31 mei 2021 Tom Hilhorst

Dit was mijn week #21

Deze week is een hectische week geweest. De laatste Nederlandse examens zijn nu afgerond, er is weer gesport en er moest een hoop geregeld worden voor het verkopen van mijn huis.

Nederlandse examens:

Deze week heb ik 2 Nederlands examen moeten doen. De eerste was het examen ‘Spreken’. Dit was een presentatie geven in de vorm van een betoog, over een maatschappelijk onderwerp. Deze presentatie moest tussen de 6 en 8 minuten duren, waarbij je een hoop argumenten aangeeft in het voordeel van mijn standpunt. Naast de argumenten in het voordeel van mijn standpunt, moesten er ook argumenten in het nadeel van mijn standpunt aan bod komen. De kunst is dan om deze tegen argumenten te weerleggen, zodat ze teniet gedaan worden. Met deze presentatie moesten de examinatoren overtuigd worden van mijn standpunt. Helaas heb ik voor dit examen een 5.4 gehaald. Doordat de kritiek niet bekend gemaakt wordt, heb ik geen idee wat de reden is van dit cijfer. Zelf had ik hier wel een goed gevoel over, maar het mocht helaas niet baten.

Naast het examen ‘spreken’ moest ik direct aansluitend het examen ‘gesprek voeren’ houden. Dit examen was een gesprek wat ik met een examinator moest voeren. Het ging over het functioneren bij je bedrijf en hoe je je daar bij voelde. De examinator speelde mijn leidinggevende, waarbij een x aantal punten naar voren moesten komen. Dit examen moest ongeveer een minuut of 6 duren. Dat is bij  mij niet gelukt, want ik was ruim 10 minuten in gesprek met examinator. Na ruim 12 minuten kapte ze het gesprek af, ondanks dat nog niet alle punten behandeld waren. Ze vond dat ik een ruime blik had op de benoemde situaties en dat ik daar makkelijk over kon praten. Buiten dat dit toch wel een compliment was, zat het me toch niet helemaal lekker dat er 1 punt niet behandeld kon worden. Een kwestie van afwachten dus.

Weer binnen sporten:

Sinds vorige week mochten we weer binnen sporten natuurlijk. Gelukkig is daar niks meer in veranderd en ben ik ook deze week een lesje gaan doen. En wel een Strength & Conditioning les op de dinsdag avond. Door een uitbreiding bij de sportschool is het nu met een grotere groep verdeeld over 2 zalen. In de ene zaal begint men met een kracht onderdeel, daar waar men in de andere zaal begint met de workout of the day. Na een goede twintig minuten tot een half uur wordt er gewisseld en op die manier heb je beide aspecten van een Strength & Conditioning les te pakken.

Tijdens het kracht onderdeel ging ik opzoek naar mijn 1rm van een power snatch. Het is lang geleden dat we deze oefening hebben gedaan, waardoor het een goede graatmeter is om te kijken wat ik nog kan. Uiteindelijk lukte het me toch om 55 kilo de lucht in te hengelen. Met in het achterhoofd houdend dat het echt lang geleden is dat we deze oefening gedaan hebben, ben ik daar zeker tevreden over.

Nieuwe woning:

We hebben eindelijk een eigen huisje gekocht! Dat betekend dat nu onze appartementen de verkoop ingaan en dat brengt een hoop geregel met zich mee! Zo heb ik afgelopen dinsdag een bouwtechnische keuring bijgewoond oor ons nieuwe huisje. Gelukkig zijn er voor zover gezien geen schokkende punten waar we direct iets mee moeten doen. Dat is in ieder geval een zorg minder. Nadat deze keuring is uitgevoerd hadden we afgelopen vrijdag het hypotheek gesprek om de hypotheek aan te vragen voor het nieuwe huis. Maar liefst twee uur lang gepraat over onwijs hoge bedragen met alles wat er bij komt kijken. Gelukkig is alles in gang gezet om het te regelen en kunnen we alle benodigde documenten bij elkaar gaan sprokkelen.

Bestaande woning:

Als je de ene woning aankoopt gaat de andere in de verkoop. Ook dat brengt een hoop geregel met zich mee aangezien we niet verwacht hadden dat alles zo snel zou lopen ineens, had ik nog geen makelaar gevonden voor het verkopen van mijn woning. Nou hebben wij onze nieuwe woning buiten de markt om kunnen kopen, doordat een makelaar onze aankoopmakelaar heeft ingelicht dat deze woning weer in de verkoop gaat. Dus na een gesprek met onze aankoopmakelaar over deze makelaar en haar ook getroffen te hebben bij de bezichtiging van een andere woning, was het gevoel goed en heb ik haar de opdracht gegeven om mijn appartement te verkopen.

Mijn appartement is maar 45 vierkant meter, maar na een jaar of 6 hier gewoond te hebben kan ik zeggen dat er rommel en zooi instaat voor een woning van 145 vierkante meter. Dat wordt dus inpakken maar! De meeste avonden heb ik het een en ander ingepakt. Daardoor heb ik al een aantal keer heen en weer kunnen rijden naar mijn ouders, waar ik gelukkig het één en ander kan opslaan aan spullen. Naast dat er een hoop ingepakt wordt, gaat er ook genoeg de vuilnisbak in. Deze week heb ik een vuilniszak of 4 weggegooid met allemaal rommel wat ik ooit een keer moest hebben, maar vervolgens nooit iets mee heb gedaan.

Toch ook ontspanning:

Om in al deze drukte ook even te kunnen ontspannen ben ik met de schoonfamilie lekker gaan barbecueën zondags. Even genieten van wat rust in het lichaam en natuurlijk van het zonnetje wat eindelijk weer een scheen. Heerlijk buiten op de oprit met een muziekje op de achtergrond galmend over de straat. De buren deden gezellig mee met de barbecue en met een verjaardag in de straat kon de gezelligheid niet op. De jarige had een ijskar geregeld dus we konden in de middag al lekker aan het ijs zitten, wat heerlijk verkoelend was met de temperatuur van 20+ graden.

 

Door de drukte van de aankomende tijd kan het zijn dat ik niet elke week een nieuwe blog kan posten. Na deze drukte pak ik dat weer helemaal op!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

, , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.