18 maart 2022 Tom Hilhorst

Fit in 2022 #6

CrossFit Games Open 22point3

CrossFit Open:

Net als in 2018 heb ik me dit jaar weer over laten halen om mee te doen aan de workouts van de NOBULL CrossFit games: the open 2022. Dat houd in dat ik drie weken achter elkaar een workout ga doen die wereldwijd door mede CrossFit fanaten uitgevoerd worden. Bij de box zelf doen er een stuk of 15 mensen mee met deze workouts, maar ook een collega van mij doet hier aan mee bij een andere box. Hierdoor kunnen we vergelijken en elkaar motiveren met de behaalde scores! Afgelopen donderdag werd de eerste workout bekend gemaakt die ik afgelopen zondag heb uitgevoerd.

De CrossFit open is een mooie aangelegenheid om te kijken waar ik zelf op dat moment sta in de wereld van CrossFit. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik heb natuurlijk een lange periode vrij fanatiek aan CrossFit gedaan in het verleden, maar de afgelopen maanden is dat flink verwaterd door de verbouwing en verhuizing. Door nu mee te doen aan de CrossFit open kan ik een Benchmark neerzetten voor mijzelf om te kijken waar ik op dit moment sta, na weer een aantal weken getraind te hebben. Hierdoor wil ik een soort spiegel voor houden bij mezelf zowel fysiek als mentaal om te kijken waar voor nu de lat ligt. Mentaal gezien is het vaak de gedachte “maar vroeger kon ik zo zwaar liften, nu kom ik niet eens in de buurt” en fysiek is het maken van sommige bewegingen weer compleet wennen.

Aangezien ik weer lekker aan het trainen ben en de structuur er weer lekker in zit, is het goed om te weten waar de focus punten liggen. En met focus punten bedoel ik waar mijn zwakheden liggen. Punten die aandacht nodig hebben tijdens trainingen om daar op die manier beter in te worden. Er zijn dus genoeg redenen om mee te doen aan CrossFit Open Games.

De 22point1 workout zag er als volgt uit:

AMRAP (15 min time cap)
3 Wall walks
12 Dumbbell Snatches (22.5kg)
15 Box-jump over(24”)

Total score: 156 Reps

Wil je weten hoe ik deze workout heb overleefd? Klik dan snel hier.

De 22point2 workout zag er als volgt uit:

As Fast As Posible: (10 min Time Cap)
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Reps
– Deadlift (100Kg)
– Bar Facing Burpee

Total score: Round 10 completed + 5 Reps = 115 Reps

Wil je weten hoe ik deze workout het heb gedaan? Klik dan snel hier.

De 22point3 workout ziet er als volgt uit:

For time: (Time cap: 12 min)
21 pull-ups
42 double-unders
21 thrusters (42.5 kg)
18 chest-to-bar pull-ups
36 double-unders
18 thrusters (50 kg)
15 bar muscle-ups
30 double-unders
15 thrusters (60 kg)

Dat dit een pittige workout gaat zijn stond al vast, maar dat het mentaal zon tegenslag zou zijn was iets waar ik me niet op had voorbereid. Het is zondag 13 maart 2022 de dag dat deze workout uitgevoerd mocht gaan worden. Al vroeg was ik te vinden in de gym, een beetje vanwege de zenuwen en omdat ik sowieso een goeie warming-up wilde doen. De vorige keer had ik dat ook gedaan end at was toch wel goed bevallen, de eerste zenuwen er al een beetje af krijgen door al wat oefeningen uit te voeren. Tijdens de warming-up had ik alvast goed warm gesprongen in verband met de double unders, maar ook de thruster werd even goed doorgenomen.

De workout opsplitsen:

De workout is eigenlijk op te delen in drie rondes.
Ronde 1:
21 pull-ups
42 double-unders
21 thrusters(42.5kg)

Ronde 2:
18 Chest to bars
36 Double-unders
18 Thrusters (50kg)

Ronde 3:
15 Bar muscle-ups
30 Double-unders
15 Thrusters (60kg)

Ronde 1:

Na de goede warming-up was het dan zo ver, er moest gestart worden. Met een gezonde spanning stond ik klaar om te starten met ronde één van de workout. De eerste set pull-ups gaan goed nagenoeg unbroken kan ik de set afmaken en moest ik me maar één keer herstellen. Daar waar ik dacht dat ik de double unders in 2 sets had afgerond blijkt na het zien van de video dat ik voor de 42 stuks helaas drie sets nodig had. En dan het moment van de gevreesde thrusters. Een oefening waarbij meerdere aspecten komen kijken. Ik moest deze set opbreken met meerdere pauzes, mijn benen zeiden wij vinden het wel even goed zo. Kijk maar even hoe je die barbell omhoog hengelt.

Ronde 2:

De start van ronde twee chest to bars, een oefening waarbij mijn borst tegen de stang aan moet komen. In tegenstelling tot een pull-up waarbij je kin boven de stang uit moet komen is deze oefening een stuk zwaarder en kost veel meer kracht. Ik kon hierbij ook niet meer grote sets maken, hooguit twee á drie herhalingen achter elkaar en dan hielt het wel aardig op. Super frustrerend, maar weinig aan te doen. Eenmaal uitgeworsteld met de chest to bars is het tijd voor de double unders. Daar waar in ronde 1 het allemaal zo voorspoedig ging met de oefeningen, bleek daar in ronde 2 niets meer van over te zijn. De double unders moesten in meerdere sets, de ene na de andere foute sprong kwam tevoorschijn.

Na de double unders werd het weer tijd voor thrusters, maar dan is het gewicht verhoogd naar 50 kg in deze ronde. Dat viel oprecht vies tegen, daar waar het in mijn hoofd zat om grote sets te maken waarbij zeker de eerste set van de ronde een grote set moest zijn was niks minder waar. Het lukte niet om de grote sets te maken die ik wilde, hooguit drie herhalingen achter elkaar was de max. Dat viel me oprecht wel tegen, maar goed ik heb het wel gedaan en ben uiteindelijk wel trots op mijn behaalde resultaat.

De video:

Hieronder zie je de slijtage slag van workout 22point3, Waarbij vooral ronde 2 een mentale domper was voor mij.

Dat was het dan voor de open games 2022. Het waren drie bijzondere workouts waarbij ik mezelf ben tegen gekomen, waarbij het mentaal een domper was en waarbij duidelijk is geworden waar er verbetering nodig is. Is dat erg? Absoluut niet!! Ik ben blij dat ik hier aan mee heb gedaan om mijzelf weer eens een spiegel voor te houden en om te kijken waar ik nou precies sta op het fysieke gedeelte, maar ook op het mentale gedeelte.

 

CrossFit Nieuwegein Box Throwdown:

Ondanks dat de open games nu over zijn, is er volgende week een box throwdown bij CrossFit Nieuwegein. Daar waar de CrossFit open games een wereldwijde competitie is, is deze throwdown enkel en alleen voor de sporters van de box. Is het competitief? Ja dat zeker! Is het belangrijker dat het een gezellige dag gaat worden? Dat 100%! Ik kijk er nu al naar uit!

Hoe dit verder allemaal in elkaar steekt en hoe deze dag er uit gaat zien durf ik jullie nu nog niet te zeggen, maar daarover komt later meer! Volgende week vrijdag komt namelijk de CrossFit Box Throwdown workout blog online!

Ik hoop tot volgende week!

Groetjes,

Tom

 

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl @CrossFitNieuwegein @CrossFitGames

, , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.