. Het maakt bij deze niet uit of ik ze alle twintig alleen met rechts doe, of afwissel met links. Die keuze is aan mijzelf. Zelf vind ik het wel fijn als ik ze om en om uitvoer, waardoor beide voeten evenveel gebruikt zijn.

Na de single leg toes to bar is het de tijd om te laten zien of ik de pull-up beheers. Aardig vermoeid door de mediaal box step overs begin ik met de pull-ups. Een pull-up is een een beweging waarbij de kin boven de stang moet komen, waar ik aan hang. Ik begin aardig last te krijgen van mijn armen, waarmee ik constant aan de stang moet hangen, maar het lukt mij wel om ook deze oefeningen twintig keer uit te voeren tussen de minuten door.

Voor mij is de laatste oefeningen de chest to bar. Bij deze beweging moet je net iets verder omhoog trekken waardoor niet alleen mijn kin boven de stang uit komt, maar ook mijn borst de stang aanraakt. Door de vermoeidheid en de verzuring in mijn armen krijg ik het niet voor elkaar om grote sets te maken van deze oefening. Ook ben ik helemaal gesloopt door de lengte van de workout. Uiteindeljk lukt het mij om in totaal negen chest to bars te doen.

Hiermee is mijn score voor workout b: 69 reps (de mediaal box step overs tellen niet mee)

Workout C:

Workout C is eigenlijk geen workout, maar een optionele mogelijkheid om aan te geven in welke divisie ik denk te moeten zitten. Hier heb ik de “silver division” doorgegeven. Dat is dezelfde divisie als vorig seizoen. Ik heb niet gekozen voor deze divisie omdat het dan lekker makkelijk zou zijn aangezien ik in deze divisie vorig jaar het live event heb gehaald. Ik heb voor deze divisie gekozen omdat ik langere tijd niet heb kunnen trainen in verband met de laatste loodjes van de zwangerschap en de geboorte van onze dochter Lizzy.

 

Hieronder de video welke ik heb ingestuurd voor de placement workout.

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.