29 april 2022 Tom Hilhorst

Fit in 2022 #8

Voorlopig geen evenementen, maar structuur!

Terug naar het oude ritme:

Na vier weken van intensief sporten door alle evenementen die zich afspeelde, is het weer tijd om de balans op te maken en de structuur weer in het sporten te brengen. Niet dat de structuur compleet weg was tijdens deze weken, maar ik wil wel weer een vast ritme krijgen. De afgelopen weken is het voetballen op zondag ook bezweken onder het CrossFit door alle evenementen. Dat wil ik ook weer veranderen en lekker een balletje gaan trappen op zondag. Uiteindelijk wil ik gaan uitbreiden met kracht trainen van twee keer per week naar drie keer per week, om zo de pijnpunten ook te verminderen. Ook heb ik geleerd van de afgelopen evenementen waar mijn focus punten liggen op dit moment en door daar specifiek op te trainen wil ik daar sterker in worden.

Week 15:

CrossFit Maandag:

Nadat ik zondag lekker was uit eten met Syl, moest er maandag weer getraind worden. Een lekkere “rustige” wod stond op de planning. Geen gekke dingen, maar toch lekker zwaar trainen.

WOD A:
5x 2minuten
4 Deadlits 80% van je 1rm (136kg)

WOD B:
Time cap – 15 min
3-6-9-12-15-18-21 etc.
Deadlifts 100 kg
Box jump over 24″

WOD A:

Daar waar ik voor de workout nog enthousiast was en vol goede moed begon aan de les, kwam ik daar na WOD A al gauw op terug. De intensiteit van deze oefeningen hakte er al goed in. Mijn benen begonnen te trillen bij de vierde ronde en dan moest de ‘echte’ WOD nog beginnen. Misschien was de 136 kilo wel iets te veel van het goede, maar uiteindelijk heb ik het wel afgemaakt op dit gewicht. De bedoeling was om zwaar te beginnen om zo ook met verzuurde spieren nog een workout eruit te persen.

WOD B:

Dan begint WOD B, oftewel ogen dicht en gaan met die banaan. Na de deadlifts op 136 kilo lijkt 100 kilo geen hele zware opgave, maar uiteindelijk ging de verzuring een grote rol spelen. Doordat ik het toch wel stiekem een leuke workout vond, kon ik mijzelf er toe zetten om toch een goeie flow te vinden. Na een paar keer flink doorbijten kwam er toch een score van 140 Reps uit. Na enige tijd begint de verzuring in de benen zo erg te worden dat ik het niet meer kan negeren. Door de box-jump-overs ook in een lage positie uit te voeren, blijft er constant een flinke spanning op de boven benen staan. Dat kost me uiteindelijk zoveel kracht dat ik daar rust in moet nemen.

De deadlifts gaan gelukkig goed en kan ik in een goed tempo blijven uitvoeren, wel als ik hem goed opbreek in meerdere korte sets. Uiteindelijk als de herhalingen hoger worden zal ik hem vaker op moeten breken en neem ik wat meer kortere pauzes om zo het tempo er toch in te houden.

 

CrossFit Woensdag:

Het is weer woensdag, dat houd in dat ik weer een lekker CrossFit lesje gaan volgen. Bij binnenkomst gelijk even kijken op het bord wat de workout wordt van vandaag en even spieken wat de vorige lessen gedaan hebben. Hierdoor heb ik gelijk een beeld wat ik kan verwachten en ik kan hierdoor redelijk goed inschatten o het een zware workout gaat worden, of juist een workout waarbij het ogen dicht is en rammen maar.

We beginnen met de warming-up en doen daarbij vooral oefeningen om de pull-up beter onder de knie te krijgen. iedereen doet doet dit op zijn of haar niveau. ikzelf mag dan altijd e butterfly pull-up trainen om daar beter in te worden. begin dit jaar kon ik de beweging helemaal nog niet, daar waar ik op dit moment net 3 á 4 herhalingen achter elkaar kan uitvoeren. Dus ik kan wel zeggen dat ik er langzaam aan progressie in boek en dat ik hoop dat ik over een tijdje er een stuk of 10 á 15 achter elkaar kan doen.

