31 januari 2022 Tom Hilhorst

De verbouwing. Deel 3.

De inrichting en het afmonteren van de begane grond.

Na de verbouwing is het tijd voor het afmonteren en inrichten.

Nu alle verbouwingen gedaan zijn, kunnen we beginnen met het afmonteren van de woning. De keuken kan geplaatst worden, de stukadoor kan alles stuken, de schilder kan alles schilderen. Daarbij komen de leverdatums van alles spullen ook steeds dichterbij en kijken we enorm uit naar alle spullen die besteld zijn.

Afmonteren van de wanden(stukadoor):

We hebben alles aangepast in het plafond en in de wanden. Denk hierbij aan het voorbereiden van alle elektra punten, maar ook alle leidingen voor de keuken zijn nu voorbereid. Hierdoor kan de stukadoor volop aan de slag. Eerst hadden we alles in de voorstrijk gezet, waarna de stukadoor in zeer korte tijd(drie dagen) de gehele beneden verdieping heeft gestuukt. Alles kan nu goed drogen voordat de de schilder aan de slag kan.

Afmonteren van de vloer:

Nadar de wanden zijn gestuukt en de vloer is geëgaliseerd konden we beginnen met het leggen van de vloer. Na het debacle van de eerdere verdiepingen werd het best spannend. Na alles goed goed en vaak nagemeten te hebben, gaan we toch vol goede moed aan de slag. Eerst is de ondervloer neergelegd en vervolgens de PVC laminaat planken zelf. Het leggen van de planken gaat voorspoedig en is net als het leggen van elk andere laminaat vloer. In één weekend is het gelukt om de hele vloer er in te krijgen, op de gang na. In de gang moest nog te veel gebeuren om daar de vloer al in te leggen.

Nadat alle werkzaamheden waren afgerond in de gang, werd de vloer ook in de gang gelegd. Nu ook hier de vloer er helemaal in ligt wordt het tijd om de plinten te monteren voordat de schilder komt. We wisten al dat we niet genoeg plinten hadden, maar zoveel als dat ik kon monteren heb ik gemonteerd en de resterende plinten waren besteld. We hadden de vloer volledig afgeplakt om er voor te zorgen dat deze niet beschadigd tijdens de rest van de werkzaamheden.

Afmonteren van de wanden(schilder):

Het stuukwerk is goed opgedroogd en is hiermee klaar voor behandeling. Dit houdt in dat de schilder zijn werk kan gaan doen. De schilder heeft een aantal dagen flink zijn best gedaan en de wanden en het plafond zijn gedaan. Door al het schilderwerk ziet het er ineens weer een stuk anders uit dan daarvoor. Door de kleur op de wand achter de televisie ziet het er gelijk uit als een huis. De gangzone moet nog geschilderd worden. Dit komt doordat het plafond in de wc nog gestuukt moest worden. Dat is ondertussen ook gebeurd en klaar voor  behandeling. Deze afspraak moet nog gemaakt worden, maar zal niet al te lang meer duren.

Afmonteren van het toilet:

Nadat de vloer volledig opgedroogd was konden we starten met het opbouwen van het toilet. De wanden konden getegeld worden. Dit was nog een beste klus, althans de achterwand. De zijwanden hebben we betegeld met grote tegels, maar de achterwand is volgeplakt met kleine tegels in een visgraat. Onze dank gaat uit naar de vrienden die dit hebben gerealiseerd voor ons, want wij zijn onwijs blij met het eindresultaat!!

Afmonteren van de keuken:

Nadat alles geschilderd was en de vloer overal gelegd was, kon de keuken ook geplaatst worden. Dit hebben we niet zelf gedaan, maar we hadden er voor gekozen om dit te laten plaatsen. NA het bestellen van de keuken hebben we een week of 18 moeten wachten totdat deze eindelijk geplaatst werd. Het was nog maar de vraag of alle apparatuur er zou zijn, maar gelukkig kan ik achteraf zeggen dat alles er was. Na twee dagen wachten stond de gehele keuken en was alles aangesloten. Alle apparatuur deed het ook op de vaatwasser na. Helaas hebben we daar nog een paar weken op moeten wachten voordat deze het wel is gaan doen, maar nu kunnen we wel optimaal genieten van onze keuken.

Meubels:

Ondertussen zijn er ook een aantal levering geweest met betrekking tot de meubels. Zo zijn de eettafel en de salontafel geleverd. Deze komen bij Firma Hout & Staal vandaan. De eettafel is een boomstam tafel van een eiken boom. De salon tafels is ook van eiken, maar deze hebben we bewust rechthoekig gehouden en niet met de vormen van de boom erin.

Niet alleen de tafels zijn geleverd, maar ook zijn alle kasten geplaatst. Op de eerste verdieping zijn in beide slaapkamers de kledingkasten geplaatst. Beneden op de begane grond is de TV-kast geplaatst samen met een kast in de nis.

Ook hebben we de schuifdeur van de trapkast geplaatst zodat deze afgesloten kan worden.

Door wat leveringsproblemen met de bank en eettafel stoelen hebben we hier wat langer op moeten wachten. Net als bij de keuken hebben we hier aardig wat weken op moeten wachten en is de levering zelfs meerdere keren uitgesteld. Eerst zou dit vorig jaar al binnen komen, maar uiteindelijk werd het januari 2022 dat dit binnen is gekomen. In eerste instantie is de bank gekomen en een paar weken later zijn dan toch de eettafel stoelen ook geleverd.

 

Nu zit het grootste deel van de verbouwing erop. Er moeten nog wat kleine dingetjes gebeuren, waarvan de grootste kus in huis de trap bekleding is. Naast de klusjes in huis moet de tuin ook nog gedaan worden, maar dat zal ergens in het voorjaar plaats vinden. Nu kunnen en gaan we echt volop genieten van ons plekje!

 

Tot snel!

 

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , , ,

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.