11 maart 2022 Tom Hilhorst

Fit in 2022 #5

CrossFit Games Open 22point2

CrossFit Open:

Net als in 2018 heb ik me dit jaar weer over laten halen om mee te doen aan de workouts van de NOBULL CrossFit games: the open 2022. Dat houd in dat ik drie weken achter elkaar een workout ga doen die wereldwijd door mede CrossFit fanaten uitgevoerd worden. Bij de box zelf doen er een stuk of 15 mensen mee met deze workouts, maar ook een collega van mij doet hier aan mee bij een andere box. Hierdoor kunnen we vergelijken en elkaar motiveren met de behaalde scores! Afgelopen donderdag werd de eerste workout bekend gemaakt die ik afgelopen zondag heb uitgevoerd.

De CrossFit open is een mooie aangelegenheid om te kijken waar ik zelf op dat moment sta in de wereld van CrossFit. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik heb natuurlijk een lange periode vrij fanatiek aan CrossFit gedaan in het verleden, maar de afgelopen maanden is dat flink verwaterd door de verbouwing en verhuizing. Door nu mee te doen aan de CrossFit open kan ik een Benchmark neerzetten voor mijzelf om te kijken waar ik op dit moment sta, na weer een aantal weken getraind te hebben. Hierdoor wil ik een soort spiegel voor houden bij mezelf zowel fysiek als mentaal om te kijken waar voor nu de lat ligt. Mentaal gezien is het vaak de gedachte “maar vroeger kon ik zo zwaar liften, nu kom ik niet eens in de buurt” en fysiek is het maken van sommige bewegingen weer compleet wennen.

Aangezien ik weer lekker aan het trainen ben en de structuur er weer lekker in zit, is het goed om te weten waar de focus punten liggen. En met focus punten bedoel ik waar mijn zwakheden liggen. Punten die aandacht nodig hebben tijdens trainingen om daar op die manier beter in te worden. Er zijn dus genoeg redenen om mee te doen aan CrossFit Open Games.

De open games 22point1 workout zag er als volgt uit:

AMRAP (15 min time cap)
3 Wall walks
12 Dumbbell Snatches (22.5kg)
15 Box-jump over(24”)

Wil je weten hoe ik deze workout heb overleefd? Klik dan snel hier.

De open games 22point2 workout ziet er als volgt uit:

Afgelopen donderdag was het dan zo ver, de tweede workout werd gepresenteerd. Het werd een op en neerwaartse piramide van twee oefeningen. Namelijk deadlifts en Bar facing burpees. Tijdens het live event waarbij de workout werd gepresenteerd blijkt al snel dat deze workout voor de top atleten al een flinke opgave is, dus laat staan voor mij. Ondanks dat mag het de pret niet drukken en gaan we er volledig voor. De op- en neerwaartse piramide ziet er als volgt uit:

As Fast As Posible: (10 min Time Cap)
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Reps
– Deadlift (100Kg)
– Bar Facing Burpee

De bedoeling is dat ik eerst één deadlift doe, vervolgens één bar facing burpee. Daarna twee deadlifts, vervolgens twee bar facing burpees. en zo de workout helemaal afronden. Dus beide oefeningen moeten het aantal herhalingen van die ronde uitgevoerd worden, voordat ik naar de volgende mag.

Zondag 06-03 The Open 22point2:
De voorbereiding:

Afgelopen zondag was het dan wederom zo ver om de workout ook daadwerkelijk uit te voeren. Nadat er sinds donderdag al een aantal keer scores voorbij zijn gekomen met betrekking tot deze workout had ik het plan in mijn hoofd om te proberen minimaal ronde 10 te behalen. Er kwamen scores voorbij van 114 reps, 117 reps en 134 reps waardoor ik voor mijzelf een reëel plan kon maken. Hierdoor wist ik dat het er voor mij never nooit in zat om verder te komen dan die 134 reps. Dus vol goede moet ging ik de workout in met het doel om de ronde van 10 reps af te ronden.

Het plan:

Het plan om bij de tiende ronde te komen was, zo veel mogelijk grote sets te maken van de deadlifts en dan in een steady pace de burpees uitvoeren. Waarbij ik wilde blijven bewegen bij de burpees en de eventuele rust te pakken bij de deadlifts. Wat ik even vergeten was, is hoe het voelt om 102.5kg te deadliften. Man man man wat viel dat ff zwaar. Ik weet het vol te houden om tot ronde 6 onafgebroken te deadlifts. vanaf ronde 6 ben ik deze bewust gaan opsplitsen in vier reps om twee reps, waardoor ik hoopte de burpees onafgebroken te kunnen blijven uitvoeren. Gelukkig ging dat stuk gedurende de rondes wel redelijk goed, af en toe even goed naar adem happen om weer verder te kunnen.

De uitvoering:

De eerste set van de deadlift wilde ik constant een grote set pakken en daarmee wilde ik bereiken dat ik de tweede set sowieso minder herhalingen hoefde te maken. Dit ging tot aan ronde tien goed, in ronde tien moest ik hem vaker opbreken dan ik had gehoopt. De verzuring hakte er goed in, m’n ademhaling zat ergens op oneindig en ik pakte hem te gehaast op waardoor ik geen goede grip had en de stang na één herhaling direct opnieuw moest vastpakken. Na de tien burpees moest en zou ik er alles aan doen om nog vijf deadlifts te maken, waardoor ik een score van 115 reps in totaal heb kunnen halen.

Geniet van de volgende beelden:

 

CrossFit Open Games 22point3:

Net als vorige week is er donderdag de derde en laatste workout bekend gemaakt. De 22point3 workout welke ik aanstaande zondag ga uitvoeren.

De workout 22point3 ziet er al volgt uit:

For time: (Time cap: 12 min)
21 pull-ups
42 double-unders
21 thrusters (42.5 kg)
18 chest-to-bar pull-ups
36 double-unders
18 thrusters (50 kg)
15 bar muscle-ups
30 double-unders
15 thrusters (60 kg)

 

Volgende week vrijdag komt de CrossFit open 22point3 workout video online!

Ik hoop tot volgende week!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl @CrossFitNieuwegein @CrossFitGames

, , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.