3 januari 2022 Tom Hilhorst

Nieuw jaar! Nieuwe Doelen!

De eerste stappen zijn gezet.

Het afgelopen jaar was een turbulent jaar waarin heel veel in gebeurd. Ik ben begonnen met bloggen. Ik heb mijn appartement verkocht. Samen met Syl heb ik een huis gekocht en deze compleet verbouwd. Door mee te doen aan de halve marathon heb ik weer zin om meer evenementen mee te doen. En ik heb een diploma gehaald.

Opsomming 2021:

Ik ben begonnen met bloggen:

Begin vorig jaar heb ik besloten om te gaan bloggen. Dit heb ik met veel passie en inzet gedaan. Echter is dit een aardige tijd stil komen te liggen. Dit heeft alles te maken met de verbouwing in ons nieuwe huis, het volgen van een opleiding. Ook door enorme drukte op het werk had ik hier geen tijd en energie meer voor. Wil je weten hoe het allemaal begon? Lees hier Even voorstellen…

Appartement verkocht:

Aan het begin van 2021 hebben Syl en ik de stap genomen om te willen samen wonen. Nadat we een huis hebben gekocht kon dit ook daadwerkelijk plaatsvinden. Dat heeft ook geresulteerd in het verkopen van mijn eigen appartement. De afgelopen 6.5 jaar heb ik hier met veel plezier gewoond en is het een apart gevoel om dit achter te laten. Maar al gauw maakt dat gevoel plaats voor blijdschap als ik zie wat ik er allemaal voor terug krijg! Afgelopen 20-september was de overdracht van dit appartement en is dit hoofdstuk volledig gesloten.

Samen een huis gekocht:

Op 19-juli was het zover, de dag dat we de sleutel kregen van ons nieuwe huis. Na een flinke verbouwing, die nog steeds niet volledig af is, zijn we enorm trots en blij met het gene wat we hebben. Het ging niet zonder slag of stoot, maar het resultaat mag er zeker zijn. Sinds december 2021 zitten we eindelijk beneden en kunnen we echt genieten van de ruimte die we hebben. weliswaar nog op bepaalde oude meubels, want de nieuwe meubels laten nog even op zich wachten. Als het goed is zijn de nieuwe meubels eind januari allemaal in huis en kunnen we helemaal genieten van al het moois dat we hebben uitgezocht. Benieuwd hoe het begin van de verbouwing eruit zag? Lees hier We hebben de sleutel!

Evenement:

Aan het begin van het vorige jaar ben in uitgedaagd door collega’s om mee te doen aan de halve marathon van Amsterdam. Hoe dit is verlopen lees je hier TCS Amsterdam Marathon

Na dit evenement werd ik weer een beetje verliefd op dit soort uitdagingen. Daarbij heeft mijn werk ook een bepaalde visie gekregen over het fitter worden van collega’s. Gezien de hele corona pandemie onze gezondheid aardig op de proef stelt heeft Homij daar op ingespeeld door een kanaal te openen: Fit@Homij. Dit kanaal is Homij breed en hiermee worden collega’s gemotiveerd om mee te doen aan evenementen om zo fitter te worden/blijven.

Helaas zijn een hele hoop evenementen niet door gegaan. Zo zou 21-nov de 7 heuvelenloop zijn in Nijmegen, maar is deze helaas geannuleerd door Covid. Ook zou 9-januari de halve marathon van Egmond een evenement zijn waar wij als Homij aan deel zouden nemen. Ook deze organisatie heeft helaas het evenement moeten annuleren vanwege de aangepaste maatregelen rondom Covid.

Diploma MBO-4:

In 2020 ben ik begonnen aan een opleiding. Namelijk de opleiding “Technisch leidinggevende MBO-4”. Een pittige maar interessante opleiding. Doordat ik op het zelfde moment ben begonnen met de opleiding als met de baan waarvoor de opleiding is bedoeld, werd het een heftige opleiding. Een opleiding waarbij veel uitzoek werk is komen kijken en waarbij ik veel tijd moest investeren in de opdrachten. Veel meer tijd dan ik op voorhand had gedacht. Hierdoor leek het soms wel even onmogelijk om alles te plannen. Uiteindelijk kan ik zeggen dat ik de opleiding in één keer heb afgerond en ben ik super blij met dit papiertje.

Het einde van de opleiding was het zwaarst. Het verdedigen van mijn scriptie was het ergste. Dit zorgde voor zoveel stress dat ik ging twijfelen aan mijn presentatie. Uiteindelijk was dit allemaal niet nodig geweest en heb ik het allemaal gehaald. Deze pakken ze me niet meer af!

 

Doelen voor 2022:

Bloggen:

Om te beginnen wil het bloggen weer op gaan pakken. Niet in de vorm zoals vorig jaar de bedoeling was. Ik ga niet meer wekelijks een blog posten, maar aankijken wanneer het kan. Het wekelijks plaatsen van en blog is te veel en vergt teveel tijd om het te maken. Ik denk dat als ik om de week en blog ga posten het haalbaar moet zijn, maar ik ga het niet beloven. Ik vind het leuk om te doen, maar wil niet dat het te er op neer komt “ik post dit maar, want dan heb ik iets”.

Evenementen:

Ik hoop dat het komende jaar wat meer sportieve evenementen door kunnen gaan. Ik heb gemerkt tijdens de halve marathon van Amsterdam dat ik het leuk vind om dit soort evenementen te doen. Hierdoor ben ik van plan het komende jaar meer evenementen te gaan doen, mits dit door kan gaan met de Covid pandemie

Verbouwing:

Dit jaar gaan we de verbouwing helemaal afsluiten en kunnen we helemaal gaan genieten van ons nieuwe huis! Er moet nog het een en ander gebeuren, maar dat gaat helemaal goed komen. In huis zijn het allemaal “kleine” klusjes, maar goed 10 kleine klusjes zijn bij elkaar ook een grote klus. Er staat nog één grote klus op ons te wachten. Dat is het aanpakken van de tuin. Dat is op dit moment één grote zandbak die van het voorjaar omgetoverd moet zijn naar een heerlijke chille tuin, waar we lekker kunnen genieten van de zon.

 

Ik wens vanaf hier iedereen een heel mooi, sportief en gezond nieuwjaar!
Maak er wat moois van! en stay safe!

 

Groetjes,

Tom

Lees hier mijn volgende blog.

Lees hier mijn vorige blog.

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.