3 juni 2023 Tom Hilhorst

The Beach Throwdown “Breathless”

Qualifier Event 3

The Beach Throwdown ’23.

Naar aanleiding van eerdere CrossFit evenementen vind ik het steeds leuker om mee te doen aan nieuwe evenementen. Het houd mij scherp en ik heb een stok achter de deur om te blijven trainen. Om ook eens een variant aan te gaan hebben Jason en ik besloten om onze krachten te bundelen en daarmee mee te doen aan een buddy evenement. The Beach Throwdown is zo een evenement waarbij we als duo de workouts moeten voltooien en uit moeten voeren.

De finales van The Beach Throwdown worden gehouden in Den Haag bij een locatie waar voorgaande jaren ook gezwommen moest worden. Ook is de “Arena” waar we moeten zijn volgestort met zand, waardoor het Beach gevoel helemaal naar je toe komt. In deze buddy competitie is niet bepaald dat een ieder evenveel herhalingen moet/mag doen, maar wij zijn vrij om te bepalen wie welke oefeningen hoevaak uitvoert.

 

The Beach Throwdown Kwalificatie:

The Beach Throwdown heeft drie kwalificaties workouts. Één workout (“2017”) is een kracht onderdeel, één workout (“Ravage”) is een gymnastisch workout (“Breathless”) en de laatste is een conditie workout. Door deze workouts is er een goed meeting te doen naar alle andere atleten om te kijken waar wij staan als duo. Deze blog gaat over de derde workout, namelijk het conditionele onderdeel.

“Breathless”

For reps on a 10 minute running clock:

From 0:00—5:00 – Athlete A
60 calories row
Max reps burpees over rower in remaining time

From 5:00-10:00 – Athlete B
40 burpees over rower
Max calories row in remaining time

 

De Workout:

De laatste van de drie kwalificatie workouts is er één op uithoudingsvermogen. In verband met onze drukke agenda’s was het voor ons vrij lastig om de laatste workout te plannen. Uiteindelijk was het ons gelukt om deze in te plannen op donderdag om 16.00 uur. Het scheelt dat we niet veel materiaal nodig hebben, namelijk alleen een roeimachine. Helaas liep het op mijn werk allemaal uit, waardoor ik sowieso 16.00 uur niet ging redden. Dus in plaats van binnen de workout uit te voeren, moesten wij ons naar buiten verplaatsen in verband les die binnen gegeven werd. Nu konden wij pas om 17.00 uur beginnen aan onze workout.

Vrij overhaast kom ik aan in de sportschool en Jason heeft alles al klaar gezet. Ik neem nog gauw een bakkie koffie en ben dan klaar om aan de slag te gaan. We nemen even door wat we allemaal moeten doen en besluiten dat het beter is als Jason begint als zijnde atleet A en ik daarna kan gaan als zijnde atleet B.

Atleet A:

Jason start met zijn 60 calorieën roeien. Hij gaat als een jekko van start en gaat gauw door de calorieën heen. Op het einde komt hij zichzelf een beetje tegen, maar is ondanks dat onwijs snel klaar met zijn calorieën. Na twee minuten en een paar seconden is hij klaar en kan hij beginnen met zijn burpees. Hij moet nu net zolang burpees over the roeier maken tot de klok bij vijf minuten is. Na een goeie twee en een halve minuut heeft hij 31 burpees over roeier gemaakt, is helemaal kapot wat helemaal terecht is, en geeft met alle plezier de beurt aan mij.

Atleet B:

Ik begin aan mijn 40 burpees over the roeier. Ik probeer een vaste pace aan te houden om zo niet te snel van start te gaan. Ik kan het allemaal heel lang volhouden, maar na 25 burpees moet ik even de benen losschudden. Dat moet ik nog een keer doen na 35 burpees en ik besluit om voordat ik de laatste burpees doe, ook nog even de benen losschut. Hierdoor hoop ik met de start aan de calorieën roeien iets meer zuurstof in de benen te hebben.

Ik begin aan het roeien en blijf maar gaan. Jason roept nog “Je hebt ruim drie minuten over”, maar na het terug kijken van de video blijkt dat dit net twee en een halve minuut is. Dat is weliswaar achteraf, want op het moment dat ik bezig ben heb ik dat natuurljk niet in de gaten. Nadat de klok tien minuten geslagen heeft heb ik in totaal 51 calorieën geroeid en ben ik helemaal kapot.

Als we beide onze scores bij elkaar optellen komen we uit op een score van 182.

Hieronder zie je onze workout:

 

Helaas weten we al dat we niet door zijn naar de finales. Dus we gaan ons opmaken voor de volgende competitie. The Arena Throwdown.

 

Ik hoop tot de volgende keer!

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

Instagram: @Tomhilhorst

, , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.