1 maart 2021 Tom Hilhorst

Review: “Under Armour HOVR Machina”

Ik heb meegedaan aan een giveaway actie en ik heb hem gewonnen!

Ik heb begin deze maand nieuwe hardloop schoenen gewonnen! Hoe vet is dat?!

Tijdens een giveaway actie op Instagram heb ik de Under Armour HOVR Machina schoenen gewonnen. Voorafgaand aan de actie wist ik niet dat Under Armour ook hardloopschoenen had, maar dat blijkt toch aan mij te liggen. Met deze nieuwe zwart oranje snelheidsduivels heb ik op moment van typen zo´n 80 kilometer hardgelopen in de afgelopen maand, dus ik dacht nu kan ik een eerlijke mening over de schoenen geven.

De hardloop schoenen lopen zeer comfortabel. Mijn voeten passen goed in de schoenen, ondanks dat ik redelijk lastige voeten heb. Tijdens het aantrekken merk je gelijk dat er een zachte zool in de schoen zit, maar dat de hiel wel stevigheid bied doordat deze lekker stevig is.

Daarnaast houd ik van de kleuren combinatie van deze schoenen, namelijk zwart met oranje. In de schoenen is mooi het logo van Under Armour verwerkt en de naam van de schoen “machina”. Ik zelf vind dat altijd wel mooi staan, maar daarin kunnen meningen verschillen.

De schoen zelf loopt heerlijk, er is een goeie demping waardoor je het idee hebt dat je heel lichtjes loopt. De schoenen voelen ook licht aan waardoor je een lekker loop gevoel hebt en niet het idee hebt dat je zware klompen om je voeten hebt zitten.

In deze schoenen zit een bluetooth chip. Deze chip kan je verbinden met je telefoon voor live data via de app MapMyRun. Nadat je jouw schoenen hebt verbonden met de app worden er verschillende statistieken tijdens het hardlopen bijgehouden: je cadans, je staplengte, je grondcontacttijd en welk deel van je schoen als eerste de grond raakt. Tijdens het hardlopen zelf krijg je live de informatie over hoe je hardloopronde is. Denk hierbij aan welke cadans, afstand, tempo etc. je loopt. Als je dit voor je hardloopronde vergeet bij te stellen, krijg je onwijs veel (onnodige) informatie tijdens het hardlopen. Ik zelf heb daar een hekel aan, maar ik ben ook van mening dat het een ander misschien wel kan helpen om net een beetje extra te geven. Maar zoals gezegd heb ik daar een hekel aan, dus ik heb bijna alles uitgezet voor de live coaching. Als ik een muziekje aan heb wil ik het liefst per kilometer gestoord worden met de tijd en afstand informatie, maar verder niks. Hier is een ieder natuurlijk anders in, dus gelukkig kan je dit middels schuifjes aan of uit zetten.

De eerst ronde zit erop, een heerlijke 10 kilometer ronde waarbij ik de schoenen voor het eerst aan heb. De eerste 7 kilometer gaan vlekkeloos, maar daarna.. na de 7 kilometer begint mijn rechter hak enorm te branden. Grappig aangezien de live coach roept “build up your pace, think you are running on lava”. In dit geval voelt het dus letterlijk zo aan. Is ook niet zo heel gek natuurlijk, want wie gaat er nou op nieuwe schoenen, zonder ingelopen te hebben, gelijk een 10 kilometer ronde lopen. Nouja euhm ik dus! Was het slim? Nee alles behalve. Eenmaal thuis gekomen en de schoenen uitgetrokken te hebben, zit daar dus een flinke blaar op de hak van mijn voet. Eigen schuld, dikke bu.. blaar! Nadat ik thuis ben en een beetje bijgekomen ben van deze 10 kilometer heb ik de app een doorgenomen. Ik vind het zelf altijd wel interessant hoe ik heb gelopen en wat de tijden per kilometer zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat dit heel duidelijk te vinden is de app.

Gelukkig he ik bij de andere rondes die ik op deze schoenen gelopen heb geen last meer van een brandende hak. Ik heb ook geen 10 kilometer rondes meer gelopen met de schoenen, omdat ik wel geleerd heb van mijn fout. De meeste rondes die ik heb gelopen zijn tussen de 5 en 8 kilometer. Dit heb ik bewust zo gedaan, zodat ik op een rustiger tempo kan wennen aan de schoenen.

Al met al kan ik zeggen dat het hele fijne hardloopschoenen zijn. Welke ook nog eens een mooie felle kleur zijn. Mocht jij dit geen mooie kleuren vinden? Geen paniek ze zijn in meerdere kleuren of kleuren combinaties te verkrijgen. Wel heb ik alle opties met betrekking tot live coaching uitgezet, omdat ik daar niet van houd.

Ik ga in ieder geval een hoop hardloop plezier beleven met deze schoenen.

Mocht je ze willen bekijken klik dan hier om naar de website te gaan.

 

Groetjes,

Tom

 

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

 

 

 

, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.