8 februari 2021 Tom Hilhorst

Sportweekje in Februari.

Om je een beeld te geven hoe ik train in de lockdown periode, heb ik eens bijgehouden wat voor een trainingen ik allemaal doe in de week. Sinds kort gebruik ik daarvoor een soort schema om mezelf ook te blijven pushen. Op het schema zie je een paar vast terugkerende trainingsdagen, maar ook nog vrij in te vullen dagen. Dit is voornamelijk in het weekend. Dit komt omdat ik nu nog niet weet welk weekend ik in Nieuwegein ben of in Hilversum.

Check mijn schema hieronder:

Maandag “hardlopen met Franka”:

Samen met Franka doe ik mee aan The Nationals, hiervoor zijn we volop aan het trainen. Door samen minimaal 2x per week hard te lopen, proberen we de conditie op te bouwen. We lopen voornamelijk 5km afstanden om dit rustig op te bouwen.

Dinsdag “Strength & Conditioning bij Encore Training Studio”

Door een buffer week op school heb ik geen les, waardoor ik weer eens een lesje Strength & Conditioning kan meepakken bij Encore Training Studio.

De workout is:

  1. Kracht onderdeel.

One arm dumbell presses 4 rondes van 8 herhalingen per arm.

  1. Amrap #1 12 minuten lang: mijn score werd 5 rondes en 20 herhalingen

– 20 ab-mat sit-ups.

– 8 Alternating dumbell snatch (22.5Kg)

– 14 Dumbell lunches (22.5Kg)

1.5 minuut rust.

  1. Amrap #2 9 minuten lang: mijn score werd 3 rondes en 21 herhalingen.

– 20 Hand release push-ups

– 30 Jackknives.

 

Woensdag “Krachttraining bij Encore Training Studio”

Elke woensdag is de kracht training een vaste prik. Tijdens deze krachttrainingen train ik alle spiergroepen op mijn niveau. De oefeningen zijn op voorhand al bepaald door de trainer. Het is de uitdaging om deze zo zwaar mogelijk te maken voor jezelf.

Tijdens deze training stond centraal dat het aantal herhalingen omlaag gaan, maar het gewicht juist toeneemt.

 

Donderdag “Hardlopen met Franka”

Voor de 2e keer deze week een ronde gelopen met Franka. Deze keer in de ronde in Utrecht gelopen en niet in Nieuwegein.

Vrijdag “Rust dag”

Vrijdag is lekker een rust dag. Dat betekend lekker op de bank televisie kijken. Heerlijk een netflix serietje aan en even helemaal niets doen aan sport. Aangezien seizoen 2 van Snowpiercer online komt heb ik heerlijk de eerste 2 oefeningen gekeken.

 

Zaterdag “Hardlopen met Franka”

Zaterdag stond de 3e hardloop training gepland voor deze week met Franka. Helaas moest zij afzeggen waardoor ik er alleen voor stond. Na een lange twijfel toch maar besloten om te gaan hardlopen. Ik doe mee aan een uitdaging van Garmin via mijn Garmin Vivoactive 4L. Wat inhoud dat ik 20km per week moet lopen deze maand. De uitdaging is namelijk om in 1 maand 50 mijl(80.5Km) hard te lopen. Die van januari heb ik ook op het nippertje gehaald, waardoor ik nu elke maand deze badge wil verdienen. Met de weersvoorspelling van aanstaande zondag, dat er een laag sneeuw kan vallen(eerst zien dan geloven), toch maar een ronde gaan lopen. Met deze ronde heb ik in ieder geval de 20 km van deze week behaald, mocht het onmogelijk zijn om zondags te lopen zit ik in ieder geval nog op schema en loop ik niet achter de feiten aan.

Zondag “Hardlopen met Kelvin”

Zondag ochtend 07.50 “Heb je al buiten gekeken?” “Kunnen we überhaupt wel lopen?”. Ik half ontwaakt kijk door het raam naar buiten. Hmm deze keer hadden ze wel gelijk. Er ligt inderdaad sneeuw, en een best pak ook. Na wat heen en weer gekibbel hebben we toch maar besloten om niet te gaan hardlopen. Het is te gevaarlijk om door deze sneeuw te lopen met de kans op blessures. Zeker omdat we allebei al wat pijntjes hebben hier en daar. Dus wat hebben we gedaan als alternatief, we zijn lekker gaan spelen in de sneeuw met de kinderen. Dat is onderhand net zo zwaar als een goeie hardloop training qua gevoel. En hiermee toch aan het stappendoel gekomen!

 

Hoe blijf jij actief met sport deze periode? Kies jij om de weg op te gaan of juist voor de Home workouts?

Laat het weten in een reactie.

 

Groetjes en stay safe!

 

Tom

 

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

 

* Er is geen sprake van een betaalde samenwerking.
** Alle genoemde personen hebben akkoord gegeven voor het benoemen van de namen.
, , , , , , , , , , ,

Comments (4)

      • Tom Hilhorst

        Thanks maatje, jij hebt inderdaad mazzel dat je moeiteloos door kan gaan. nog even wachten en dan kunnen wij ook weer de gym in!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.