12 april 2021 Tom Hilhorst

Dit was mijn week. #14

Niet mijn week!

Na het heerlijke paas weekend van afgelopen weekend waarbij de sport activiteiten een beetje op een laag pitje kwamen te staan, was het tijd om weer volop aan de bak te gaan. Helaas ging dit niet zoals ik op voorhand gedacht had. Na een CrossFit training op dinsdag en een krachttraining op woensdag zat het qua kracht trainen wel goed. Helaas heb ik afgelopen week geen meter hardgelopen.. ik had enorme moeite om mijzelf te motiveren om überhaupt van de bank af te komen, laat staan om te gaan hardlopen. Motivatie problemen dus. Had het wat te maken met alle stress die ik eromheen had? Ik weet het niet, achteraf gezien denk ik dat het hier weldegelijk iets mee te maken heeft gehad. Daarover later meer.

Dinsdag 6 april de dag na Passen, voor mijn gevoel gelijk weer goed begonnen met een heerlijke crossfit training. Lekker alle paasontbijtjes eraf trainen. Nou ja niet alleen de paasontbijtjes, maar ook de overige maaltijden die tijdens Pasen genuttigd werden. Heerlijke diners waren namelijk ook een groot onderdeel van het paasweekend. Een intensieve training is dan heerlijk om mij het gevoel te geven dat ik weer lekker bezig ben. Ook geeft het mij het gevoel dat ik weer goed ben begonnen aan de week. Wat was de workout?

8 minuten AMRAP:

  • 30 Airsquats
  • 10 Burpees

1.5 minuut rust, met daarna..

5 rondes voor tijd:

  • 30 dips
  • 12 alt Dumbbel Snatches

met direct er achteraan 100 walking goblet lunges.

Woensdag 7 april, Krachttraining. Na de intensieve crossfit workout van dinsdag is de spierpijn goed te voelen in het hele lichaam. Ondanks deze “pijn” toch een heerlijk training gehad. Het opzoeken van je 1RM, het maximale gewicht om een oefeningen 1 keer uit te voeren, stond centraal. Deze training ging het om de 1RM Deadlift en de 1RM dumbbell Push-Press op het programma. Ik kan zeggen dat het halen van mijn PR op de Deadlift een heel fijn gevoel bezorgde. Ik ben hier stiekem ook nog een beetje trots op. Mijn 1RM is van 160KG naar 170KG gegaan. Na een lange tijd niet sporten en het niet binnen mogen sporten in het achterhoofd houdend maakt hij mij ergens wel dubbel zo trots. Bekijk mijn Instagram @Tomhilhorst.nl voor de Push-Press en bekijk hieronder mijn uitvoering van de 1RM deadlift.

Tot zover ging de week redelijk goed, maar na deze dagen ging het minder. Het begon woensdag avond al met een migraine aanval, maar gelukkig na een goede nachtrust was deze donderdag ochtend gelukkig alweer weg. Wel was ik onwijs gespannen voor donderdag. Waarom? Ik ben september vorig jaar begonnen met een nieuwe baan, waarbij ik ook gelijk gestart ben met een opleiding tot technisch leidinggevende. Deze opleiding loopt nu zo’n beetje aan het einde van het traject wat inhoud dat er een plan van aanpak gemaakt moest worden. Bij de start van de opleiding is in samenspraak met mijn werk een project gekozen om te gebruiken voor mijn opleiding. Een langdurig project van 3 jaar om precies te zijn, maar dat neemt de uitdaging niet weg. Nou was ik begonnen met het schrijven van mijn plan van aanpak omtrent dit project, maar kwam ik er al snel achter dat ik stuk kwam te lopen op bepaalde werkprocessen. Hierdoor zat ik redelijk met mijn handen in het haar, omdat de inleverdatum van mijn plan van aanpak vrijdag avond was. Na een tijdje nadenken besloten om toch op eigen initiatief een ander project te kiezen, waar ik wel meer informatie over had, om hier mijn afstudeer project van te maken. De reden dat ik donderdag ochtend zo gespannen was, had er mee te maken omdat ik donderdag het plan wilde presenteren aan mijn praktijkbegeleider. Nou is dit totaal geen moeilijke man en heb ik hele goede band met hem, maar het feit dat ik van project ben veranderd zonder overleg maakte het zo spannend. Eenmaal de presentatie gedaan was hij juist tevreden over de manier van aanpakken en dat ik er goed over nagedacht had om te veranderen van project. Gelukkig zorgde dit voor veel opluchting en heb ik de deadline gehaald voor mijn plan van aanpak. Door deze opluchting en ontspanning was het donderdag weer raak, nog een migraine aanval zorgde ervoor dat ik al om kwart voor acht in mijn mandje lag en als een blok geslapen heb tot de wekker.

Door deze migraine aanvallen en drukte is het mij dus niet gelukt om hard te lopen. Sterker nog, ik ben zelfs van mening dat het wel even goed was om niet te sporten. Even de motor wat rust geven kan geen kwaad. De migraine aanvallen gaven een signaal af dat het misschien wel allemaal te veel was voor me om alles maar te blijven doen. Ook al vragen sommigen situaties om meer rust en structuur. Hierdoor heb ik de rest van het weekend ook niks meer gedaan aan sport, om mezelf juist die extra rust te geven die ik denk nodig te hebben. Heerlijk een rustig weekend met mijn vriendin, waarbij ik voornamelijk op de bank lag met een Netflix serie of de televisie aan. Zaterdags waren we een jaar bij elkaar en dat hebben we “gevierd” onder het genot van heerlijk eten en een drankje. Vrijdag lekker eten besteld om dit samen te vieren en zaterdag lekker een biefstukje gegeten met en bij vrienden.

Na deze lekker versnaperingen hebben we zondag heerlijk op de bank gelegen en allerlei programma’s terug gekeken en een lekker filmpje gekeken. Om toch een beetje goed de week af te sluiten hebben we toen een heerlijk gezonde maaltijd. Zelfs zo gezond dat we er geen vlees bij gedaan hebben, dat had natuurlijk alles te maken met de Netflix documentaire ‘The game changers’. Zo bestond de maaltijd uit heerlijke zoete aardappel, met 2 soorten paprika en kastanje champignons. Nu kunnen we weer vol goede moed de nieuwe week tegemoet!

 

Groetjes,

Tom.

 

Lees hier mijn volgende blog

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , , ,