21 juni 2023 Tom Hilhorst

Arena Throwdown “Rapido”

Qualifier Event 3

Arena Throwdown:

The Arena Throwdown is een competitie die al langer bestaat. Deze organisatie heeft meerdere events per jaar en dit keer doe ik mee aan de “Classic” editie. De classic editie is een individueel evenement waarbij en drie online kwalificaties gehouden worden, waarna bekend wordt gemaakt of je door bent naar de finales. De finales zijn op een bijzonder locatie, wat mij ook heeft aangetrokken naar dit evenement. De finales zijn namelijk deels in het olympisch stadion in Amsterdam. Samen met, in ieder geval,  mijn buddy van The Beach Throwdown Jason doe ik mee aan deze competitie, alleen zit Jason in een andere leeftijdscategorie. Ik mag voorkomen in Advanced divisie voor 30+.

 

“Rapido”:

FOR TIME

Time Cap 12 min
ADVANCED 30+
40 DMBL. DEADLIFTS
4 x 16 M. Shuttle Run
30 DMBL. HANG SQ. CLEAN
6 x 16 M. SHUTTLE RUN
20 DMBL. THRUSTERS
8 x 16 M . SHUTTLE RUN
10 DEVIL PRESSES
Warming-up:
De warming-up is zoals altijd weer helemaal niks. Het sprinten heb ik überhaupt niet geoefend of heb ik überhaupt niet voor warm gedraaid. en wat betreft de dumbells, tja die heb ik even gauw vastgepakt voor “het gevoel”. Meer dan dat is het niet geweest ben ik bang. Wat wel heel fijn was, is dat Jason alles al had klaargezet, zodat ik in principe ook gelijk van start kon gaan.
Workout:
Deadlifts:
Na de fantastische warming-up is het dan toch echt tijd om de workout uit te voeren. De meest vervelende workout als je het mij vraagt. Ondanks dat ik prima ga op hardlopen, vind ik shuttle runs dus ronduit vervelend. Maar goed tijd om te beginnen en de klok telt af vanaf 10 seconden. 3, 2, 1 en GO! We beginnen aan de veertig deadlifts. Waar ik me bizar in heb vergist zijn de herhalingen. Ik dacht: met twee keer vijftien kilo aan gewicht valt het allemaal wel mee, maar daar ben ik gauw van terug gekomen. De verzuring zat zo snel in m’n benen dat het al bij de eerste shuttle runs zeer deed.
De eerste shuttle runs voelen daardoor ook direct heel vervelend aan, maar gaan de weg het lopen gaat dat gevoel redelijk liggen. Al gauw ben ik door de shuttle runs heen en start ik met de volgende dumbbell oefening. Namelijk Hang Squat cleans.
Hang Squat Cleans:
De Hang Squat Cleans zijn na de deadlifts en shuttle runs een genot voor de benen en beginnen al bij de tweede herhaling als pap aan te voelen. Wel fijn als je eet wat er allemaal nog komen gaat, waarbij ik ook weet wat er allemaal nog gevraagd gaat worden van mijn benen. Wat goed te zien is in de YouTube link is dat bij deze oefening ik veel meer rust tussendoor moet pakken, omdat mijn benen zo onwijs aan het verzuren zijn. Als de dertig herhalingen er eenmaal op zitten ben ik blij dat dit stukje van de workout voorbij is. Al gauw ben ik die gedachte weer kwijt hoor, maar het was even een fijn moment.
Na deze heerlijke oefening voor mijn benen, mogen we weer shuttle runs doen. Ergens ben ik blij dat ik even wat anders mag doen, want na dertig herhaling ben was ik het aardig zat aan het worden. Nu moet ik alleen zes keer op en neer rennen. Dat is dus ook een addertje onder het gras bij deze workout. De dumbbell oefeningen gaan qua herhalingen naar beneden, maar de shuttle runs gaan juist omhoog met de herhalingen.

Thrusters:

Na de slopende shuttle runs is het tijd om de twee oefeningen van hierboven, soort van, te combineren. De volgende oefening wordt nog vervelender voor de benen, maar we gaan er voor. Ik begin voortvarend en ga in een lekker tempo, Jammer dat ik hem bij de achtste inzet verlies en mezelf opnieuw moet focussen. Helaas moet ik hem daarna neerleggen en even op adem komen. Zwaar onderschat pak ik hem weer op en denk ik maar aan één ding “ik wil hier zo snel als mogelijk van af zijn!” dus in nog twee setjes maak ik hem af en begin ik aan de volgende acht keer op en neer aan shuttle runs.

Ik begin aan de shuttle runs wetende dat dit een hel gaat worden. Van alle oefeningen heb ik ondertussen een bizar droge mond gekregen, maar ik wil niet stoppen met mijn shuttle runs voordat ik ze klaar heb. Ik zak steeds iets verder in naarmate het einde nadert, maar de laatste paar kan ik nog net een klein beetje aanzetten. Ik ben klaar met de shuttle runs en ik moet eerst even wat drinken.

Devil Presses:

De laatste oefening is uiteraard de zwaarste van allemaal. “Het zijn er maar tien” heb ik zelf regelmatig geroepen, maar eenmaal daar waren het tien loodzware herhalingen. Ik krijg het ook niet voor elkaar om ze onafgebroken uit te voeren, maar moet echt heel vaak rusten. Mijn ademhaling zit ergens waar het niet hoort te zitten, maar door de stimulerende woorden van Jason is het me gelukt binnen de time-cap. Daar ben ik heel blij mee, maar ik had mezelf zwaar overschat hierin.

Hieronder vindt je de link waarop mijn slijtage slag te zien is.

Finale:

Het is me gelukt om mij te plaatsen voor de finales op 03 september 2023 in en rond he Olympische stadion in Amsterdam!
Zie ik je daar?!
Samen met Jason en Sanne mogen we daar onze kunsten vertonen in vier workouts.

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.