16 juni 2023 Tom Hilhorst

Arena Throwdown “Gymnasty”

Qualifier Event 1

Arena Throwdown:

The Arena Throwdown is een competitie die al langer bestaat. Deze organisatie heeft meerdere events per jaar en dit keer doe ik mee aan de “Classic” editie. De classic editie is een individueel evenement waarbij en drie online kwalificaties gehouden worden, waarna bekend wordt gemaakt of je door bent naar de finales. De finales zijn op een bijzonder locatie, wat mij ook heeft aangetrokken naar dit evenement. De finales zijn namelijk deels in het olympisch stadion in Amsterdam. Samen met, in ieder geval,  mijn buddy van The Beach Throwdown Jason doe ik mee aan deze competitie, alleen zit Jason in een andere leeftijdscategorie. Ik mag voorkomen in Advanced divisie voor 30+.

 

 “Gymnasty”

Gymnasty A:

FOR TIME

Time Cap 20 min
WORKOUT 3A – TIME CAP 12 MIN
ADVANCED 30+
 5 WALL WALKS
5 TOES 2 BAR
5 WALL WALKS
10 TOES 2 BAR
5 WALL WALKS
15 TOES 2 BAR
5 WALL WALKS
15 Pull-ups
5 WALL WALKS
10 Pull-ups
5 WALL WALKS
5 Pull-ups
Gymnasty B:

TAKE 2 MIN REST AFTER 12 MIN

WORKOUT 3B – TIME CAP 6 MIN
ESTABLISH 1 RM MAX CLEAN IN 3 ATTEMPTS

Gymnasty A:

Serie Toes to Bar:

De warming-up is voorbij, lees deze is niet gebeurd en we gaan de workout starten. Het eerste gedeelte is voornamelijk gymnastics en vraagt veel van de schouders. De eerste wall-walk gaan me goed af en ben ik vrij snel doorheen. De lijnen op de grond zijn de markeringen die volgens de regels aangegeven zijn. De verste lijn moet ik aanraken met mijn handen als ik in horizontale positie lig. Hier mag ik pas vanaf gaan met mijn handen op het moment dat beide voeten tegen de wand aan staan. Dan loop ik verder door naar de wand en moeten wederom beide handen de lijn aanraken die dicht tegen de wand aan staat(25cm). Als ik met beide handen deze lijn heb aangeraakt mag ik pas terug lopen, waarna ik weer eerst met beide handen de lijn moet aanraken voordat mijn voeten de grond raken.

Na de wall-walks moet ik 5 Toes to Bar doen. Dat houd in dat ik met mijn tenen of voeten de stang moet aanraken die ik vast houd. Elke keer dat een deel van mijn voet de stang raakt is een herhaling. Deze gaan mij goed af en kom daardoor al snel in de volgende serie uit.

Elke serie begint met vijf wall-walk, welke met de herhaling zwaarder worden en steeds minder fijn. Dit is ook goed terug te zien in het filmpje. Ditmaal moest ik na de vijf wall-walk tien Toes to Bar doen. En vervolgens vijftien Toes to Bar.

Serie Pull-ups:

Na de rondes met de Toes to Bars ging de serie wederom verder met vijf wall-walks, maar dit keer gingen we gelijk verder met vijftien pull-ups in plaats van Toes to Bar. Een pull-up is optrekken bij een stang, waarbij het belangrijk is dat de kin boven de stang uitkomt.

Daar waar bij de Toes to Bar serie de herhalingen oplopen, lopen de herhalingen juist af bij de pull-ups serie. Na de serie van vijftien pull-ups is het weer tijd om vijf wall-walk te doen. Daarna ga ik beginnen aan de serie van tien pull-ups, maar helaas krijg ik dit allemaal niet meer af binnen de tijd. Ik kom tot acht pull-ups, waardoor mijn score uiteindelijk neer komt op 78 reps.

 

Gymnasty B:

Na de intensieve workout van hierboven had ik maarliefst twee hele minuten om even een hap lucht naar binnen te krijgen. Na deze twee minuten rust had ik nog eens 6 minuten de tijd om, in drie pogingen, mijn max gewicht 1 rm clean op te zoeken. Een clean is een beweging waarbij de stang vanaf de grond, in één vloeiende beweging naar de schouders wordt gebracht. Hier zijn meerdere manieren voor, welke in deze competitie allemaal uitgevoerd mogen worden.

De eerste poging is op een gewicht van 80 kilo en gaat met een power-clean me vrij makkelijk af. Ik sta snel in de juiste positie en deze staat alvast.

Als tweede poging heb ik het gewicht van 95 kilo en voer ook net als de eerste uit met een power-clean. Deze kost al aanzienlijk meer moeite, maar is nog altijd goed te doen.

De laatste lift is op 100 kilo. Deze voer ik uit in een squat-clean, wat inhoud dat ik met de billen onder de knie lijn uitkom en daarna vervolgens overeind kom te staan. Deze lift viel duidelijk heel zwaar, maar ben super blij dat het gelukt is. Eindstand is mijn hoogste score dus 100 kilo. 

 

Klik hieronder om deze workout te bekijken.

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst

, , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.