Na de warming-up nemen we de workout nog even door. De workout is als volgt:

Gymnastics:
Pull-Ups

WOD:
Time Cap – 25 min.
60 Wall-Balls
50 Cal Row
40 Alternating dmb snatch 22.5 kg
30 box jump over
20 Pull-ups
30 Box jump over
40 Alternating dmb snatch 22.5 kg
50 Cal Ski-erg
60 Wall-Balls

Het was een hele zware workout! En dan met namen het gedeelte waarbij de herhalingen weer steeds meer worden. De ladder naar beneden ging prima, maar de ladder omhoog is een mentaal dingetje.

 

Paasweekend:

Eerste Paasdag:

Zondag eerste paasdag was het een mooie ochtend om weer eens een rondje te gaan hardlopen. Daar waar ik al langere tijd roep dat ik dit weer op wil gaan pakken, is het niet gelukt om de daad bij het woord te voegen. Althans tot eerste paasdag dan. Eerste paasdag heb ik weer eens een ronde van vijf kilometer gelopen om het weer wat rustig aan op te bouwen. Een niet al te groot rondje om weer mee te beginnen, maar toch voelde het zwaar.

Op een of andere manier kan ik het niet voor elkaar krijgen om een rondje ”rustig” te beginnen en ”rustig” uit te lopen. Voor mijn gevoel moet ik altijd op een soort van maximaal lopen waardoor ik altijd super snel begin. Soms moet ik mezelf echt dwingen om heel traag te beginnen, maar dat is dan na een paar minuten ook weer volledig aan banden gelegd.

De reden dat ik weer ben begonnen met hardlopen is: ik wil meedoen aan de Dam tot Dam loop aanstaande 18 september. Een run van 16 kilometer van Amsterdam naar Zaandam is dan het parcours. Samen met mijn collega’s waarmee ik de halve marathon van Amsterdam heb gelopen in 2021 ga ik deze run lopen. Het voornemen is echter wel om nu wel een goede training te hebben alvorens ik aan de start verschijn. Volg jij mij tijdens deze trainingen?

Tweede Paasdag:

Tweede paasdag staat de paasworkout bij CrossFit Nieuwegein op de planning. Geen idee wat ik er van kan/moet verachten, dus vol goede moed gaan we er heen. Een goeie 38 sporters hebben zich verzameld rond de sportschool om op tweede paasdag rond de klok van 10.00 uur lekker alle paaseitjes er af te trainen. Had ik dat verwacht? Nee absoluut niet, was het ondanks dat te gek? Ja zeker wel! Super tof en mooi om te zien dat er zo een grote groep mensen komt op dagen om mee te doen aan een workout op tweede paasdag.

DE WOD:

Het blijkt een lekkere buddy wod te worden, waarbij er serieus getraind gaat worden. Deze buddy wod houd in dat alle aantallen die bij de oefeningen staan samen met je buddy afgelegd moeten worden en je mag daarbij zelf de verdeling maken. Kortom als er 50 herhalingen staan, dan mag je dat verdelen als ieder 25 maar ook de één 30 en de ander 20.

Samen met mijn buddy heb ik geprobeerd de volgende workout in ieder geval één keer volledig af te ronden:

AMRAP time cap 40 minuten:
– 600 Mtr Kb carry 16/24kg.
– 50 Cal Row.
– 200 Mtr walking lunges.
– 50 Cal Ski-erg.
– 100 Russian kb swing 16/24kg.
– 50 Cal Echo bike.
– 50 Box-jumps.
– 50 Burpees.
– 600m Run.

Het is een flinke kluit die gewassen moet worden om de volledige workout een keer te voltooien, maar we zijn lekker op weg. Uiteindelijk is het gelukt om de hele sessie sowieso één keer volledig af te ronden. Sterker nog het lukt ons om de sessie volledig af te ronden en daarbij nog eens 600m kan carry te doen, 50 cal te roeien en nog 76 mtr walking lunges te doen voordat de tijd om was.

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst.nl

, , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.