22 februari 2021 Tom Hilhorst

Favoriete series op Netflix.

Wat is er nou lekkerder dan na een drukke werkdag lekker op de bank te hangen met een heerlijke Netflix serie? Ik vind het heerlijk om na een drukke werkdag lekker op de bank neer te ploffen en dan lekker een serietje aan te zetten. Niet alleen na een lange of drukke werkdag, maar ook als ik in het weekend even niet ga sporten vind ik het heerlijk. Hierdoor kan ik even lekker mijn hoofd leegmaken na een lange werkdag. Hieronder geef ik jullie een kijkje in mijn Netflix lijst van series die ik goed vind.

 

#1 Snowpiercer.

Snowpiercer is een van mijn favoriete series op dit moment. Seizoen 1 heb ik zo in een weekendje weg gekeken. Sinds kort is seizoen 2 begonnen. Ik zit elke dinsdag klaar om de nieuwe aflevering te bekijken. En kan nu al niet wachten tot seizoen 3 er is.(deze is nog niet opgenomen)

De wereld is bedolven onder een dik pak sneeuw en ijs. Het is buiten zo koud dat je direct bevriest als je huid in de buitenlucht komt. Hierdoor is de wereld onbewoonbaar. Snowpiercer is een lange trein die rondes rijd over de wereld. Aan boord gebeuren er allerlei spannende en onverwachte  dingen.

Melanie Cavill is de “stem” van de trein en verantwoordelijk voor de goede orde. Ze werkt voor meneer Wilford. Er zijn drie klassen in de trein. De eerste klasse reist in overbodige luxe en overmatige coupés. De tweede klasse betrekt de betere banen en heeft nog steeds een bepaalde vorm van luxe. De derde klasse werkt ook, maar met veel minder luxe.  En dan is er nog de staart van de trein. Het achterste gedeelte van de trein vol vluchtelingen. Zij doen hun best om te overleven op wat ze krijgen vanuit de hogere klasse. Hun enige sprankje hoop is rebellie, maar deze wordt vaak de kop ingedrukt. Slechts enkelen krijgen, vanwege hun vaardigheden, de kans om hoger in de rangorde te komen. Andre Layton zit in de staart en heeft geen toekomst. Voordat de wereld in ijs raakte, was hij een detective. Dit gaat hem helpen om zichzelf omhoog te rangschikken in de trein.

Trailer:

 

#2 Sherlock Holmes.

Deze serie gaat over Sherlock en John. Sherlock is een detective en John is een veteraan. Allebei hebben ze een soort van gebruiksaanwijzing.

Wat ik zelf zo leuk vind aan de afleveringen zelf, de afleveringen dagen de kijker uit. Hoe denk jij dat iets zal zijn? Wie is de dader? En hoe zal Sherlock het oplossen? Vragen die altijd blijven, maar ook altijd anders te beantwoorden zijn. Jij als kijker weet nooit waar het verhaal naartoe gaat. Dat in combinatie met spanning, humor, drama en fantasie, maken Sherlock voor mij de ultieme serie.

Ik heb deze serie in 1.5 week helemaal uitgekeken. Echt een aanrader!

Trailer:

 

#3 Shooter.

Shooter gaat over Bob Lee Swagger, een ex-shooter uit het leger. Scherpschutter eerste klas. Na een paar keer uitgezonden te zijn geweest naar het Midden-Oosten is hij gepensioneerd, omdat hij tijdens een missie in zijn heup is geschoten. :Nu woont hij lekker afgelegen in de bossen, waar hij optreed tegen stropers en jagers. Tot hij wordt benaderd door één van zijn kameraden uit het leger, met wie hij een aantal missies heeft uitgevoerd. Deze man, Isaac Johnsson, werkt inmiddels voor de geheime dienst en heeft opdracht gekregen van de president om te zorgen voor extra bescherming. Er zou namelijk sprake zijn dat een beruchte Russische sluipschutter op jacht is om de president te vermoorden. Isaac vraagt aan Bob Lee om mee te werken om te voorkomen dat dit gebeurt. Helaas wordt Bob Lee er ingeluisd en krijgt hij de moord in de schoenen geschoven. De moord op de president van Oekraïne, wel te verstaan, en niet die van Amerika.

 

Als je deze serie nog niet gezien hebt moet je dat echt gaan doen! Althans, niks moet natuurlijk, maar ik zou het je echt aanraden

Trailer:

#4 Suits.

Suits is al een oudere serie, maar echt een favoriet van mij. Ik heb de meeste seizoen ook al een keer of 3 gezien en ik blijf het een leuke serie vinden.

Mike Ross is een briljante jongen wiens droom het was om ooit een advocaat te worden. Met zijn hoge IQ en fotografisch geheugen kan hij leven van het maken van de Law School Admissions Test voor anderen. Voor zijn beste vriend Trevor is hij van plan een aktetas met marihuana af te leveren, zodat Mike zijn oma een onderdak kan geven in een privé-verzorgingshuis. Terwijl hij van plan is de drugs af te leveren komt hij erachter dat het gaat om undercover agenten en probeert hij aan de agenten te ontsnappen. Hierdoor komt hij bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiair(e). Harvey Specter is een van de beste advocaten in New York en is gepromoveerd tot senior partner bij het topadvocatenkantoor Pearson Hardman en, aangezien elke senior partner bij Pearson Hardman een advocaat-stagiair(e) moet hebben, houdt hij de sollicitaties. Harvey is onder de indruk van de scherpheid van Mike, zijn kennis van de wet en oprechte wil om advocaat te worden. Hierdoor neemt hij Mike aan en doen ze alsof Mike afgestudeerd is aan Harvard Law School. Alleen de secretaresse en vertrouweling van Harvey, Donna Paulsen, weet van het geheim af.

Trailer:

 

#5 Prison Break.

Prison break gaat over 2 broers. De oudste broer, Lincoln Burrows, zit opgesloten in een gevangenis genaamd “Fox River State Penitentiary”. Hij word beschuldigd van de moord op de broer van de vicepresident. De jongste broer, Micheal Scofield, is bouwkundig ingenieur en heeft het plan om zijn broer uit de gevangenis te halen. Hiervoor heeft hij zijn hele bovenlichaam vol getatoeëerd, na het zien van alle plattegronden. Micheal heeft een speciale gave dat hij aan bouwkundige onderdelen kan voelen of het de juiste maat is ja of nee. Samen beleven ze spannende tijden en verloopt niet alles volgens het plan.

Trailer:

 

Al met al zijn alle series die ik kijk voornamelijk voorzien van actie en spannende momenten. Heerlijke ontspannen op de bank.

Welke serie kan jij toevoegen aan de lijst van “must-seen” series?

 

Groetjes,

 

Tom

 

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.