26 april 2021 Tom Hilhorst

Dit was mijn week. #16

Welkom bij weer een nieuwe blog. Ik waardeer het enorm dat je de tijd neemt om hem te lezen. Onwijs bedankt daarvoor. Het was me weer een weekje wel. In deze blog vind je onder andere een nieuwe bezichtiging, schrijf examen Engels, ik heb weer gesport en dit keer niet alleen maar krachttraining en het begin van een lang weekend.

Nieuwe bezichtiging.

Na de bezichtiging van vorige week in Houten waarbij wij helaas niet de gelukkige winnaars waren, hebben we een nieuwe bezichtiging gehad in Nieuwegein. Een super mooie woning waarbij het leefgedeelte onwijs mooi is. Boven is wel wat aan de krappe kant. Tijdens de bezichtiging hebben we goed gekeken naar de mogelijkheden om de ruimtes op de verdieping groter te kunnen maken. Echter is dit niet zo makkelijk te realiseren, wat enorm jammer is natuurlijk. Door dat de ruimtes niet groter te maken zijn, hebben we besloten om geen bod uit te brengen op deze woning. Het toekomst beeld is niet te realiseren zoals wij graag willen. Mochten er kleine Tommie’s of kleine Syllie’s komen dan groeien ze op een gegeven moment uit de kamers. Dus wij gaan vrolijk verder met het zoeken naar een andere woning. Volgende week donderdag(29-april) hebben we de volgende bezichtiging gepland staan.

Er is weer gesport.

De wekelijkse trainingen zijn weer geweest. De krachttraining van de maandag was weer ouderwets smijten met gewichten. En dan de training van dinsdag. De strength & conditioning training was een hele heftige. Het uithoudingsvermogen werd enorm op de proef gesteld. De training begin met een cardio deel. 4x 400 meter rennen met een schijf van tien kilo in je handen. Voor elke 400 meter had je 3.5 minuut de tijd. Was je binnen de 3.5 minuut klaar dan was de tijd die over was je rust voordat de volgende ronde begint. Doordat je 1 schijf vast hebt hang je automatisch naar één kant, waardoor het extra lastig word om goed te blijven lopen. Na twee rondes van 400 meter had ik al verzuring in mijn hamstrings. En dan moet je nog twee rondes, dat is geen fijne wetenschap. Gelukkig had ik wel een constante pace en had ik ongeveer 1.15 minuut rust tussen de rondes door.

Na deze toch wel heftige rondes kwam de workout er nog achteraan. Deze workout is gericht op uithoudingsvermogen, wat na de 4x 400 meter in de benen nog heftiger lijkt binnen te komen. Wat was die workout dan?

3 rondes voor tijd(tot dat de 21 minuten zijn verstreken) van:

  • 30 Burpees
  • 40 dmb shoulder to overhead
  • 50 dmb overhead lunge steps.

Een burpee is een oefening waarbij ik geen uitleg hoef te geven denk ik. Een ‘shoulder to overhead’ is een beweging waarbij een gewicht, wat in dit geval een dumbbell is, vanaf de schouder tot boven het hoofd gebracht moet worden. Dit kan op drie verschillende manieren welke allemaal voor- en nadelen hebben. En als laatste een ‘overhead lunge step’ . Dit is een oefening waarbij je met een gestrekte arm een gewicht boven het hoofd houd, om vervolgens om en om uit te stappen en met je knie naar de grond te gaan.

Zelf kreeg ik het niet voor elkaar om de drie rondes af te ronden binnen de 21 minuten die ervoor aangesteld waren. Ik kwam tot 2 volle rondes met 30 burpees, 40 Dmb shoulder to overheads en 10 overhead lunge steps. Hierdoor werd mijn score 2+80.

Naast de standaard krachttraining heb ik samen met Franka voor het eerst sinds 2.5 week de hardloopschoenen weer een uit de kast getoverd. Ik moest even het stof eraf halen, maar ik heb weer eens hardgelopen. Doordat het enige tijd geleden is geweest, ging het lopen niet vanzelf en soepel viel het zeker niet te noemen, maar de eerst kilometers zijn weer gemaakt. Het waren er niet zoveel als anders, maar ondanks dat het niet vanzelf ging was de voldoening aan het eind er alleen maar beter om. Het besef kwam een paar dagen na deze hardloop sessie, maar de wedstrijd van ’the nationals’ is nog maar 1.5 verwijderd, dus elke training is er één. Met het besef dat de volgende workout om de hoek staat, heeft het me weer nieuwe motivatie gegeven om de komende week volle bak te trainen. Dit om ervoor te zorgen dat ik klaar ben voor het gene wat ze in petto hebben voor alle deelnemers met de eerstvolgende workout.

Schrijfexamen Engels.

Afgelopen dinsdag middag had ik weer een examen. Dit keer was het een schrijf examen Engels. Na dit examen moet ik alleen nog de examens ‘spreken’ en ‘gesprekken voeren’ doen waarna ik ook voor dit vak helemaal klaar ben. De toets ging voor mijn gevoel goed, ik moest 3 korte reacties schrijven welke alle 3 in een andere omstandigheid geschreven moesten worden.

Weten jullie nog die toets van vorige week waar ik niet voor geleerd had? Ik zou jullie hiervan op de hoogte houden en ik kan jullie vertellen dat het cijfer inmiddels bekend is. Ik heb gewoon een 6.5 gehaald voor deze toets! Super blij mee. Zeker gezien het feit dat ik er niet voor geleerd had.

Het begin van een lang weekend.

Met Koningsdag voor de boeg komende dinsdag en een ADV dag op maandag staat er een lekker lang weekend op mij te wachten. Wel een enorm druk weekend moet ik zeggen. Me maatje Kelvin gaat zijn huis verbouwen, waarbij ik het hele weekend heb geholpen met klussen. Voornamelijk sloopwerkzaamheden hebben we verricht. Of zoals wij vaak zeggen, we gaan er op zaterdag aan de voorkant in met een hamer, komen er op zondag aan de achterkant uit. En alles wat we onderweg tegen komen beland in de container. Zo gezegd, zo gedaan. Twee dagen vol gas aan de bak en alles was gedemonteerd en gesloopt wat er uit moest. Keuken, toilet, wanden en de vloer waren allemaal onveilig voor ons met ons gereedschap. We zijn zo snel gegaan dat er meer uit is gekomen dan in eerste instantie de bedoeling was voor dit weekend, maar dat geeft ergens anders op de planning meer lucht.

Volgende week is Syllie jarig, wat nu met Corona moeilijk te vieren is. Om net als bij mijn vader hier een leuk feest van te maken gaan we wat leuks doen met Koningsdag. Daarover volgende week meer!

Nu ga ik lekker genieten van de extra vrije dagen die ik komende week heb. Geniet van jullie weekend en geniet van het lekker weer op Koningsdag!

Stay safe! En tot volgende week.

Groetjes,

Tom

 

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , , , , ,